Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
26 August 2020

Aluin gebruiken als aftershave en natuurlijke deodorant

Eeuwen geleden hadden we nog geen hippe flesjes met prikkende aftershave die we op onze huid aanbrengen na het scheren. Geen sprays voor onder je armen die voorkomen dat je gaat stinken. We hadden vooral geen chemische goedjes. Wat we wel hadden was aluin. Een eeuwenoud middel dat zeer effectief werkt op allerlei gebieden. Maar wat is aluin precies?

Aluin is een kleur- en geurloos mineraal dat bestaat uit een samenvoeging van zout, kalium en aluminiumsulfaat. Het wordt voornamelijk gewonnen in de berggebieden van Klein-Azië. Het middel werkt van nature desinfecterend en bloedstelpend en is voor ontzettend veel verschillende doeleinden te gebruiken.

 

Aluinsteen als aftershave gebruiken

Al eeuwenlang wordt Aluin als aftershave gebruikt. De laatste jaren is het meer in de vergetelheid geraakt. Dit komt vooral omdat fabrikanten meer kunnen verdienen aan de aftershaves die we vandaag de dag kennen. Deze ruiken lekker en gaan minder lang mee.

Aluin is als aftershave ontzettend effectief. Wanneer je het aanbrengt bindt zich het aan de eiwitten waardoor de huid samentrekt. Hierdoor worden poriën gesloten, maar het zorgt er ook voor dat het bloeden van een scheerwondje stopt. Hierdoor kunnen er verder geen ontstekingen of irritaties meer ontstaan.

 

aluinsteen kopen

 

Waarom aluin beter is dan de moderne aftershave

Het nadeel van een normale of moderne aftershave is dat het de huid vaak uitdroogt omdat het veel alcohol bevat. Ook bevat het parfum waardoor er veel meer kans is op irritatie. Vooral voor mensen met een gevoelige huid kan dit een slechte keuze zijn.

Aluin heeft een desinfecterende werking, sluit de poriën en zelfs het bloeden. Ook verlaagt aluin de pH-waarde van de huid waardoor de uitdrogende werking van scheerzeep geneutraliseerd wordt. Deze eigenschappen maken aluin geschikt voor iedere huidtype, zelfs de zeer gevoelige huid. Bovendien is aluin vele malen goedkoper dan een normale aftershave en gaat aluin ook nog eens een eeuwigheid mee. Je kunt er zeer lang mee doen.

 

Hoe gebruik je aluin als aftershave

Aluin is er in veel verschillende soorten vormen. Stenen, sticks en lucifers. Uiteindelijk komt het gebruik allemaal op hetzelfde neer. Je spoelt je gezicht met koud water en laat deze nat. Nu masseer je zachtjes met de aluin over de geschoren huid. Je ervaart een tintelend gevoel. Hierdoor weet je dat de poriën openstaan en zich sluiten. Het is nu ook veel veiliger om bijvoorbeeld een dagcrème aan te brengen aangezien de poriën goed dicht zijn. Zo raken je poriën niet verstopt.

De sticks en lucifers worden vaak gebruikt bij wondjes. Zo kun je het wondje makkelijk aanstippen. Maar je kunt iedere vorm van aluin gebruiken.

 

 

Aluin als natuurlijke deodorant gebruiken

Dat aluin als aftershave wordt gebruikt is voor veel mannen die het middel kennen geen nieuws. Dat het ook als deodorant te gebruiken is, verrast bijna iedereen. Aluin heeft een antibacteriële werking op de huid. Hoe dat kan?

Eigenlijk heel simpel, vers zweet is geurloos. De vieze geur ontstaat door de afvalstoffen van de bacteriën die het heerlijk vinden onder jouw warme oksels. De ontsmettende werking maakt je oksels vrij van bacteriën waardoor er geen nare geur ontstaat. Maar het gaat nog verder, Aluin laat een onzichtbaar en dun laagje achter op de huid die je niet ruikt. Het verandert de pH-waarde van de huid. Deze pH-waarde maakt het huidoppervlak onleefbaar voor de bacteriën die voor de vieze geur zorgen.

 

natuurlijke deodorant

 

De voordelen van aluin als deodorant:

  • 100% natuurlijk
  • Milieuvriendelijk
  • Goedkoop
  • Geurloos
  • Verstopt de poriën niet
  • Werkt de hele dag
  • Word verder niet opgenomen door de huid
  • Geen vlekken of strepen in kleding
  • Gaat ontzettend lang mee

 

Hoe gebruik je aluin als deodorant

Het gebruik van aluin als deodorant verschilt niet veel als bij een aftershave. Je maakt de aluinsteen nat en wrijft ermee onder je armen. Eigenlijk net als een deodorantroller. Laat het vervolgens even drogen, en klaar!

 

 

 

Geïnspireerd geraakt? We hebben alle gerelateerde pagina's voor je geselecteerd:

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer