Beste Baardolie 2021

Baarden zijn de laatste jaren écht wezenlijk onderdeel van het huidige modebeeld geworden. Naast potente kleding, kloek kapsel of kaal hoofd een belangrijke aanvulling op je zorgvuldig gekozen image. Kijk bijvoorbeeld eens naar Nick Schilder. Van Nick & Simon. Meestal strak in het pak, hip kapsel en een subliem gemodelleerde baard. Elegant met een stoere mix. De tijd van een baard laten staan en deze maar laten waaien is definitief voorbij. Waarom zijn anders barbiers de laatste jaren zo enorm populair geworden? Exact, deze mannen staan als Michelangelo baarden tot kunstwerken te knippen, polijsten en te kneden.

Kortom, de baard is een blijvertje. In al zijn designs. Als schaduw over het gelaat tot en met de koninklijke volle en lange baarden. Echter hebben alle baarden 1 ding gemeen: ze moeten perfect verzorgd worden om te blijven shinen. Een baard kán niet zonder verzorging. Een onmisbaar onderdeel? BAARDOLIE. Zonder dit voedende serum is je baard ten dode opgeschreven. Dat gaan we je uiteraard even uitleggen.

 

Wat is de beste baardolie?

De beste baardolie is olie die uit puur natuurlijke ingrediënten bestaat. Dus geen synthetische massa in de baardharen. Dat is als Gluton of Pritstift in je haar. Als je een baard draagt ben je er trots op en wil je deze zo goed mogelijk verzorgen. De beste baardolie is een geconcentreerd product en bestaat uit verfijnde natuurlijke drager oliën met dito etherische geur oliën. Deze combinaties zijn essentieel voor de algehele conditie van je baard. Check daarom onze collectie met baardolie maar eens. Als je vragen hebt helpen we je graag!

 

Wat zijn de beste merken baardolie?

De natuurlijke en voedende ingrediënten zorgen voor een gezonde én noodzakelijke bescherming van de baard en je huid. Hierdoor ziet je baard er gezond, glanzend en eersteklas verzorgd uit. Een goede baardolie voorkomt ook irritaties aan de huid en daardoor ook schilfers en: baardjeuk. Naast het voedende karakter van baardolie komen deze dus ook meestal in verleidelijke baardolie geuren. Geurloze baardolie is uiteraard ook verkrijgbaar. Er is veel keuze in diverse typen baardolie dus. Laten we een aantal topmerken voor je uitlichten.

 

Azbane

Dé producent op het gebied van organische olie. Componisten van louter natuurlijke oliën waarmee je de baard in optimale conditie krijgt en houdt. Azbane is de grootste producent en leverancier van de zeldzame Arganolie die alleen in Marokko gewonnen wordt. Deze Arganolie is een component dat in vrijwel alle producten van Azbane aanwezig is. Arganolie bestaat uit vetzuren, vitamine E en antioxidanten die een beschermende coating op je baard aanlegt waardoor deze optimaal hydrateert. Daarnaast worden de haren gevoed, worden hierdoor comfortabel zacht en krijgt een levendige glans. Daarnaast is Arganolie pure anti-aging en zeer verzorgend voor de droge of gevoelige huid.

De druïden van Azbane zijn kunstenaars als het aankomt op het samenstellen van de perfecte oliemixen. Door de voedende werking van de baardoliën behoort huidirritatie eveneens tot het verleden. Wanneer je start met Azbane baardolie wordt het lastig om hiervan af te stappen. Check ff ons artikel ‘Wat is arganolie’ want dan kom je meer te weten over deze wonderlijke olie.

 

Bossman

Baardbazen uit Amerika. Texanen. Met grondlegger Stephen Condon die zelf is gaan experimenteren met oliën voor zijn eigen volle baard omdat hij niet tevreden was over hetgeen hij tot dan toe gebruikt had. De meeste baardoliën waren namelijk allemaal hetzelfde van snit. Totdat hij het nu legendarische iets dikkere Jelly Beard Oil wist te monteren. Beardoil meets Beardbalm. Bossman Brands was vanaf dat moment geboren.

De baard artiesten hebben zich toegelegd op het produceren van innovatieve baardolie. De baard is excellent gehydrateerd én gevoed waardoor huidirritatie en roos niet meer aan de orde is. Zacht glanzende baardharen daarentegen wel. De viscositeit van de Bossman baardolie zorgt ervoor dat je het makkelijk in de baard masseert. Bossman maakt alleen gebruik van natuurlijke en duurzame ingrediënten. Elke ambachtelijk gemonteerde batch wordt door Bossman eerst getest voordat deze de markt op gaat. Beardcare to the next level. Aldus Stephen.

 

Captain Fawcett

Het decadente merk uit Norfolk, England. Masters in premium verzorgingsproducten voor de man. Angelsaksische wizzards die hun succes te danken hebben aan de wereldberoemde snorwax. Maar ook toonaangevend om hun exclusieve lijn van baard, snor scheer, lichaam & parfums. Buitengewoon op niveau en door de beste technici gemonteerd. Op het gebied van baardolie heeft Captain Fawcett ook een naam hoog te houden. Ze hebben daarom ook een zeer brede collectie met baardoliën voor elk type baard.

Zeer populair is Captain Fawcett’s Booze & Baccy baardolie. Hoe kan het ook anders dan dat ze in Groot-Brittannië met spirits aan de slag gaan. Booze. Resultaat is een stoere warme mannengeur. Door tabaksblad, honing, met mos begroeide eikenhout en warme exotische vanille bonen in de finish. Uiteraard gebruikt ‘The Captain’ natuurlijke zoete amandel, jojoba olie als basis. Om maar eens een voorbeeld te noemen. Check ze gerust op onze digitale planken. Captain Fawcett baardolie voor de veeleisende man van stand.

 

Dutchbeards

Beter bekend als de baardolie baronnen met hun productie en laboratoria in Heerhugowaard. Ooit begonnen met het brouwen van baardoliën uit hobby maar dat kreeg al snel een serieus karakter. Dutchbeards produceert niet de usual suspects die je overal tegenkomt. Dutchbeards monteert namelijk baardolie met de juiste filosofie. Zo zijn de basis oliën perfect op elkaar afgestemd met exceptionele geuren. “Behoorlijk vreemd, maar man o man wat lekker!”.  

Dutchbeards is continu bezig met het ambachtelijk creëren van innovaties op het gebied van baardolie. Hiermee worden barrières doorbroken en wordt er snoeihard gewerkt. Met passie grenzen verlegd. Missie: blijven vernieuwen en vooral verbazen met de beste baardolie. Dutchbeards baardolie is uiteraard handgemaakt, zeer verzorgend en met bijzondere geurmelanges. Deze baardprofessionals monteren ook baardboter, baardbalsem en ultieme baardwax. Check trouwens ook hun baardkammen en baardborstels bij ons in de store. 

 

Mr. Bear Family

Ook zo’n toonaangevende producent van de beste verzorgingsproducten voor de man is het Zweedse Mr. Bear Family. In 2012 opgericht door Björn “Mr. Bear” Landén. Zijn missie: het ontwikkelen van een natuurlijk product om je gezichtshaar optimaal te verzorgen. Dat was meteen de kick-off voor het eerste baardverzorgingsmerk in Zweden. In de loop der tijd is het bedrijf én de knowhow gegroeid.

Mr. Bear Family heeft een breed scala aan premium verzorgingsproducten voor je dagelijkse routine binnen de baard, scheren, huid & haar spectrum. Het bedrijf gebruikt alleen puur natuurlijke ingrediënten. Uiteraard ook voor hun Mr Bear baardolie. Mr Bear Family vervolmaken hun recepten in hun eigen productiefaciliteit waar elk blik baardbalsem of potje baardolie met de hand geopend, gevuld en gesloten worden. Hun missie is om s ’werelds beste high-end producten aan te bieden. En niet het grootste merk ter wereld te worden.

Tip: De Zweden hebben zelfs uitmuntende natuurlijke tattoo aftercare producten voor de nazorg van je tattoo.

 

Oak Beard Care

De naam zou vermoeden dat dit bedrijf van Amerikaanse origine is maar niets is minder waar. Oak Beard Care is een ambachtelijk Duits familiebedrijf gevestigd in Berlijn. Constructeurs van high-end baardproducten die grotendeels met de hand vervaardigd worden. Innovatieve productietechnieken zorgen voor revolutionaire baard care.    

OAK Beard Care steekt veel passie en tijd in elk product, met zorg geselecteerde milieuvriendelijke ingrediënten en materialen. Met een scherp oog voor gebruiksgemak, natuurlijke ingrediënten en optimale resultaten. Mede tot stand gekomen door de zeer hoge eisen die barbers aan hun producten stellen. Zo is elk OAK Beard Care product een combinatie met de kennis van barbiers én de nieuwste inzichten in natuurlijke cosmetica.

 

Percy Nobleman

Samengesmolten innovatie & nostalgie. Traditioneel Brits. Dat is het edele merk Percy Nobleman. Bedacht door Freddy Furber die klaar was met de eindeloze reeks aan verzorgingsproducten zonder herkenbaar gezicht. Dus, dat werd opnieuw het wiel uitvinden en bedacht hij een ultiem verzorgde gentleman van de 21e-eeuw. Percy Nobleman dus. Die zich in 2015 ook ontpopte als succesvolle Instagram stripheld in de reeks, The Adventures of Percy Nobleman.

Percy heeft een uitgebreide lijn met premium verzorgingsproducten voor mannen ontwikkeld. Uiteraard ook high-end baardolie die ambachtelijk geproduceerd wordt maar wereldwijd op exclusieve locaties verkocht worden. Dus bij ons.   

 

Proraso

Het Italiaanse Proraso. Florence. Nét na de 2e wereldoorlog in 1948 door de familie Martelli opgericht. Dit huis isvolledig gespecialiseerd in uiterlijke verzorging voor mannen staat vooral bekend om zijn iconische scheerproducten. De Proraso Preshave was hun eerste vlaggenschip en sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een imperium waar Don Corleone zijn mannen op afgestuurd hebben om dit bedrijf in te lijven. Het merk is zeer populair bij barbiers over de hele wereld. Met name de Proraso baardolie is door hun hoge kwaliteit en vriendelijke prijs nogal populair onder het baardgilde. 

In de Italiaanse laboratoria worden nog steeds toverformules ontwikkeld en geëxperimenteerd met nieuwe ingrediënten om toekomstige klassiekers te fabriceren. Piero Martelli en nu zijn zoon Ludovico houden vast aan hun visie en principes om scheerproducten te maken die zorgen voor een fijne en een onberispelijke scheerervaring zowel bij de barbier als thuis. Proraso heeft haar assortiment in de afgelopen 70 jaar verder ontwikkeld en uitgebreid. Het resultaat is een complete productlijn welke we kunnen indelen in huidtypes en in meerdere productsoorten.

 

Solomon’s Beard

In 2002 hebben de mannen van de Barber Shop Crew het merk Solomon’s Beard opgericht. De heren zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige baardoliën. Ze brouwen baardolie voor mannen die ‘van een baard hun levenspartner maken’. Met ruim 30 jaar ervaring als ambachtelijke kappers produceren zij verleidelijke composities die een grote schare liefhebbers kent. Ook wel Solomonisti’. Hun salon in Rome is nog steeds het referentiepunt voor degenen die op zoek zijn naar échte Italiaanse baardverzorging.   

De missie van Solomons Beard was om een lijn van puur natuurlijke producten te creëren die nét even anders zijn dan de baardoliën van de concurrentie. Uniek in zijn soort en met zorg en liefde samengesteld voor de veeleisende baardman. 

 

Wat zit er in een goede baardolie?

De beste baardolie bestaat uit de volgende drager oliën:

  • Jojoba olie
  • Arganolie
  • Amandel olie
  • Abrikozenpit olie
  • Druivenpit olie
  • Muntolie

Uiteraard zijn er nog meer natuurlijke oliën maar bovenstaande worden het meeste gebruikt. En terecht. Een goede baardolie wordt meestal voorzien van etherische olie waardoor de baardolie zijn unieke karakter krijgt. Qua mannelijke geuren. Van zacht vanille tot en met heavy rokerige rum melanges. Door al deze mooie baardoliën moet een man, wat ons betreft, minimaal 1x zijn baard laten staan. Voor een langere periode. Anders mis je all the fun! En die fabelachtige geuren die je baard sieren.   

 

Hoe kies je de beste baardolie voor jouw baard?

Van stoppelbaard tot en met de lange rijpe baard: baardolie is voor beide typen essentieel! Voor beide baardlengtes en volume is er een type olie die je daar het beste voor kunt gebruiken. Zo is er dunne(re) en dikke(re) baardolie verkrijgbaar. Dikkere baardolie is het meest geschikt voor de langere en dikke baard. Een dikkere baardolie hoef je meestal ook maar 1x per dag in volle baard in te masseren omdat deze meer geconcentreerd is en langer actief blijft. Daarnaast blijft de geur bij een dikke baardolie ook langer aanwezig.

Voor de korte baard of baard met dunne baardharen raden wij je aan om een dunne baardolie te gebruiken. Deze trekt namelijk sneller in de baard en de huid zonder dat je met een vettig gezicht én baard rondloopt. Te dikke baardolie heeft namelijk moeite om in de korte of dunne baard en huid te trekken. Een lange(re) baard heeft nu eenmaal meer oppervlakte om de dikke olie perfect te kunnen absorberen. Er is veel keuze in diverse typen baardolie

 

Waarom moet je een baardolie gebruiken?

Baardolie is een essentieel elixer die je baard tot leven wekt en vitaal houdt. Baardharen zijn namelijk anders van structuur dan de haren op je hoofd. De haartjes van je baard zijn namelijk stug en harder van vorm. Een gezonde baard krijg je dus niet vanzelf. Dit komt doordat de haarzakjes in de huid je baardharen van minder voedende vetten of oliën voorziet dan op de hoofdhuid. Vooral wanneer je een langere baard hebt is de huid niet in staat om deze lange haren optimaal te voorzien van de noodzakelijke lichaamseigen voeding om de baard voldoende te hydrateren.

Vooral ook als je de baard te vaak wast met ‘standaard’ shampoo was je alle natuurlijke vetten en oliën eruit. Je huid kan eenvoudigweg hier niet tegenop produceren en raakt uitgedroogd gaat schilferen en raakt geïrriteerd. Gaat jeuken. Daarom is een goede baardolie cruciaal. Deze voedt de huid en vult de noodzakelijke vetten weer aan. Ook beschermt baardolie bescherming tegen bacteriën.  

Tip: gebruik uitsluitend baard shampoo voor je baard. Om het je makkelijk te maken hebben we de 10 beste baardshampoo voor je op een rijtje gezet.

Hopelijk kunnen wij je met deze informatie op weg helpen zodat jij a: je baard met plezier laat staan en b: je deze met onze baardoliën goed gaat verzorgen. Zodat je ook echt plezier van je baard hebt zonder dat deze jeukt of er dor uitziet. Sterker, dat je een gezond glanzende gezichtsvacht hebt waar je apetrots op bent! Mocht je toch nog vragen hebben vernemen we dat uiteraard graag van je.

Succes!

Je vrienden, The Alpha Men.