Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
25 March 2019

Baardverzorging | Hoe breng je een baardolie aan?

Nog niet overtuigd van het gebruik van baardolie, lees dan ons blog: Baardverzorging | Waarom een baardolie gebruiken?

 

Baardolie aanbrengen

De naam geeft het niet prijs, maar baardolie is zeer verzorgend voor je huid. Sterker nog, de meeste redenen waarom mannen een baardolie gaan gebruiken is om 'problemen' die te maken hebben met de huid en niet zo met de baard. Jeuk op de huid, baardroos en een droge huid zijn de meest voorkomende redenen om baardolie te gebruiken.

Om de baardolie juist te gebruiken, is het dus belangrijk om de olie aan te brengen op de huid onder de baard. Dit betekend diep in masseren, hierbij is het ideaal om te beginnen bij hals en tegen de haargroei van de baard in te werken, masseer de olie met de vingertoppen op de huid. Vanuit de hals werk je naar boven en neem je het volledige bebaarde gedeelte van jouw gezicht mee. Automatisch worden de baardharen ook voorzien van olie, want een beetje olie op de baard is heerlijk. Hiermee geef je hem een fijne geur, glans en voorkom je een droge baard en gespleten haarpunten.

 

Dosering Baardolie

Dit is natuurlijk puur een indicatie, olie wordt door de huid opgenomen maar niet of nauwelijks door de baardharen. Hoe droger de huid, hoe meer olie deze opneemt dus hoe hoger een dosering kan zijn. Maar hoe meer baardolie, hoe vetter de baard en hoe meer de haren gaan glimmen. Het huid oppervlak is bij elke man ongeveer gelijk en 2-3 druppels zijn hiervoor voldoende. De baardlengte en jouw persoonlijke voorkeur bepaald de hoeveelheid olie die je hierin aanbrengt. Ter indicatie de volgende tabel.

Baardlengte Hoeveelheid Olie
tot 1 cm 2-3 druppels
1 tot 3 cm 3-4 druppels
3 tot 10 cm 4-5 druppels
10 cm + 5 en meer druppels

 

Bijna elke baardolie komt met een pipet of heeft een handige druppeldop, de hoeveelheid baardolie is dus goed te doseren.

 

Baardolie is niet slecht voor je huid of baard, dus gebruik het naar behoefte. Of dit nou elke dag is of 1x in de week, zorg wel dat jouw baard af en toe wordt gereinigd met een baardzeep. Dit om vuil, overtollig talg en vet van de baard en onderliggende huid te verwijderen.

 

In onze shop vind je 100+ baardoliën in verschillende groottes en in vele geuren, bestel hier jouw baardolie.

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer