Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
31 May 2021

5 redenen waarom je beter blokzeep kan kopen

Een stuk zeep van hoge kwaliteit dat is ontworpen voor de van nature ruige huid van een man, moet jouw lichaam niet alleen schoonmaken, maar ook elke vorm van irritatie voorkomen. Het beste blok zeep moet gemaakt zijn van hoogwaardige en bovenal natuurlijke ingrediënten, een geur (of een gebrek daaraan) hebben die je verkiest, je huid hydrateren, een mooie schuim ontwikkelen en je natuurlijk het zelfvertrouwen geven dat je nodig hebt bij het verlaten van de douche! In dit artikel vertellen wij je waarom een blok zeep beter is in tegenstelling tot een vloeibare zeep en zetten wij alle voordelen voor je op een rijtje.

 

Waarom kies ik voor een blok zeep?

De flessen/flacons van vloeibare zeep worden zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Felle kleurtjes, lokkende teksten en prachtige designs. Daarnaast ruiken ze meestal ook erg lekker en hebben ze een mooie kleur. Op een aantal na, worden worden vloeibare zepen nogal op een onverdiend voetstuk geplaatst. De fles, welke van plastic wordt gemaakt is namelijk het duurste onderdeel van de zeep.

In tegenstelling tot de meeste blokken zeep wordt vloeibare zeep van chemische ingrediënten gemaakt. Vloeibare zeep bestaat tevens voor het grootste gedeelte uit water, daarom lijkt de vloeibare zeep goedkoper, maar dit is het in werkelijkheid niet. Om water aan de zeep toe te voegen wordt er gebruik gemaakt van chemische stoffen. Hier kan gemakkelijk schimmel in ontstaan, maar hier heeft men wat op bedacht; conserveermiddelen. Ook niet zo gezond voor de huid dus.

Daarnaast krijgt de vloeibare zeep ook nog een leuke kleur en lekkere geur. Om dit te creëren worden er veelal parfum en kleurstoffen gebruikt. Al met al bestaat een vloeibare zeep uit (te) veel schadelijke stoffen. Een blok zeep zou dus een uitstekend alternatief zijn!

 

Vrij van schadelijke stoffen

Een blok handzeep bevat meestal minder ingrediënten dan lichaams zepen en gels in flacons. Blokken zeep hebben doorgaans geen conserveermiddelen nodig om ze houdbaar te houden, wat betekent dat ze meestal vrij zijn van parabenen en andere schadelijke stoffen. Vloeibare zeep heeft allerlei chemische toevoegingen nodig zodat het niet gaat schimmelen. Een blok zeep kun je heel lang gebruiken en omdat het vanzelf weer opdroogt, krijgen vieze schimmels geen kans.

Het is ook gemakkelijker om een blok zeep hypoallergeen te maken. Een blok zeep kan vele verschillende ingrediënten bevatten. Met de recente stijging van het aantal natuurlijke zepen dat op de markt verkrijgbaar is, hebben mannen, nu meer dan ooit, de keuze uit een grote verscheidenheid aan verschillende ingrediënten.

 

Natuurlijke ingrediënten

Deze soorten zepen zijn vaak afhankelijk van een mengsel van natuurlijke drager en etherische oliën. Over het algemeen zijn drager oliën relatief veilig en zijn ze tegenwoordig te vinden in een heleboel natuurlijk gerichte producten. Veel voorkomende drager oliën zijn: Jojoba olie, Zoete amandelolie, Arganolie, Kokosnootolie, Avocado-olie en Druivenpitolie.

Naast drager oliën vind je er ook etherische oliën, deze oliën zorgen vooral voor de heerlijke geur van het product. Veel voorkomende etherische oliën zijn onder andere: Cederhout, Sandelhout, Thee boom, Eucalyptus, Wierook, Citroengras, Kruidnagel en Sinaasappel.

 

Vrij van plastic

Voor een blok zeep is het gebruik van plastic geheel overbodig geworden. Waar je voor een flacon een grote hoeveelheid plastic nodig hebt, is dit bij een blok zeep niet het geval. Je ziet tevens erg vaak dat zelfs de verpakking van het blok zeep vrij is van plastic. Meestal worden hier gerecyclede papier/karton soorten voor gebruikt.

 

Goedkoper

Een blok zeep is, in verhouding tot een vloeibare zeep, een stuk goedkoper. Van een blok zeep ben je maar een heel klein beetje nodig. Dit zorgt ervoor dat je er erg lang mee kunt doen. Van vloeibare zeep uit een flacon gebruik je doorgaans automatisch meer, wat resulteert in een eerder leeg rakende flacon, waardoor je eerder een nieuwe nodig hebt. Het is dan ook een feit dat harde zeep minstens 2 keer langer mee dan douchegel.

 

Multifunctioneel

Blokken zeep zijn niet alleen goedkoper, beter voor het milieu en beter voor je huid. Vele blokken zeep zijn ook nog eens multifunctioneel te gebruiken! Handen, hoofdhaar, baard, huid, je kunt een blok zeep werkelijk voor allerlei doeleinden gebruikten! Je hebt dus geen aparte handzeep, shampoo of body wash meer nodig, één blok heerlijk ruikende zeep voldoet!

 

Keuze van The Alpha Men

Hieronder hebben we een aantal van onze bestverkopende zepen voor jou geselecteerd. Overweeg jij jouw eerste blok zeep aan te schaffen? Dan zijn de onderstaande zepen zeker geschikt om mee te beginnen. De zepen zijn 100% natuurlijk en ruiken heerlijk!

Saponificio Varesino Black Vanilla Scrubzeep
Deze Italiaanse zeep van Saponificio Varesino bevat echte vanille en actieve houtskool. Het houtskool in de zeep is ideaal voor mannen met een vette huid en voor degene die last hebben van acne. De zeep reinigt en verwijdert mee-eters zonder de huid uit te drogen.

Musgo Real Men's Body Soap - Classic Scent
Deze heerlijke zeep van Musgo Real zal jouw zintuigen prikkelen en je klaarstomen voor een nieuwe dag. De zeep heeft een houtachtige mannelijke, geur welke tot stand is gekomen door topnoten van patchoeli, neroli en bergamot, midden noten van lavendel, violet en hout, en wordt ondersteund door de basisnoten van vetiver en muskus. De zeep produceert een zacht en romig schuim die de huid een goede verzorging geeft en is onder andere verrijkt met walnoot-extract wat zorgt voor de optimale hydratatie en een effectieve reiniging waarna je kunt genieten van een heerlijk zachte en stralende huid.

Cellar Door Sex Machine Zeep
De Sex Machine Bar Soap uit de Black Collection van Cellar Door, een 100% natuurlijke zeep die geschikt is voor iedere huid. Maak je huidverzorging extra leuk met deze Sex Machine versie. De zeep is te gebruiken voor gezichtsverzorging, lichaam en als handzeep. Deze zeep van Cellar Door is handgemaakt, 100% plantaardig, compleet vegan en ruikt erg lekker.

Lees meer
Lees meer
Lees meer