Terug
8 products
Terug
8 products

Baardtrimmer

Een baardtrimmer is van onschatbare waarde in de verzorgingsroutine voor mannen. Een baardtrimmer kan die winterse baard waarvoor je hebt gespaard en met plezier hebt gedragen weg trimmen zodat jij er weer uitziet zoals je graag wilt. Een baardtrimmer kan ook helpen om een nauwere trim te krijgen die er goed uitziet wanneer je liever niet glad geschoren bent. Het gebruik en onderhoud van een baardtrimmer is eenvoudig. Van het verwisselen van beschermers tot het geolied houden van de messen, kun je binnen enkele minuten een geweldige trim krijgen en jouw baardtrimmer schoonmaken!

 

Oriënteer je goed

Misschien ben je aan het twijfelen of je een baardtrimmer wel echt nodig hebt. Met een baardschaar alleen kom je er niet. Deze zorgt voor precisie wanneer je nog moet bijwerken. Maar de baardtrimmer zorgt ervoor dat je baard overal netjes op lengte is en dat je geen gekke uitschieters maakt wanneer je even niet oplet. Er zijn veel verschillende soorten baardtrimmers welke variëren in prijs en mogelijkheden. Daarom is het verstandig om jezelf goed in te lezen. Je wilt immers een baardtrimmer vinden welke voldoende vermogen levert om voor een gelijkmatige scheerbeurt te kunnen zorgen terwijl de baardtrimmer opgeladen blijft en niet teveel geld kost.

 

Kun je de baardtrimmer tevens voor hoofdhaar gebruiken?

Hoewel een baardtrimmer is gemaakt om alleen gezichtshaar te trimmen (vanwege de korte lengtestanden), kan hij ook hoofdharen trimmen door verschillende hulpstukken te bevestigen. Er bestaan multifunctionele trimmers die zowel voor baard- als haartrimmer kunnen worden gebruikt.

 

Hoe trim je een baard?

1.  Zorg ervoor dat jouw baard schoon is, gebruik hiervoor eventueel een baardshampoo.
2. Trim wanneer je huid vochtig is, maar zorg dat de baardharen grotendeels droog zijn.

  1. Kam je baardharen in dezelfde richting met een kam of baardborstel.
  2. Gebruik de baardtrimmer op een veilige stand en begin met trimmen.
    Voordat je de definitieve lengte probeert te scheren en niet meer terug kunt, zet de baardtrimmer even op een langere stand. Op deze manier krijg je een beter gevoel bij het trimmen en zie je hoeveel er daadwerkelijk van je baard verdwijnt. Het is belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat lengtes van de trimmers verschillen per fabrikant. Standje 2 kan dus net iets langer of korter zijn op de baardtrimmer dan de andere. Gezien haren niet allemaal even snel groeien kun je jouw baard het beste om de 14 dagen trimmen. Zo houd je de lengte goed in de gaten en zie je lang wordende haren ruim op tijd.
    5. Kam en knip de snorharen.
  3. Gebruik eventueel een kalmerende baardolie of aftershave.

 

Black Label Grooming Shave Pro Lichaam & Baardtrimmer
Met deze Shave Pro heb je nooit meer last van inkepingen of snijwonden. Tijdens het ontwerpen van dit scheerapparaat stond veiligheid op nummer 1, het scheerapparaat is daarom op je hele lichaam te gebruiken zonder dat deze scheerwondjes veroorzaakt. Met zijn IPX7-waterdichtheid is het apparaat volledig waterdicht en kun je hem zelfs onder de douche gebruiken. Verder heeft het scheerapparaat een super stille, krachtige motor en is deze gemakkelijk op te laden en schoon te houden.