-32%
Bestseller
€15,95
€10,89
-25%
Uppercut Deluxe
€19,95
€14,95
Bestseller
Oil Can Grooming
€27,95
Dauntless Modern Grooming Co.
€14,95
Bestseller
Mr. Bear Family
€15,95
Dauntless Modern Grooming Co.
€14,95

Wat is baardolie?

Een baardolie is een geconcentreerd product met voedende oliën. De huid en baard worden beschermd door natuurlijke oliën. Deze oliën voeden de haren van de baard en de onderliggende huid. Hierdoor ziet je baard er gezond en verzorgd uit. Ook zorgt een baardolie er vaak voor dat je baard heerlijk ruikt.

 

Waarom moet je een baardolie gebruiken?

Wanneer je een baard hebt moet je huid extra natuurlijke vetten produceren om de haren gehydrateerd te houden. Vooral wanneer de baard ook nog eens gewassen wordt. Hierdoor worden veel natuurlijke oliën en vetten uit de haren gewassen. Je huid kan hier vaak niet tegen produceren en raakt uitgedroogd. Vervolgens raken ook de haren van de baard uitgedroogd. De haren gaan er onverzorgd uitzien en worden harder. De huid onder de baard wordt droog, schilferig en kan gaan jeuken. Een baardolie voedt de huid en vult al deze vetten weer aan. Vaak zitten er oliën in die de baard en onderliggende huid hydrateren en beschermen tegen bacteriën. Ook zorgt de olie voor een mooie gezonde glans en lekkere zachte haren.

 

Wanneer gebruik je baardolie?

Mannen met een lange baard gebruiken meestal dagelijks een baardolie, maar ook met een korte baard is het belangrijk om baardolie te gebruiken. Hoe vaak je een baardolie moet gebruiken verschilt ook per persoon. Voelt je baard en onderliggende huid wat droog aan? Ziet je baard er dof uit of wil je simpelweg een lekker luchtje in je baard? Dan kun je gerust een paar druppels in doen.

 

Wat is het beste moment om baardolie te gebruiken?

Over het algemeen kun je het beste je baardolie gebruiken na het wassen. Schone baardharen nemen makkelijker olie op. Ook staan de poriën van de onderliggende huid meer open na het wassen waardoor het beter voedingsstoffen op kan nemen.

 

Hoe gebruik je baardolie?

Neem een aantal druppels en breng deze aan op een schone baard, makkelijkst na het douchen op een droge baard. Masseer de olie in je baard en op je huid en verdeel de olie over je baard. Daarna kan je aanvankelijk van de lengte van je baard deze uitkammen en de olie verdelen over je baard.

 

Groeit de baard sneller door baardolie?

Nee, je baard kan niet daadwerkelijk sneller groeien door het gebruik van baardolie. Dit is namelijk bepaald door de genen. Wel is het zo dat met de juiste verzorging je baard optimaal groeit en een mooie volle baard krijgt. Baardolie kan in die zin dus wel een gunstig effect hebben op je baardgroei.

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een baardolie?

Waar je op wilt letten bij het uitzoeken van een baardolie zijn de ingrediënten. Staan op de eerste paar regels van de ingrediëntenlijst geen oliën dan kun het eigenlijk al links laten liggen. Een goede baardolie is zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Veel voorkomende ingrediënten in goede baard oliën zijn Jojoba olie, Vitamine E, (sweet) Almond olie, grape seed en argan olie. Verder is het natuurlijk ook een smaakkwestie. Elke baardolie heeft een eigen karakteristieke geur. Wanneer je niet van een geurend product in je baard houdt, verkopen wij ook geurloze baardolie.

 

Welke baardolie is het beste?

Er is eigenlijk niet één beste baardolie. Wij staan achter de kwaliteit van alle merken die wij verkopen op de website. Voor wanneer je echt niet kunt kiezen hebben wij een top 10 samengesteld van de beste baard oliën. Daarbij hebben we gelet op de ingrediënten, prijs maar ook op welke geur wij hier het lekkerste vinden. In deze lijst vind je onder andere de baardolie van Captain Fawcett en de baardolie van OAK Beard Care, twee populaire baard oliën. Elke olie uit deze top 10 is eigenlijk een goede keuze voor je baard.