Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
24 June 2020
Aftershave: de verschillen tussen balsem, lotion en splash

Je wilt een aftershave kopen en komt dan allerlei verwarrende namen tegen als aftershavelotion, aftershave balsem en splash. Je wilt natuurlijk gewoon een middeltje om op te doen na het scheren. Je weet zo niet meer wat geschikt is voor jouw gezicht.

We smeren allemaal wel wat op ons gezicht na het scheren. Waarom doen we dat eigenlijk? Waar is het goed voor, en maakt het wat uit welke je koopt? Laten wij je vertellen dat het best wel veel uitmaakt. We zullen je daarom uitleggen wat de verschillen zijn en welke je het beste kan kopen.

 

Waarom gebruiken we aftershave?

Handig om te weten voordat je een keuze maakt, is waarom we eigenlijk aftershave op onze huid smeren. Om eerst het grootste misverstand uit de wereld te helpen, een aftershave is niet bedoeld als parfum. Ja aftershaves hebben natuurlijk verschillende geuren maar die vervliegen vrij snel. De concentratie aan geurbestanddelen is nog lager dan in een eau de cologne.

Wanneer we scheren worden onze poriën geopend. Dit maakt je huid kwetsbaar voor bacteriële infecties. De aftershave is in eerste instantie bedoeld om die poriën onmiddellijk te dichten. Deze heeft namelijk een samentrekkend effect op de huid. Ook voor kleine wondjes is een aftershave daarom vaak een uitkomst. Maar we hebben natuurlijk allemaal verschillende soorten huidtypen. Dat is de reden waarom er ook verschillende soorten aftershaves zijn. Ze doen allemaal min of meer iets anders voor je huid.

 

aftershave kopen

 

De aftershave

De gewone klassieke aftershave wordt meestal gewoon aftershave of splash genoemd. Dit is de klassieke aftershave die iedereen kent. Vaak bevatten deze aftershaves een bepaald percentage aan alcohol. Deze ontsmet namelijk de huid en zorgt ervoor dat de poriën onmiddellijk dicht gaan. Dit geeft vaak een erg tintelend gevoel op de huid. Niet iedereen houdt daarvan. Wanneer je een gevoelige of erg droge huid hebt zijn deze aftershaves niet echt geschikt voor je. 

 

De belangrijkste eigenschappen:

 • Hebben een verfrissend en tintelend effect
 • Dunner van substantie dan een lotion of balsem
 • Bevatten veel alcohol voor het ontsmettende effect

 

 

 

 

aftershave lotion

 

De aftershave lotion

De aftershave lotion bevat meer hydraterende bestanddelen. Aftershave lotions bevatten geen alcohol maar vaak minerale olien. Deze zorgen ervoor dat je geen droge huid krijgt na het scheren. Wanneer je dus last hebt van een droge huid kan de aftershave lotion de juiste aftershave voor jou zijn. Aftershave lotions zijn vaak wat intenser qua geur dan normale aftershaves. Heb je veel last van acne? Gebruik dan liever geen aftershave lotion vanwege de glycerine die er vaak in zit. Dan is een gewone aftershave of aftershave balsem een betere optie.

 

De belangrijkste eigenschappen:

 • Bevatten weinig tot geen alcohol
 • Hydrateren de huid
 • Hebben vaak een sterkere geur
 • Maken de huid zacht

 

 

 

 

aftershave zonder alcohol

 

De aftershave balsem

Aftershave balsems zijn vaak bedoeld om te verzachten en te hydrateren. Vaak worden hier natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera voor gebruikt en toegevoegde essentiële olien als Jojoba en Castor olie. Aftershave balsems zijn ideaal voor mannen die last hebben van een gevoelige of droge huid. Ook wanneer je last hebt van irritatie na het scheren of een branderig gevoel is een aftershave balsem de beste oplossing. Vergeleken bij lotions zijn aftershave balsems nog iets dikker en romiger. Ook hebben ze de meest subtiele geur van alle aftershaves.

 

De belangrijkste eigenschappen:

 • Balsems helpen het beste tegen irritatie en een branderig gevoel na het scheren
 • Zijn dikker en lijken meer op een crème dan lotions en splashes
 • Bevatten geen alcohol
 • Hydrateren en verzorgen de huid het meeste

 

 

 

Wij selecteren de beste aftershaves voor je

Kijk naar je eigen huid en welke bovenstaande eigenschappen het meeste passen bij jouw voorkeur. Heb je een keuze kunnen maken? Dan alleen nog kijken welke producten het beste zijn. Wij hebben voor elke soort aftershave een top 10 samengesteld van producten die wij erg goed vinden.

 

 

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer