Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
07 March 2019
Baardverzorging | Waarom een baardolie gebruiken?

Waarom een baardolie gebruiken?

Je hebt besloten jouw baard te laten staan of je bent al jaren een trotse baarddrager en ineens wordt je geconfronteerd met olie voor je baard. Natuurlijk wil je die baard koesteren en er niet van alles in smeren, dus vraag je jezelf af 'Waarom zou ik een baardolie gebruiken?'. Daar gaan wij je vandaag antwoord op geven.

Wat is baardolie?

Baardolie is een blend van verschillende voedzame oliën die de huid en haren hydrateren, voeden en verzorgen. Die mix van oliën bestaat uit carriers en essentiële oliën, waarvan het grootste gedeelte van de baardolie bestaat uit carriers en een kleine gedeelte, ongeveer 10%, uit essentiële oliën. Die mix van oliën maakt elke baardolie uniek en geeft een baardolie een specifieke geur en eigenschappen. De oliën in de baardolie hebben namelijk elk hele specifieke eigenschappen en die combinaties maakt een baardolie een complex verzorgend product. Over het algemeen heeft elke baardolie de volgende eigenschappen:

 • Voorkomt droge en stugge baardharen
 • Geeft de baard glans en houdt hem beter in model
 • Hydrateert de baardharen en de onderliggende huid
 • Maakt de baardharen dikker, waardoor de baard er voller uitziet
 • Geeft je baard een heerlijke geur
 • Voorkomt baardroos

Deze eigenschappen geven je gelijk antwoord op de vraag en dus de reden om een baardolie te gebruiken. Een baardolie kun je gebruiken bij een baard van een week oud en bij eentje met een lengte van 50cm, het enige verschil is uiteindelijk de hoeveelheid olie die je gebruikt.

Het aanbod aan baardoliën is enorm en iedere olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen, die eigenschappen zijn het resultaat van de gebruikte carriers en essentiële oliën in de baardolie. Verder is het vooral de geur en de beleving die je ervaart bij het gebruik van een bepaald merk baardolie, die jouw keuze bepalen. Om je enigzins op weg te helpen hebben wij hieronder een top 10 baardoliën voor je samengesteld. Niet gebasseerd op prijs of op verkoopaantallen, maar de oliën die wij het fijnste vinden.

Top 10 Baardolie:

 1. OAK Beard Care Beard Oil - € 39,95
 2. Proraso Beard Oil - Wood & Spice - € 12,95
 3. Suavecito Premium Black Amber Beard Oil - € 15,95
 4. Proraso Beard Oil - Azur Lime - € 12,95
 5. Prospector Co. Beard Oil - Burroughs - € 30,50
 6. Solomon's Beard Oil Black Pepper - € 21,90
 7. Lockhart's Beard Oil Cedarwood & Bergamot - € 17,95
 8. Apothecary87 Beard Oil Small - The Original Recipe - €9,95
 9. Damn Good Soap Beard Oil - Original 25 ml - € 22,50
 10. Oil Can Grooming Iron Horse Beard Oil - € 27,90

Natuurlijk zijn er vele andere geweldig oliën, deze vind je allemaal op onze speciale baardolie-pagina. Waar je ze kunt selecteren op geur, prijs, merk en hoeveelheid, de plek om je baardolie online te bestellen. >> Baardolie bestellen

Meer baardproducten zoals zepen, balm en waxen vind je op de pagina voor baardverzorging.

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer