Terug
75 products
-37%
Bestseller
€18,95
€11,90
Terug
75 products

Baard Shampoo

Een baard is tegenwoordig helemaal geaccepteerd, zolang deze goed schoon is. Een baard dient regelmatig gewassen te worden, omdat deze veel bacteriën opvangt. Om je baard goed schoon te houden, heb je een baardshampoo nodig. Een baardshampoo bevat de juiste ingrediënten om de baardharen helemaal schoon te krijgen en werkt daarnaast verzorgend voor de onderliggende huid. Combineer een baardshampoo met een baardolie, baard balm of baard conditioner om de baard en onderliggende huid zacht en gehydrateerd te houden.

 

Hoe gebruik je een baardshampoo?

Het gebruik van een shampoo speciaal voor de baard is eenvoudig. Je haalt een beetje shampoo uit de fles en smeert je natte baard in, totdat het gaat schuimen. Laat de shampoo even intrekken. Daarna spoel je de baardshampoo weer uit. Na het uitspoelen droog je je baard voorzichtig af, zodat de baardharen niet afbreken. Na het gebruik van de shampoo kan je nog wat verzorgingsproducten, zoals een baardolie of een baard conditioner in je baard smeren. Was je baard twee tot drie keer per week met baardshampoo, zo blijft je baard schoon en fris.

 

Waarom kan je geen normale shampoo gebruiken om je baard te wassen?

Baardharen en de onderliggende huid zijn een stuk gevoeliger dan hoofdharen. Een normale shampoo zal dus veel te agressief zijn en bevat vaak ook chemische ingrediënten. Het gebruik van een normale shampoo zal leiden tot een droge, onverzorgde en harde baard. Daarnaast zal de onderliggende huid droog worden, waardoor deze gaat jeuken en schilferen. Deze schilfers kunnen in de baard terecht komen, waardoor deze er onverzorgd uit zal gaan zien.

 

Een baardshampoo bevat meer natuurlijke ingrediënten en voedingsstoffen. Een baardshampoo zorgt ervoor dat niet alleen de baardharen, maar ook de onderliggende huid verzorgd wordt.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een baardshampoo?

Het is vooral belangrijk om te letten op de ingrediënten van de baardshampoo. Een kwalitatief goede baardshampoo bestaat voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten. Dit is vooral belangrijk wanneer je een droge, gevoelige huid hebt. Natuurlijke ingrediënten zorgen er ook voor dat de natuurlijke oliën en voedingsstoffen niet van de huid en uit de baardharen worden weg gewassen. Chemische ingrediënten zorgen ervoor dat de huid nog meer uitdroogt. Wanneer je wilt weten welke ingrediënten je moet vermijden, raden wij je aan om onze blog te lezen.

 

Welke merken verkopen de beste baardshampoos?

Wij verkopen veel verschillende baardshampoos, in verschillende prijsklassen. Voor ieder budget is dus wel een goede baardshampoo te vinden. Een baardshampoo is wel erg persoonlijk. Elke man heeft zijn eigen voorkeur voor geur. Daarnaast moet je bij de aanschaf van een baardshampoo rekening houden met je huidtype. Om de keuze wel wat makkelijker te maken, vertellen we je graag wat onze favoriete baardshampoos zijn.

 

Onze favoriete baardshampoo is de Beard Wash van OAK Beard Care, voor een grondige reiniging van je baard met 100% natuurlijke ingrediënten. Deze baardshampoo is geschikt voor alle soorten baarden.

 

Een andere veel verkochte shampoo is de Beard Wash Wood & Spice van Proraso. Deze baardshampoo zorgt voor een frisse en zachte baard en heeft een fijne geur.

 

Wanneer je op zoek bent naar een alles in één oplossing, dan raden wij de baardshampoo van S-Curl aan. De shampoo is dagelijks te gebruiken en is niet alleen geschikt voor je baard, maar ook voor je haar en lichaam. De shampoo is verrijkt met sheaboter, aloë vera en olijfolie.