Terug
23 products
Bestseller
Captain Fawcett
€15,95
Baxter of California
€17,90
Bestseller
Damn Good Soap
€8,50
Percy Nobleman
€18,50
Solomon's Beard
€24,90
Terug
23 products

Baardkam

Een baardkam is essentieel voor een goede baardverzorging. Voor veel mannen is hun baard deel van hun identiteit. Of je nou een volle baard hebt, of als een accent van je gezicht, je baard speelt een prominente rol in je aanblik. Een slordige, ongekamde baard ziet er dan ook onverzorgd uit. De verzorging van je baard is dus net zo belangrijk als de verzorging van je haar en gezicht. Waarom gebruiken zo veel bebaarde mannen dan nog steeds een goedkope plastic haar kam? Wellicht komt dit doordat mannen niet op de hoogte zijn van de voordelen van een speciale baardkam.

 

Wat is een baardkam en wat kan ik er mee?

Zoals het woord al doet vermoeden, is een baardkam een kam voor je baard. Met deze speciale kam kun je gemakkelijk je baard in model brengen. De baardkam is kleiner dan de gewone haarkam en heeft dikkere tanden die verder van elkaar af staan. Hij is daardoor veel meer geschikt dan een gewone kam of zelfs een baardborstel om je baard te kammen. Hij is ook makkelijker in gebruik in combinatie met baardwax of baardolie dan een gewone kam. Door je baard regelmatig te kammen wordt hij zachter, schoon en blijft hij vrij van klitten.

 

Wat is het verschil tussen een baardkam en een normale kam?

Nu vraag je je vast af, kan ik geen normale kam gebruiken om mijn baard te kammen? Het antwoord daarop is nee. Een normale kam is simpelweg niet geschikt voor baardhaar. Een normale haarkam is namelijk veel dunner en fijner. Baardhaar is vaak te grof om tussen de tanden van een normale kam te komen. Je aait dan als het ware over je baard in plaats van hem goed te kammen. Normale kammen zijn vaak ook te lang om je baard goed in model te krijgen. Een goedkope plastic kam maakt je baardhaar ook nog eens statisch, wat voor allemaal ongewenste uitstekers zorgt.

Een baardkam is wat dikker en kleiner dan een normale kam. Hierdoor heb je meer controle tijdens het kammen van je baard. De ruimte tussen de tanden van de kam is ook wat groter, zodat je de dikke baardharen makkelijk kan kammen, zonder aan de haren te hoeven trekken.

 

Wat is het verschil tussen een baardkam en baardborstel?

Een baardkam en een baardborstel worden gebruik voor twee verschillende doeleinden. Een baardborstel is ervoor bedoeld om je baard te verzachten, te reinigen en de onderliggende te huid te scrubben. Een baardborstel heeft een hele andere vorm, wat de styling van je baard moeilijk maakt. Wel is een baardborstel ideaal voor het verdelen van de  baardolie. Een kam daarentegen bestaat vaak uit een massief stuk met tanden. Een kam is bedoeld om je baard mee in model te brengen en klitten uit je baard te halen.

 

Welke baardkam is goed voor mijn baardverzorging?

Er zijn veel verschillende baardkammen verkrijgbaar. De belangrijkste afweging voor je baardverzorging is het materiaal waaruit de kam is gemaakt. Een baardkam is doorgaans gemaakt van een antistatisch materiaal zoals kunststof, hout, metaal en zelfs hoorn. Let er bij kunststof wel op dat hij gemaakt is van celluloseacetaat, en niet van ander plastic. Goedkope plastic kammen maken je baard niet alleen statisch, ze hebben ook micro kartels die je baardharen beschadigen. We hebben de voordelen van elk materiaal voor je op een rijtje gezet.

  • De voordelen van een houten baardkam is dat ze er stoer uitzien, ze goedkoper zijn dan metalen kammen of kammen van hoorn en dat ze geen gespleten haarpunten veroorzaken.
  • De voordelen van een kam gemaakt van hoorn is dat de chemische samenstelling en de moleculaire structuur van dit product gelijk is aan die van ons eigen haar en nagels.  Hoorn is van nature niet statisch dus de baardkam glijdt mede hierdoor als warme boter door je baard. De kans op het beschadigen van jouw baardhaar is hierdoor vrijwel nihil.
  • Het grootste voordeel van een kunststof baardkam is dat ze erg goedkoop zijn.
  • Het grootste voordeel van een metalen kam is dat de kam erg sterk is, waardoor hij lang mee gaat. Dit type baardkam is daarom ook erg geschikt om onderweg mee te nemen.

Een ander belangrijk punt om mee te nemen in de keuze is het formaat van de baardkam. Baardkammen zijn verkrijgbaar in een normaal formaat, pocket-size formaat en opvouwbare kammen.

Schaf een goede baardkam aan, want hij gaat langer mee, is beter voor je baard en uiteindelijk ook voordeliger in je portemonnee. En je baard ziet er gewoon beter uit natuurlijk!