Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
16 December 2019
Baard modellen: deze trends ga je zien in 2020

baard modellen

De laatste vijf jaar zijn baarden helemaal hot geweest in Nederland. Volgens zogenaamde experts zou het gewoon een tijdelijke trend zijn. Nu vijf jaar later zit de baard nog rustig verspreid door het hele land. Het is een blijvend ding geworden. Vooral rond november komt het ieder jaar terug bij veel mannen. Waar een baard eerst werd geassocieerd met mannen die zichzelf te weinig verzorgen is dat idee nu het tegenovergestelde geworden.

Er duiken zelfs meerdere studies op die laten zien dat vrouwen zich over het algemeen meer aangetrokken voelen tot mannen met gezichtshaar. Het is daarbij wel echt belangrijk de juiste stijl te kiezen die bij jouw gezicht en bij jou als persoon past. Komende jaren zal die baard echt nog niet gaan verdwijnen. De stijl zal echter wel veranderen.

 

2020 staat bijna voor de deur en aangezien een baard groeien eventjes duurt geven wij je alvast de meest populaire baard modellen voor het aankomende jaar zodat jij helemaal bij de tijd bent. Er zijn verschillende autoriteiten op het gebied van fashion die hebben voorspeld welke baardstijlen populair gaan worden. Die voorspellingen komen allemaal erg overeen. Je ziet dat deze baardstijlen nu al in opkomst zijn.

 

balbo baard model

baardstijl johnny depp

baard modellen

Balbo

De Balbo is een erg kenmerkende stijl die je onder andere kent van Robert Downey, Jr en Johnny Depp. Gezichtsvormen waar dit model bij past zijn: ovaal gezicht, vierkant gezicht, diamantvormig gezicht en een hartvormig gezicht.

Wil je dit model zelf creëren dan is het belangrijk eerst een volle baard te laten groeien zodat je genoeg haar hebt om dit model te kunnen maken. De eerste vier weken hoef je dus niet te scheren. Tegelijkertijd zul je ook je snor moeten laten groeien. Hierna kun je rustig stap voor stap de juiste vorm trimmen. Om precies te kunnen scheren aan de randen kun je een straight razor of shavette gebruiken.

 

 

baard modellen

baard stijl

baardtrends 2020

lange baard

Bandholz

Eén van de meest mannelijke en herkenbare baard modellen is de Bandholz. De naam van deze stijl is afgeleid van Eric Bandholz. Eric werkte in het bedrijfsleven en in 2011 voelde hij de behoefte een flinke baard te laten groeien. Hij kreeg helaas constant negatieve reacties van mensen in het bedrijfsleven. Hij besloot zijn baan op te zeggen en de zoals hij het noemt “urban beardsman lifestyle” te gaan leven. Tegenwoordig is hij de oprichter en eigenaar van Beardbrand. Een bedrijf dat baardverzorgingsproducten maakt.

 

 

cirkel baard

baard modellen en stijlen 2020

Cirkelbaard

Eén van de lastigste baard modellen om goed te dragen. De snor en baard lopen in elkaar over. De cirkelbaard of ook wel goatee genoemd is niet geschikt voor iedere man. Een stijl die intelligentie en wijsheid uitstraalt. Over het algemeen staat dit type baard het beste bij mannen met een lang voorhoofd.

 

 

stoppelbaarden

baardverzorging

baardstijlen

Korte stoppelbaard

Waarschijnlijk de meest simpele baardstijl maar ook de meest tijdloze en populaire. Het is dan geen verassing dat we de korte stoppelbaard gewoon blijven zien. Het onderhouden is makkelijk omdat er geen speciale methodes nodig zijn om de korte stoppelbaard te creëren. Je hoeft alleen te trimmen. Denk eraan het gebied bij je nek en wangen af en toe te scheren om het verzorgt over te laten komen.

 

 

baarden

baardtrends

stoppelbaard lang

Lange stoppelbaard

 

Met ongeveer 4-6 mm lengte spreken we van een langere stoppelbaard. Het onderhouden van een lange stoppelbaard is iets lastiger omdat je voorzichtig verdwaalde haren die uitsteken moet trimmen. Het is samen met de korte stoppelbaard één van de populairste modellen voor de baard. Dat komt vooral omdat het eigenlijk bij iedere vorm gezicht past. De kans is klein dat het jou niet staat.

 

 

snorren

snor modellen

snorren

De snor

Vind je een dikke baard nog een te grote uitdaging? Of heb je gewoon niet genoeg baardgroei? Misschien is een snor dan jouw alternatief. Een snor is namelijk weer helemaal toegestaan. Vooral korte ruige snorren zijn erg populair. Denk aan James Franco of Johnny Depp. Een snor die je erg snel kunt laten groeien en makkelijk kan onderhouden. Staat vooral goed bij een gezicht met een groot voorhoofd. De snor zul je zien met een gladgeschoren gezicht maar ook met een kort stoppelbaardje eronder.

 

Ook interessant

top 10 beste baard olie

koop baard kerstballen

Lees meer
Lees meer
Lees meer