Terug
35 products
Saponificio Varesino
€19,95
The Bluebeards Revenge
€23,90
Terug
35 products

Baardborstel kopen?

Wat is een baardborstel?

Een baardborstel is een speciale borstel voor je baard. De grote hoeveelheid haren van de borstel zitten zeer geconcentreerd in de basis van zo’n borstel aan elkaar vastgehecht. Dit is nodig om alle baardharen te kunnen bereiken.

Je kan er snel en gemakkelijk je baard mee verzorgen, maar ook de baardolie er perfect mee door je baardharen verdelen. Een baardborstel kopen is dus belangrijk. Maar voordat je dit doet lees dan eerst even waar je op moet letten!

 

Waarom zou je een baardborstel moeten gebruiken?

Een borstel voor baard is een onmisbaar instrument voor je totale baardverzorging. Er zijn een aantal redenen waarom je een baardborstel in je baardverzorgingsroutine moet opnemen. Waarom een baardborstel gebruiken? Allereerst om het beest te temmen!

  • Het voorkomen van een jeukende baard en baardroos
  • Verwijdert vuil en klitten
  • Zorgt dat baardolie en baardbalsem makkelijk door je baard verdeeld worden
  • Modelleert je baard en creëert meer volume
  • Stimuleert je baardgroei en verzacht je haren
  • Zorgt voor goede doorbloeding van de haarzakjes
  • Je baard ziet er clean en goed verzorgd uit

 

Hoe gebruik je een baard borstel?

Heel eenvoudig: gewoon borstelen! Wanneer je op de volgende zaken let, dan is het borstelen van je baard kinderspel. Ga wel voorzichtig te werk.

Wanneer je je baard gaat borstelen, is het belangrijk dat je baard droog is. Anders kunnen je haren afbreken. Was je baard twee of drie keer per week met alleen de beste baardshampoo. Door je baard regelmatig te wassen, zal je ook merken dat het borstelen en in model brengen steeds makkelijker gaat.

 

Voordelen van een baardborstel

Helpt tegen een jeukende baard en baardroos

In het begin krijgen veel mannen last van een jeukende baard. Dit komt doordat de talgproductie van je huid niet mee kan komen met je langere baardharen. Hierdoor raakt je onderliggende huid droog en geïrriteerd. Na verloop van tijd ontstaan er schilfers: baardroos dus. Een borstel baard zorgt ervoor dat alle talg van je huid over je baard wordt verdeeld.

Ook werkt je borstel baard in dit geval als een scrub. Door het borstelen verwijder je de dode huidcellen, waardoor de onderliggende huid veel beter de voedingsstoffen van een olie of balsem op kan nemen.

 

Zorgt voor meer volume en model in je baard

Door het borstelen creëer je meer textuur en volume in je baard waardoor deze voller lijkt. Ook zullen de haren dankzij regelmatig te borstelen minder wild zijn en krijg je ze makkelijk(er) in model.

 

Stimuleert de haargroei

Door je baard grondig te borstelen, worden de haarzakjes grondig gestimuleerd. Het effect? Je baardgroei wordt juist hierdoor bevorderd. Je baardharen zullen sneller groeien, worden dikker en breken minder snel af.

Tip: Als je je baardharen elke dag in dezelfde richting borstelt, gaan ze na verloop van tijd ook in die richting groeien. Het borstelen zorgt dus uiteindelijk voor een strakke, dikke en volle baard.

 

Wat is het verschil tussen een baard borstel en baardkam?

Sommige heren gebruiken altijd een borstel voor baard maar anderen weer liever een baardkam. Beide hebben verschillende voor- en nadelen. Een borstel is meer bedoeld om je baard en onderliggende huid te verzorgen. De baardkam is er om je baard te stylen en klitten eruit te halen.

Ook bij het aanbrengen van je baardolie is een kam zeer geschikt om deze voedende olie goed te verdelen door het kammen. Als je een baard van minder dan drie maanden hebt, is het aan te raden om een baardborstel te gebruiken. Wanneer je baard al meer dan drie maanden staat, raden wij ook het gebruik van een baardkam aan.

Een goede baardkam kopen? Check onze brede collectie met de beste merken.

 

Hoe vaak gebruik je een baardborstel?

Tja, wanneer een baardborstel gebruiken? Dat is makkelijk want dat kun je eigenlijk zo vaak doen als je wilt. Over het algemeen heb jij je baardborstel dagelijks in de hand om eventuele rommel uit je baard te verwijderen en je onderliggende huid te masseren. Daarnaast breng jij je baard hiermee mooi in model. Gewoon elke dag jouw baard er mee verwennen dus.   

 

Hoe maak je een baardborstel schoon?

Je baardborstel heeft (ook) TLC nodig. Hij krijgt nu eenmaal veel voor z’n haren. Reinig daarom je borstel eens in de 2 tot 4 weken. Met onderstaande stappen blijft hij in top shape:

  1. Haal met je vingers of een baardkam zoveel mogelijk baardharen en ander residu tussen de haren van je kam vandaan. Let op dat je niet de borstelharen mee trekt.
  2. Was je baardborstel met lauwwarm water en je baardshampoo onder de kraan goed schoon. Masseer de haren niet met een gewone shampoo of andere schoonmaakmiddelen (!).
  3. Zorg dat je de baard borstel met de haren naar beneden op een theedoek goed laat drogen.

Tip: Het hangt er een beetje vanaf hoe vaak jij je baardborstel inzet maar als je in ieder geval elke maand de haren goed reinigt blijven de borstelharen goed in vorm en zijn de prestaties van je baardborstel geborgd.

 

Hoe lang gaat een baard borstel mee?

Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit baardborstel die je gebruikt en hoe je er mee omgaat. Heb je een dikke baard en je gebruikt een baardborstel met zachte haren ga je er niet lang plezier van hebben. Verder is er niet echt een vuistregel wanneer je een baardborstel moet vervangen.

Als je ‘m goed verzorgt kan hij zeker járen mee totdat hij z’n borstelharen verliest. Ga je er te ruw mee om kan hij in een paar maanden al end of life zijn. Een oudere baardborstel heeft meer kans op bacteriën en andere schadelijke micro-organismen dan een nieuwere. Bovenstaande procedure voor reiniging is dus erg belangrijk voor het behoud ervan.

Tip: zorg in ieder geval dat je een baardborstel van hoge kwaliteit aanschaft. Die zijn over het algemeen sterk en kunnen best een stootje hebben.

 

Wat zijn de verschillende type baardborstels?

Welke borstel voor baard je precies kiest, is een persoonlijke keuze. Belangrijk is het materiaal waaruit de haren bestaan. Een kwalitatief goede baardborstel bestaat uit haren van wildzwijn. Al heb je inmiddels ook erg goede vegan baardborstels van hoge kwaliteit. Verder is het model van belang voor het gebruiksgemak. Je kan kiezen voor een ovalen borstel, een ronde borstel of een borstel met een handvat.

 

Military Palm Brush

Een ovale handige baardborstel die je baard in model houdt en losse haren en roos verwijderd. Het handvat is meestal gemaakt van hout en ligt comfortabel in je hand. De haren van de borstel bestaan vaak uit zwijnenhaar en zijn onregelmatig qua lengte. Hierdoor weten ze de baard nog beter te verzorgen. Een ovalen borstel voelt erg praktisch aan en je hebt hierdoor veel controle.

 

Round Brush

Een ronde borstel is ideaal om tijdens het föhnen je baard perfect te stijlen, te krullen of om volume toe te voegen. Ook helpt de borstel om klitten weg te halen en verstopte haarzakjes te ontstoppen.

 

Regular Brush

Een baardborstel met een langwerpig handvat waarmee je erg comfortabel je baard kan borstelen en geschikt is voor vrijwel elk type baard. Een echte allrounder waarmee je juist ook je langere wilde baard elke dag weer perfect kunt temmen. Uiteraard kun je met dit model heel gemakkelijk baardolie door je baardharen verdelen.