Terug
77 products
-25%
Bestseller
€15,95
€11,90
-4%
Natural
€23,95
€22,95
-12%
Bestseller
€25,95
€22,95
-12%
Uppercut Deluxe
€16,95
€14,95
-40%
Dear Barber
€14,95
€8,97
Terug
77 products

Baardbalsem

Wat is baard balsem?

Een baard balm of baard balsem is een conditioner voor je baard. Baard balsem zorgt ervoor dat de baardharen en de onderliggende huid verzacht en gehydrateerd blijven. Dit voorkomt irritatie van de huid en jeuk van de haartjes. Met een baard balsem is je baard tevens makkelijker te stylen. De bestanddelen en functies van baard balsem hebben veel weg van een baardolie. Baard balsem is wat dikker en dus ook meer geschikt om je baard mee te stylen.

Je hebt veel verschillende soorten merken. Veel baard balsems delen ingrediënten als shea butter, bijenwas en essentiële oliën. In onze baardbalsem top 10 vind jij de door ons geselecteerde toppers. Ongeacht jouw type baard, hier detecteer jij dé baardbalsem die absoluut bij jou past. Ben je opzoek naar nog meer hold om je baard te stylen, dan is baardwax kopen zeker een aanrader.

Hoe gebruik je baard balsem?

Wrijf met je vinger over de balsem in een cirkelvormige beweging tot je een 'klodder' op je vingertop hebt. Wrijf deze tussen je handpalm en vingertoppen totdat de baardbalsem warm en soepel aanvoelt. Breng de balsem vervolgens aan op je baard en style je baard in de gewenste vorm. Tip van The Alpha Men: Gebruik een baardkam om ervoor te zorgen dat je baard er fantastisch uitziet!

Kun je baard balsem elke dag gebruiken?

In tegenstelling tot shampoo kan baardbalsem elke dag worden aangebracht. Je zult merken dat je baard geleidelijk zachter wordt. Veel mannen denken vaak ten onrechte dat het dragen van een baard gemakkelijker is dan elke dag de stoppels scheren. Het verzorgen van de baard kost evenveel tijd omdat je deze ook in de juiste shape wilt houden. 

Wat is een goede baardbalsem?

De meeste baard balsems zijn gemaakt met zachte boters, oliën en bevatten meestal ook iets steviger ingrediënten zoals bijenwas. Deze natuurlijke materie kan echter van invloed zijn op de smeuïgheid en het soepel aanbrengen ervan in de baard. Bijenwas heeft ook invloed op de hold van de balsem zelf. Een goede balsem moet zacht genoeg zijn om moeiteloos uit het blikje te krijgen, maar moet ook voldoende hold hebben om veel onwillige haren tóch in het gareel te masseren.

Proraso Baard Balsem - Wood & Spice
De Baard Balm van Proraso, verzacht en verzorgt de baard en de onderliggende huid. De Balsem is een lichtere en frissere variant van baardolie en werkt zeer goed voor de kleinere en jongere baarden. De Baard Balsem verzorgt de baardharen plus de onderliggende huid en voorkomt jeuk en irritaties, welke kenmerkend zijn voor jongere baarden. De baard balsem wordt afgemaakt door een krachtige maar verfijnde geur van Wood and Spice.

Reuzel Baard Balsem - Wood & Spice
De Reuzel Beard Balm met Shea Butter en Argan Oil heeft een lichte tot medium hold. De Wood & Spice laat een heerlijke geur achter. Zo samengesteld om de baardharen te verzachten en de huid onder de baard te verzorgen. De baard zal er dikker uit komen te zien en de baardharen krijgen een lichte gezonde glans. Makkelijk aan de brengen en te verdelen in je baard. Dit alles in weer het ultra strakke blik zoals we van Reuzel gewend zijn.

Captain Fawcett Baard Balsem - Ricki Hall Booze & Baccy
De kers op de baard voor elke “bebaarde” man, naast de Moustache Wax, voor de snor, en de Baardolie heeft Captain Fawcett nu ook de Beard Balm aan de Ricki Hall collectie toegevoegd. Een unieke combinatie van 5 exotische waxen verrijkt met 10 essentiële oliën maken deze Beard Balm tot een 'must-have' voor elke man met baard. De uitstekende geur van Ricki's geheime blend in combinatie met de fijne textuur maken deze Beard Balm tot een uitermate fijn product.