Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
16 November 2021

Alles over double edge blade scheermesjes

Flinterdun gepolijst en non-stick gecoat roestvrijstaal. Aan beide kanten vlijmscherp. Of aan 1 kant als het single edge blades betreft. De double edge blades monteer je simpel tussen de kop en de basisplaat van een safety razor. Een single edge scheermesje schuif je gemakkelijk in een shavette. Ook wel het open barbiersmes. De perfecte instrumenten om je stoppels te scheren met een biljartbal glad resultaat.

De roestvrijstalen scheermesjes zijn dusdanig bewerkt dat ze niet corroderen en doen wat ze moeten doen. Ook zijn ze simpel geclassificeerd in scherptes: schaal 1 tot en met 5. De double edge scheermesjes worden overigens ook in een shavette gebruikt. Je kunt zo’n double edge blade simpel doormidden breken en als single edge mesje in een shavette schuiven. 

Nog niet eerder met een shavette geschoren? Check dan ons artikel, ‘scheren met een shavette’. Gaat er een wereld voor je open.

 

 

Wat zijn single/double edge scheermesjes?

Single en double edge blade scheermesjes zijn de verwisselbare mesjes die je in een safety razor, slant razor of shavette gebruikt. Zo’n double edge blade is het duurzame en veel goedkopere alternatief voor een cartridge mes

Single edge scheermesjes hebben hetzelfde principe als de double edge blade alleen heeft deze 1 snijkant en kun je niet gebruiken in een safety razor maar uitsluitend in de shavette.

Een double edge blade heeft 2 snijkanten die je beide kunt gebruiken waarmee je een zeer goed scheerresultaat bereikt. Barbers gebruiken ze niet voor niets in hun safety razor of als single edge blade in hun shavette. 

Double edge blades zijn er in veel varianten en kwaliteiten. Je kunt ze tot en met 200 stuks verpakt kopen. Voor een fractie van de prijs ten opzichte van bijvoorbeeld Gillette scheermesjes. Double & single edge blade scheermesjes zijn dusdanig verpakt dat je ze altijd steriel kunt inzetten. 

 

 

Verschil tussen double edge en cartridge?

Er bestaat een behoorlijk groot verschil tussen een double edge mes en een cartridge wegwerpmesje. Met een safety razor is scheren (veel) meer wellness. Je hebt in eerste instantie iets meer techniek nodig maar heb je deze in je vingers ga je nooit meer terug naar een cartridge variant.

Tip: In scheren met safety razor leggen we je alles uit hoe je hiermee scheren tot kunst verheft.

 

Verschillen in het kort:

Een double edge blade is veel goedkoper dan de cartridge scheermesjes. Een goed double edge scheermesje koop je voor 0,35 cent terwijl een cartridge scheermesje van Gillette al gauw E 3,50 per stuk kost (!). Qua scheercomfort wint een double edge blade in een zware safety razor het heel gemakkelijk van een cartridge wegwerp mes.

En: wat dacht je van duurzaamheid & milieu. Double Edge Blades kunnen bij het oud ijzer. Cartridge mesjes bestaan uit plastic, rubber, ijzer en verf. 

 

 

Hoe gebruik je double edge scheermesjes?

Double edge scheermesjes zijn supersimpel in gebruik. Easy to use in de safety razor met een open- en gesloten kam. Een double edge blade haal je uit het paraffinepapiertje en laad je gemakkelijk in de safety razor door het mes tussen de kop en de basis plaat te leggen.

 

 

Voordelen van een double edge scheermesje?

Met een double edge scheermesje in een safety razor glijd je met (veel) minder weerstand over de huid dan met een wegwerpcartridge.

 

Voordelen:

  • Nauwkeuriger resultaat en zeer comfortabele scheerbeleving
  • Je hoeft minder vaak te scheren omdat je een gladder resultaat bereikt
  • Zeer geschikt voor de gevoelige huid
  • Met een double edge blade kom je direct onder de neusvleugels
  • Minder kans op een geïrriteerde huid, scheerbrand, ingegroeide haartjes en acne
  • Veel variatie in double edge blades zodat je goed kunt experimenteren
  • Je bespaart (heel) veel geld
  • Veel beter voor het milieu (!)

 

Tip: Gebruik je trouwens een safety razor met open kam? Dan bestrijk je nog meer huid dan met de gesloten versie. Excellent als je een zware baardgroei hebt. Het scheert iets agressiever maar met de juiste techniek heb je met zo’n cabrio razor een nog gladder resultaat. 

 

 

Bekende merken double edge scheermesjes

The Alpha Men heeft een zeer omvangrijke collectie double edge scheermesjes waar je naar hartenlust mee kunt experimenten. Van de bekende merken zoals Gillette, Wilkinson, Derby & Muhle tot en met de meer exotische varianten van Kai, Feather of Perma-Sharp.

Een grote keuze uit double edge blades van hoge kwaliteit en scherptes dus. Klassieke merken uit verschillende landen met een eigen fanbase. Zo zijn er liefhebbers van het scheren die een diversiteit aan safety razor gebruiken met dito verschillende mesjes. Maar we zeiden al: scheren met een double edge blade = WELLNESS. 

Ben je toe aan het traditionele scheren ga dan aan de slag met één van onze safety razor starterkits. Ben je gelijk compleet en maak je kennis met weldaad. Heb je verdiend! Mocht je toch nog specifieke vragen hebben vernemen we die graag van je. Zoals je ons kent, adviseren we je graag.

Knives out!

Je geslepen vrienden, The Alpha Men.

Lees meer
Lees meer
Lees meer