Aluin, dé oplossing tegen scheerwonden!

Aluin is een erg oud mineraal wat zeer populair is vanwege de vele goede eigenschappen en de aantrekkelijke prijs. Aluin is voor vele doeleinden geschikt, maar staat vooral als de oplossing voor scheerwonden. In dit artikel lees je wat aluin nu precies is en hoe je het moet gebruiken.

 


 

Inhoud:

 


 

Wat is een Aluin?

Aluin is een eeuwenoude, kleurloos (of wit) mineraal en een perfect alternatief voor een aftershave. Het is een samenvoeging van zout, kalium en aluminiumsulfaat dat voornamelijk komt uit Klein-Azië. Aluin is zo populair, omdat het gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Naast een desinfecterende werking, stopt Aluin ook het bloeden van scheerwonden. Verder is dit veelzijdige middel te gebruiken voor het bestrijden van puistjes en acné. Vroeger was aluin niet weg te denken uit het scheerritueel van de man. Na een periode waarin het minder gebruikt werd, is Aluin vandaag de dag gelukkig wederom erg populair.

 

Eigenschappen van Aluin:

 • Stopt bloeden
 • Scheerwonden ontsmetten
 • Sluit de poriën
 • Geeft een fris gevoel
 • Ruikt niet

 


 

Geschiedenis van Aluin tijdens het scheren


Aluin is een eeuwenoud mineraal wat heel vroeger al werd gebruikt door de Romeinen en Egyptenaren. Deze gebruikten de aluin echter niet voor het scheren, maar om verf te laten hechten op kostbare mantels. Hoe lang weten we niet precies, maar Aluin wordt ook al zeer lang gebruikt voor het scheren. Tegenwoordig wordt Aluin ook gebruikt bij het looien van leer, in deodoranten en hardlopers gebruiken in hun schoenen om blaren te voorkomen.

 


 

Wat doet Aluin?

Je hebt kunnen lezen dat Aluin het bloeden van scheerwondjes stopt en de poriën van de gezichtshuid sluit na het scheren…maar hoe doet Aluin dit eigenlijk? Wanneer je het middel aanbrengt, bind zich dit aan de eiwitten van de geschoren huid. Dit zorgt ervoor dat de huid samentrekt, waardoor de poriën worden gesloten en scheerwondjes stoppen met bloedden.

 


 

Soorten Aluin

Vandaag de dag heb je bij het uitkiezen van een aluin meerdere keuzes, tegenwoordig wordt aluin namelijk aangeboden in stenen, sticks en lucifers. Bij het scheren worden de aluinstenen (of blokken) en aluin sticks het meest gebruikt. Aluinstenen gaan zeer lang mee en zijn makkelijk te gebruiken. Aluinsticks is makkelijk mee te nemen en een stick kun je preciezer gebruiken. De aluinlucifers zie je vaker bij professioneel gebruik, deze worden gebruikt op plaatselijk bloed te stoppen.

 


 

Hoe berg je Aluin op?

Aluin komt meestal in een kartonnen doosje of plastic verpakking. Je zou het hier jaren in kunnen bewaren. Op voorwaarde dat je hier niet te ruig mee omgaat, de aluin droog terug stopt en dit bewaart op een droge plek.

 


 

Aluinsteen als deodorant?

Aluin wordt ook gebruikt als ingrediënt van deodorant. Evenals dat aluinsteen ook gebruikt als deodorant. Wat veel mensen niet weten, is dat zweet zelf geen geur heeft, maar dat bacteriën in combinatie met zweet een onaangename geur afgeven. Bacteriën op de huid heeft iedereen, dit is tevens normaal. Maar wanneer er te veel bacteriën ontstaan geeft dat in combinatie met zweet een onaangename geur. Aluin is een antibacterieel en vermindert het daarmee de groei van bacteriën. Hierdoor wordt een onaangename zweetgeur voorkomen.

 


 

Hoe gebruik je Aluin?

Voordat je aluin aanschaft, wil je natuurlijk ook weten hoe je het gebruikt. Aluin gebruik je, net zoals een aftershave, na het scheren. Hieronder zie je de stappen die je moet uitvoeren om aluin te gebruiken:

 1. Spoel je gezicht met koel water.
 2. Doop de aluin in koud water.
 3. Wrijf de aluin over de geschoren huid of de bedoelde plaats.
 4. De aluin zal zijn werk doen en je zult geen last meer hebben van irritaties.

 


 

Top 10 Aluin

Nu je alles weet over aluin, is het tijd om je eigen aluinblok of -stick uit te kiezen. Je weet nu wat aluin is, wat de geschiedenis is, welke soorten er zijn en hoe je het moet gebruiken. Om je keuze nog wat makkelijker te maken, hebben we een lijstje van onze top 10 aluin voor je opgesteld:

 

 1. Muhle Aluin Steen
 2. Captain Fawcett Alum Bar
 3. Osma Bloc d'Alun
 4. The Bleubeards Revenge Aluim Block
 5. Muhle Aluin pen
 6. Taylor of Old Bond Street Aluin Block
 7. Rockwell Razors Alum Sticks
 8. Proraso Alum Bar
 9. Osma Hemo Stop
 10. Clubman Pinaud Jumbo Styptic Pencil

 


 

Veelgestelde vragen over Aluin

Q: Hoe lang gaat een aluin blok eigenlijk mee?
A: Aluin blokken zijn zeer zuinig en je gebruikt elke keer maar een heel klein beetje. Hierdoor gaan Aluin blokken vaak wel jaren mee.