Terug
34 products
Saponificio Varesino
€19,95
The Bluebeards Revenge
€23,90
Terug
34 products

Baard borstel

Een baard borstel is een speciale borstel voor je baard. De grote hoeveelheid haren van de borstel zitten zeer geconcentreerd in de borstel aan elkaar vast gehecht. Dit is nodig om alle baardharen te kunnen bereiken. Je kan er snel en gemakkelijk je baard mee verzorgen, maar ook verzorgingsproducten mee verdelen door de baard. De haren van de baardborstel zijn stug, waardoor de huid onder de baard gestimuleerd wordt.

 

Waarom zou je een baard borstel moeten gebruiken?

Er zijn meerdere redenen waarom je een borstel voor je baard zou moeten gebruiken. Een baardborstel helpt tegen een jeukende baard en baardroos, creëert meer volume, modelleert, verwijdert vuil en zorgt ervoor dat baardverzorgingsproducten, zoals baardolie of baardbalsem, gemakkelijk door je baard verdeeld kunnen worden. Ook stimuleert een borstel de baardgroei.

 

Een baardborstel helpt tegen een jeukende baard en baardroos

In het begin krijgen veel mannen last van jeuk bij hun baard. Dit komt doordat de talgproductie van de huid niet mee kan komen met de langere baardharen. Hierdoor raakt de onderliggende huid droog en geïrriteerd. Na verloop van tijd ontstaan er schilfers, wat ook wel baardroos wordt genoemd. De baardborstel zorgt ervoor dat alle talg van de huid over de baard wordt verdeeld.

Ook werkt de baard borstel in dit geval als een scrub. Het verwijdert door het borstelen de dode huidcellen, waardoor de onderliggende huid veel beter de voedingsstoffen van een olie of balsem op kunnen nemen.

 

Een baard borstel zorgt voor meer volume en model in je baard

Door het borstelen creëer je meer textuur en volume in je baard waardoor deze voller lijkt. Ook zullen de haren dankzij regelmatig borstelen minder wild zijn en krijg je ze makkelijk in model.

 

Een baard borstel stimuleert de haargroei

Door je baard grondig te borstelen, worden de haarzakjes van je baard gestimuleerd, wat de baardgroei bevorderd. Je baardharen zullen sneller groeien, worden dikker en breken minder snel af. Daarnaast zorgt het borstelen van je baard voor een strakkere vormgeving ervan. Wanneer je je baardharen elke dag in dezelfde richting borstelt, gaan ze naar verloop van tijd ook in die richting groeien. Het borstelen zorgt dus uiteindelijk voor een strakke, dikke en volle baard.

 

Wat is het verschil tussen een baard borstel en baardkam?

Sommige mannen gebruiken liever een baardborstel, anderen weer een baardkam. Beide hebben verschillende voordelen en nadelen. Een borstel is meer bedoeld om de baard en onderliggende huid te verzorgen. De baardkam is meer bedoeld om de baard te stylen en de klitten eruit te halen. Ook bij het aanbrengen van baardolie is een kam zeer geschikt om de baardolie goed te verdelen door het kammen.

Wanneer je een baard van minder dan drie maanden hebt, is het aan te raden om een baardborstel te gebruiken. Wanneer je baard al meer dan drie maanden staat, raden wij het gebruik van een baardkam aan.

 

Hoe gebruik je een baard borstel?

Heel eenvoudig: gewoon borstelen! Wanneer je op volgende zaken let, dan is het borstelen van je baard kinderspel. Ga voorzichtig te werk.

Wanneer je je baard gaat borstelen, is het belangrijk dat je baard droog is. Anders kunnen de haren afbreken. Was je baard twee of drie keer per week. Door je baard regelmatig te wassen, zal je merken dat het borstelen en in model brengen steeds makkelijker gaat. Tot slot moet je eens in de drie maanden je borstel reinigen. Dit kan je doen met dezelfde shampoo die je voor je baard gebruikt. Dit is bevorderlijk voor de kwaliteit van je borstel.

 

Wat zijn de verschillende type baardborstels?

Welke borstel je precies kiest, is een persoonlijke keuze. In onze shop vind je een ruim aanbod. Belangrijk is het materiaal waaruit de haren bestaan. Een kwalitatief goede baardborstel bestaat uit haren van wildzwijn. Verder is het model van belang voor het gebruiksgemak. Je kan kiezen voor een ovalen borstel, een ronde borstel of een borstel met een handvat.

De ronde borstel van Bossman is ideaal om tijdens het föhnen je baard perfect te stijlen, te krullen of om volume toe te voegen. Ook helpt de borstel om klitten weg te halen en verstopte haarzakjes te ontstoppen.

Een veel verkochte baard borstel met handvat is de baard borstel van Solomon's Beard, gemaakt van fijn hout. De haren van de borstel zijn gemaakt van varkensharen.

Een populaire ovale borstel is de baard borstel van OAK Beard Care. De borstel houdt de baard in model en verwijdert losse haren en roos. Het handvat is gemaakt van eikenhout en ligt comfortabel in de hand. De haren van de borstel zijn van wilde zwijnen haar en zijn onregelmatig qua lengte. Hierdoor weten ze de baard nog beter te verzorgen. Een ovalen borstel voelt erg praktisch aan en je hebt veel controle.

Er zal ook een keuze gemaakt moeten worden over het formaat van de baard borstel. Je kan een grote baardborstel aanschaffen, maar je kan ook een travel size of een klein formaat baardkam kopen. Beide opties hebben voor en nadelen. Met een grote borstel ben je lekker snel klaar, maar een kleine borstel is weer handig om mee te nemen.

Nu je vertrouwd bent met borstels en kammen voor baarden: kiezen maar! Wij hebben in ons aanbod zeker iets wat bij jou past. Bekijk hieronder onze top 10 baardborstels.