Terug
748 products
-32%
Bestseller
€15,95
€10,89
-37%
Bestseller
€18,95
€11,90
-26%
Bestseller
€46,95
€34,95
-25%
Bestseller
€15,95
€11,90
-33%
€63,80
€42,95
Bestseller
€12,95
Terug
748 products

Baardverzorging

Een strakke baard begint natuurlijk bij een bezoek aan de barbier en goede verzorgingsproducten. Baardgroei zien we in allerlei lengtes en vormen terug en elke type baardgroei heeft zijn eigen verzorging nodig. Je verzorgt jouw baard om de droge/stugge baardharen te voorkomen, jeuk en irritaties tegen te gaan, je baard te voorzien van een gezonde glans en de onderliggende huid te hydrateren. Je baard verzorgen kan op veel verschillende manier die allemaal hun specifieke doel hebben.

 

Wanneer moet ik beginnen met baardverzorging?

Wij adviseren altijd om minimaal drie weken je baard niet te trimmen of te knippen. Niet alle haartjes groeien even snel. Mocht je eerder je baard gaan trimmen of knippen heb je kans op een heel scheef effect. Wel kun je de eerste weken alvast de haren reinigen en hydrateren zodat je jeuk zoveel mogelijk beperkt. gebruik hier een baardshampoo en baardbalsem voor. Een baard balsem is iets minder voedend dan een baardolie maar verzacht wel de huid en haren en is makkelijker te verdelen. 

 

Hoe verzorg ik mijn baard?

Het verzorgen van de baard bestaat uit een aantal onderdelen: Bijhouden, wassen, voeden en stylen. 

 

Baard bijhouden

Je baard bijhouden gebeurd met een trimmer, baardschaar en scheermes. Met een baardschaar knip je de langste plukjes weg. Vervolgens begin je met een trimmer op de minst korte instelling. Je begint altijd met het langste stuk van de baard. Nu kun je de gehele baard trimmen. Ga vervolgens nog een keer tegen de haargroeirichting in om overgeslagen haartjes te verwijderen. Herhaal nu eventueel met kortere instelling en ga door totdat je baard de gewenste lengte heeft. 

Het scheermes gebruik je om de juiste neklijn te creëeren en al het haar van de keel en nek te verwijderen. Met een beard shaper bepaal je makkelijk de juiste lijn en scheer je er zo langs.

Baard wassen

De baard wassen doe je met een baard shampoo. Dit is een milde shampoo die vuilresten en overtollig talg uit de baard verwijderd zonder de lichaamseigen oliën allemaal te verwijderen. Dit voorkomt een droge onderliggende huid, droge en harde baardharen en daarmee veel jeuk en irritatie. De baard wassen dient ongeveer twee tot drie keer in de week te gebeuren.

Baard voeden

De baard voeden is nodig om een gezonde, zachte en mooie baard te behouden. De onderliggende huid voorziet de haren van voldoende vetten. Wanneer je baardharen groeien is dat niet genoeg. Dit resulteert in een droge huid en droge baardharen. De baard voeden gebeurd altijd na het wassen wanneer de baard weer droog is. Een goede baardolie kan in de baard gesmeerd worden. Voor de langere baarden wordt een baardkam gebruikt om de olie goed te verdelen. Voor de kortere baarden zijn de handen genoeg. Een baardborstel kan ook gebruikt worden. Is je baard nog erg kort en een baardolie te vet? Gebruik dan een baard balsem. Deze is makkelijk te smeren en iets minder intensief van een baardolie. 

Baard stylen

Is je baard lang genoeg om te stylen, dan kun je baard balsem gebruik om je baard te modelleren. Smeer een baard balsem in de baard en kam vervolgens de baard in model. Voor een betere hold kan een baardwax gebruikt worden.

 

Waarom moet ik mijn baard wassen met baardshampoo?

Baardharen en de onderliggende huid zijn een stuk gevoeliger dan op je hoofd. Een normale shampoo is over het algemeen een stuk agressiever. Zou je deze voor je baard gebruiken dan hou je een erg droge, harde, wilde en onverzorgde baard over, met alle irritatie die erbij komt kijken. Een baardshampoo bevat ingredienten die de lichaamseigen vetten laten zitten en bevat vaak nog ingrediënten die goed zijn voor de baardharen. Daarnaast zit er ook altijd een appetijtelijke geur aan baardshampoo die je baard heerlijk fris en mannelijk laat ruiken.

 

Hoe voorkom ik jeuk?

Jeuk ontstaat doordat de huid niet meer in staat is om de baardharen voldoende en op eigen kracht te voeden. Hierdoor worden de baardharen en onderliggende huid droog en ontstaan er schilfers. Deze schilfers irriteren en de baardharen worden ook nog eens hard waardoor ze gaan 'itchen'. Je kunt dit voorkomen door je kin af en toe te borstelen en vervolgens te voeden met een baardolie of baard balsem. De borstel haalt de schilfers weg waardoor de nieuwe huid heel goed voedingsstoffen op kan nemen. Vervolgens wordt de baard olie of baard balsem goed opgenomen. 

Heb je nog een erg korte baard dan zijn de haartjes vaak van zichzelf nog een beetje scherp en hard. Je kunt een conditioner gebruiken om de haartjes nog iets extra te verzachten. Dit verminderd de jeuk ook nog wat. 

 

Hoe houd ik mijn baard zacht?

Je houdt de baard zacht door deze met een milde baard shampoo te reinigen en een baard conditioner te gebruiken. Deze bevat ingrediënten die de haren lekker zacht maken. Daarnaast is een goede verzorging met een baard olie of baard balsem essentieel om de haren zacht te laten worden. Een goed gehydrateerde haar wordt nu eenmaal zacht. 

 

Waarom een baardborstel gebruiken?

De baardborstel kun je zien als een scrub. Het reinigt en verzacht de onderliggende huid. Onzuiverheden gaan uit de baard en je baard wordt erg zacht. De baardborstel verwijderd ook huidschilfers en dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je onderliggende huid en de baardharen optimaal de voedingsstoffen van je producten kan opnemen. Echt een onmisbaar product dus. Ook helpt het de olie door je baard te verspreiden, en stimuleert het de bloedsomloop wat baardgroei stimuleert.

 

Waarom een baardkam gebruiken?

Vanzelfsprekend kun je met een baardkam je baard in model kammen. Maar de baardkam is ook erg nuttig wanneer je baardolie goed door de haren wilt verspreiden. De olie wordt zo gelijkmatig over alle haren verdeeld. Iets wat met de handen nooit zo goed lukt. 

 

Waarom een baardolie gebruiken?

Een baardolie zorgt ervoor dat de baardharen en onderliggende huid van voldoende voedingsstoffen wordt voorzien. De ingrediënten hydrateren en beschermen de baard. Baardolie is nodig omdat de onderliggende huid alleen niet voldoende de baardharen kan voeden wanneer je baardharen groeien. Het voorkomt zo dat je huid gaat kriebelen, irriteren of schilferen. Wanneer je baardharen groeien zal je huid namelijk extra hard moeten werken om de haren gezonden gehydrateerd te houden. Daarom is deze extra verzorging echt wel nodig. Daarnaast maakt het de haren lekker zacht en laat ze er mooi uitzien. baardolie laat je baard vaak ook zeer aantrekkelijk ruiken.

 

Waarom een baard balsem gebruiken?

Wanneer de baard wat langer is wil je deze mooi verzorgt houden of misschien zelfs modieus stylen. Met een baard balsem creëer je controle over de haren. De baard balsem houdt je baard in model. Ook bevat een baard balsem voedende en verzachtende ingrediënten. Het kan dus voor beide doeleinden gebruikt worden.

 

Hoe verzorg ik een wilde en dikke baard?

Sommige mannen hebben erg dikke en wilde baardharen die niet met enkel een baard balsem de hele dag in het gareel gehouden kunnen worden. Dit kun je gelukkig makkelijk oplossen:

  • Was je baard met baard shampoo
  • Behandel het hierna met een baard conditioner
  • Pak nu een föhn en baardkam
  • Terwijl je met een baardkam je baard in model kamt richt je een warme föhn op je baard
  • Strijk voldoende door je baard en blijf föhnen totdat je baard helemaal droog is
  • Vervolgens kun je met een baardbalsem of baardwax je baard in model houden

 

Welke producten gebruik je voor de korte (stoppel)baard?

Voor de kortere baard is ons advies je baard in ieder geval te wassen met een baard shampoo, te voeden met een lichte baardolie of baard balsem en af en toe te borstelen om dode huidcellen te verwijderen en de haren lekker zacht te houden. Klik hier voor een complete baardverzorging set voor korte baarden.

 

Kan ik dezelfde producten gebruiken voor de snor?

Voor de verzorging van de snor hebben we aparte producten. Hydratatie en voeden kan nog steeds goed met een baard balsem of baardolie, maar voor het stijlen van een snor heb je een snorrenwax nodig. Het is ongeveer hetzelfde product als een baard balsem of wax, maar dan harder. Zeer goed te gebruiken als je jouw snor in een krul wilt leggen of gewoon van je bovenlip af wilt hebben. Zowel verkrijgbaar op water-basis als op wax-basis producten. Een echte topper is de Moustache Wax van Captain Fawcett.