Terug
15 products
Terug
15 products

Baardschaar

Hoewel veel mannen gewend zijn geraakt aan het gebruiken van een elektrische baardtrimmer wanneer ze hun baard moeten stylen, hoeft je niet bang te zijn om er een ​​baardschaar bij te pakken en op de ouderwetse manier te gaan trimmen! Met een goede baardschaar kun jij jouw baard op bepaalde gebieden snel en gemakkelijk - met meer precisie - trimmen dan je dat met een baardtrimmer zou kunnen.

 

Baardschaar kopen? Waar moet je op letten?

Wanneer je van plan bent om een baardschaar aan te gaan schaffen is het belangrijk dat je deze uitkiest op basis van kwaliteit. Een goedkope baardschaar lijkt misschien een goede keuze, maar is veelal duurkoop. Het is dan ook erg belangrijk dat jouw nieuwe baardschaar niet vatbaar is voor roest (dus van hoogwaardige materialen is gemaakt), een comfortabele grip heeft, over een gemakkelijke spanningsaanpassing beschikt, scherp is en eenvoudig op moeilijke plekken kan komen.

 

Hoe gebruik je een baardschaar?

Het trimmen van je baard met een baardschaar lijkt misschien een beetje ouderwets in vergelijking met het gebruik van jouw stand-by elektrische trimmer. Maar mocht je trimmer kapot gaan, of je hebt weinig tijd en moet je jouw baard gewoon snel bijwerken, dan is er geen betere optie dan een simpele, maar super effectieve baardschaar. Bovendien geeft een baardschaar je baard een natuurlijke uitstraling - alsof je wakker bent geworden met een geweldige zittende baard in plaats van urenlang bezig te zijn geweest met het perfectioneren ervan.


- Was je baard en dep deze voorzichtig droog
Begin pas met knippen wanneer je baard helemaal droog is, trimmen terwijl jouw baard nat is geeft onnauwkeurige en slordige resultaten. Dit komt doordat water het haar verzwaart, waardoor het baardhaar er langer uitziet dan het in werkelijkheid is.

- Kam je baard naar beneden en dan naar buiten
Kam je baard eerst naar beneden, in de richting waarin de baard gewoonlijk groeit. Kam je baard vervolgens naar boven en naar buiten, tegen de haargroeirichting in. Wanneer je baard er pluizig en kroezig uitziet, ben je op de goede weg. Dit maakt baardhaar losser, waardoor verdwaalde, snel groeiende haren duidelijker zichtbaar worden. Je zult ook zien welke gebieden van je baard voller zijn, zodat je jouw baard indien gewenst, wat kunt uitdunnen.

- Knip eerst de ene kant, dan de andere kant.
Kies een kant om mee te beginnen en gebruik een handig kammetje, deze fungeert als jouw gids. Haal de kam schuin door jouw baardhaar en verwijder alle haren die uit de kam steken. Overdrijf dit, wanneer het nodig is, kun je later altijd meer wegknippen. Om gelijkmatig te kunnen trimmen moet je ervoor zorgen dat elke keer dat je de baardschaar in je baardharen zet, dezelfde hoeveelheid haar uit de tanden van de kam steken.

- Vergeet je snor niet te knippen

Kam het haar van je snor recht naar beneden. Verwijder al het haar dat onder je liplijn valt.
Wees voorzichtig bij je hals/nek
Voor een natuurlijke overgang gebruik je idealiter een baardtrimmer om het gebied rondom jouw baard naar je hals/nek te vervagen. Gebruik een baardschaar voor detailwerk.

- Controleer of alles juist is verlopen

Ben je klaar met knippen? Als je klaar bent haal je de kam door je baard en inspecteer je jouw baard op losse haartjes. Vind je nog een aantal verdwaalde haartjes die vastzitten? Knip deze er dan uit.

- Was je baard opnieuw

Wanneer je jouw baard uitspoelt nadat je klaar bent met trimmen, verwijder je afgeknipte haren en voorkom je dat ze op plekken terecht komen waar je ze niet wilt hebben.

- Hydrateer jouw baard

Houd jouw pas geschoren baard gezond door vocht aan te vullen. Werk ‘m dan ook af met een paar druppels baardolie en werk het gelijkmatig door je baard met een kam of een baardborstel. De baardolie zal ook huidirritatie voorkomen, vooral als je baard nog in de eerste paar maanden van groei zit.

 

Onze keuze

Om jou een stap in de goede richting te laten zetten hebben wij van The Alpha Men een aantal baardscharen voor jou geselecteerd. Met één van de onderstaande baardscharen weet jij zeker dat je een topper in huis haalt en jouw trim ervaringen met een (ouderwetse) baardschaar kunt laten slagen!

Muhle Baard- en snorrenschaartje
Dit schaartje van Muhle is speciaal ontworpen voor het handmatig trimmen van je baard-, snor- oor- en neushaar. De schaar heeft een afgeronde punt wat veiligheid biedt tijdens het knippen van je neus- of oorhaar. De schaar is gemaakt van mat roestvrij staal, is zeer gemakkelijk in gebruik en heeft een lengte van 105 mm waardoor hij ook gemakkelijk mee op reis is te nemen.

Percy Nobleman Beard & Moustache Scissors
De Beard & Moustache Scissor van Percy Nobleman is klein, licht en te gebruiken voor details maar ook de volledige baard en snor. De schaar heeft scherpe knipranden waardoor de haren echt doorgesneden worden. Deze (baard)schaar is handgemaakt in de bergen van Italië en is geschikt voor rechtshandigen.

The Bluebeards Revenge Moustache & Beard Scissors
Baard en Snor schaar van The Bluebeards Revenge. Scherpe bladen zodat je makkelijk door het haar heen knipt, ideaal om je baard of snor mee bij te knippen. Door zijn afgeronde punt prik je jezelf nooit in je huid. Hoge kwaliteit en beschermt tegen oxidatie. Deze schaar is geschikt voor rechtshandigen.