Pak jouw gratis RFM samplekit | klik hier
Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
14 September 2022

De 10 beste herfst parfums voor mannen in 2022

“Nobody on the road.. nobody on the beach. I feel it in the air, the summer’s out of reach.”  En met deze iconische woorden van “Boys of Summer” nemen we dan toch echt afscheid van de zomer van 2022. De blaadjes verkleuren, de schoorsteen mag worden geveegd en de stoofpotten komen weer op tafel. De kleuren én geuren van het jaar veranderen. Daarom is het noodzakelijk om ook jouw eigen geur aan te passen. Een geur die past bij jou én dit jaargetijde. 

 

Parfums horen te passen bij jaargetijden

Je parfum zal een beeld oproepen. Daarom vinden wij een matchend parfum net zo belangrijk als je outfit, schoenen en haarstijl. Met een parfum straal je iets uit. Dit ‘iets’ straal je uit door de verschillende geurnoten in parfums. Zo is het mogelijk om klassiek, kruidig, bloemig, bossig, fris, sexy, warm of koel te ruiken. Wanneer je lekker met je date een wildragout aan het opsmikkelen bent voor de open haard, zal het geen lekkere geurcombinatie zijn om zelf naar een tropische mango te ruiken.

Herfst roept je op om zwoeler, zwaarder en donkerder te ruiken. Roep die caveman in jezelf op, of de donker-ruikende charmeur. Hier heb je uiteraard nog genoeg keuzes in qua geurnoten. Mossig, aards, kruidig, wierook, leer, tabak, amber, rook, vetiver, patchoeli en ga zo nog maar even door. Het is de kunst om je geur te laten passen bij jou als persoon en de setting om je heen. Begraaf je kokosnootparfum in een schatkist op je favoriete strand en graaf deze pas weer op in 2023. Het is tijd voor whisky’s voor de open haard, kampvuren in het bos en stoofpotten met bier. 

 

Interesse opwekken door variatie 

Als jij een man bent met een signature geurtje; kudo’s! Je bent herkenbaar en mensen zeggen vaak ‘dit ruikt echt naar jou’. Klinkt natuurlijk fijn, maar hoe leuk is het om af en toe weer eens te verrassen?

Jij ruikt na een x aantal minuten je eigen parfum niet meer. Zo werkt het ook met mensen om je heen, je verrast simpelweg niet meer, hoe lekker je signature luchtje ook is. Des te leuker is het om weer interesse op te wekken met een nieuw geurtje die ook nog eens goed past bij de herfst.

Je nieuwe geur wordt opgemerkt (bijvoorbeeld door je date), je geeft een signaal af, een nieuwe indruk. Ga er maar vanuit dat de complimenten weer binnenstromen. Altijd leuk voor je zelfvertrouwen.. en soms ook een beetje voor je ego natuurlijk. 

 

Welke geurnoten passen bij mij?

Geurnoten zijn enorm persoonlijk en daarom kunnen wij dat lastig voor jou beslissen. Wel kunnen we je tips geven om er zelf achter te komen. Ga bijvoorbeeld eens op onderzoek uit. Zoek je favoriete parfums op en bekijk de topnoten, basisnoten en het hart van deze parfums. Zie je een overeenkomst? Zijn bepaalde noten aantrekkelijker voor jou, zoals patchoeli of amber? Dan heb je al een begin en kun je gaan filteren in de parfums waarin jij geïnteresseerd bent. Om je nog meer te verdiepen kun je natuurlijk ook altijd reviews lezen in verschillende online platformen. Hier wordt vaak aangegeven of een parfum past voor in de zomer, herfst, winter of lente. Zo weet je zeker hoe ‘jouw publiek’ jouw nieuwe geurtje zal ervaren per jaargetijde. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, je bloemige jasmijn luchtje wordt toch echt als minder lekker ervaren met een sigaar voor je open haard. 

Volg deze tips en je komt uit bij jouw persoonlijke “perfecte match”. En dan hebben we het niet over Tinder, maar over je perfecte geur voor in de herfst!

 

Top 10 mannen parfums voor in de herfst

Het is nu echt tijd om onze favorieten onder jullie aandacht te brengen. Tijd voor de top 10 mannen geurtjes voor in de herfst. Deze geuren hebben goede reviews, zijn van goede kwaliteit en hebben verrassende (en passende) geurnoten die perfect passen bij dit heerlijke jaargetijde.

ACCA KAPPA Eau de Parfum - 1869

 

1. Acca Kappa - 1869

Deze geur van Acca Kappa is gebaseerd op hun oprichtingsjaar. Hiermee wordt mannelijke kracht, exclusiviteit en tijdloosheid belichaamd. Dit Eau de Parfum is te omschrijven als een smaak. Stel je een crispy, mistige herfstochtend voor waarin je zojuist een verse, dampende kardemomthee hebt gemaakt. Voeg hier een schijfje limoen, wat kruiden, iets ‘aards’ en een theelepel honing aan toe, et voilà: de 1869 in een kopje. 

Frisse topnoten van kardemom en geranium maken de unieke samenstelling van deze geur. In het hart van de 1869 vind je bloemige accenten van viooltjes en iris, maar deze smelten samen met de rijkdom van kruidige, warme leer en laurier. Wat deze parfum nog een tintje donkerder maakt, zijn de basisnoten van amber, wierook, vanille en en vetiver. Deze unieke samenstelling zal zorgen voor een sensuele rand aan dit tijdloze parfum. 

 • Top: Kardamom, Geranium
 • Hart: Viooltjes, Iris, Leer, Laurier
 • Basis: Amber, Vanille, Wierook, Vetiver

MONTECRISTO Eau de Parfum - Deleggend Noir

 

2. Montecristo - Deleggend Noir

Op zoek naar de mysterieuze, donkere, sensuele womanizer geur? Geloof ons, dan is Deleggend Noir van Montecristo een goede kanshebber. Soms vinden wij dat een geur past bij een bekende man, zo zou deze lucht passen bij een jongere Jack Nicholson. Mysterieus, charmant maar ook zeker donker. Wij gaan je uitleggen waarom.

Frisse topnoten van grapefruit, lavendel en artemisia vormen de samenstelling van deze geur. Het hart bestaat uit tabak, leer en kruiden en zullen dus zorgen voor een kruidig en sensueel randje aan de Deleggend Noir. De basis van dit parfum bestaat uit warm cederhout en amber. Dit zorgt dan ook voor de mysterieuze houtnoten.  

 • Top: Grapefruit, Lavendel, Artemisia
 • Hart: Tabak, Kruiden, Leer
 • Basis: Cederhout, Amber

 

NOBILE 1942 Eau de Parfum - Rudis

3. Nobile 1942 - Rudis

Deze uitdagende parfum van Nobile 1942 combineert het gevoel van vrijheid en kracht in een flesje. Wanneer je de betekenis van het woord “Rudis” opzoekt, kom je toepasselijk uit bij het houten zwaard dat gebruikt werd door gladiators tijdens hun training in het eeuwenoude Rome. Een eerdere slaaf kreeg dit zwaard als cadeau voor zijn goede prestaties in het slagveld. Daarom ook zeer toepasselijk, gezien de vrijheid die dit parfum uitstraalt. Rudis wordt omschreven als intens en gewaagd. Een geur voor de durfal, de ‘out of the box’ denker, de hedendaagse vrijheidsstrijder.

De samenstelling van deze geur bestaat uit bergamot, gedroogd fruit en Marc. De noten in het hart bestaan uit roos, geranium, kruidnagel, cederhout en saffraan en zullen een intense en kruidige rand geven aan dit parfum. Warme houtnoten van leer, patchouli, vetiver, muskus en wierook vormen de donkere basis van deze gedurfde geur. 

 • Top: Bergamot, Gedroogd Fruit, Marc
 • Hart: Roos, Geranium, Kruidnagel, Saffraan, Cederhout
 • Basis: Leer, Patchoeli, Vetiver, Muskus, Wierook

 

Captain Fawcett Eau de Parfum Maharajah

4. Captain Fawcett - Maharajah

Sommige geuren brengen je naar plekken hier ver vandaan. Zo zal de Maharajah van Captain Fawcett je meenemen naar de prinselijke wereld van het oude India. En dan hebben we het niet over de overbevolkte straten, maar over wonderlijke paleizen en tempels. Tempels waar vlagen van peperige kruiden, leer en muskus rondhangen tussen de herkenbare muren. Plantages vol rozen en citrusvruchten, marktkramen die leer verkopen tussen de brandende vuren van cederhout. Maharajah neemt je mee naar dit verre oord en is de perfecte verleidelijke geur voor de reislustige man.

De samenstelling van de Maharajah bestaat uit verfrissende topnoten van citrus. Het wilde randje van deze geur komt uit het hart met noten van peperige kruiden, cederhout, leer en muskus. Bloemige noten van de roos is de basis van dit parfum.

 • Top: Citrus
 • Hart: Peperige Kruiden, Ceder, Leer, Muskus
 • Basis: Roos

CASTLE FORBES Eau de Parfum - 1445

 

5. Castle Forbes - 1445

Denk bij dit parfum voor mannen aan de groene glooiende heuvels van Schotland, warme truien en kruidige drankjes voor het open vuur. Deze tijdloze klassieker van Castle Forbes is ook daadwerkelijk geïnspireerd door het unieke Schotse landschap. Hierdoor mag je een aardse, groene en absoluut klassieke geur voor mannen verwachten. 

De samenstelling van deze geur bestaat uit frisse topnoten van petitgrain en citroen, waar het hart juist een levendige en bloemige geur van dragon en lavendel bevat. De warme houtnoten van vetiver, kruidnagel en patchoeli vormen de basis van de 1445 en brengen een donker en verleidelijke tint aan deze geur. 

 • Top: Petitgrain, Citroen
 • Hart: Dragon, Lavendel
 • Basis: Vetiver, Kruidnagel, Patchoeli

 

NOBILE 1942 Eau de Parfum - Patchouli Nobile

6. Nobile 1942 - Patchouli Nobile

Mannelijk, elegant, charmant, warm en sensueel. Dit zijn de absolute kernwoorden als je dit parfum voor koud weer wilt omschrijven. De naam bestaat natuurlijk uit ‘patchouli’ en dit is ook zeker terug te vinden in deze warme parfum. Maar laat je ook verrassen door alle andere noten. De Patchouli Nobile van Nobile 1942 verrast, intrigeert en sterkt je zelfvertrouwen. 

De samenstelling van dit unieke parfum bestaat uit verfrissende topnoten van citroen, witte peper en wierook. In het hart zullen jasmijn, patchouli, guaiac hout en cistus een kruidige rand aan deze parfum, terwijl de basis bestaat uit warme en sensuele houtnoten van amber, labdanum, tonkaboon, sandelhout, patchoeli en eikenmos. 

 • Top: Citroen, Witte Peper, Wierook
 • Hart: Jasmijn, Patchoeli, Guaiac Hout, Cistus
 • Basis: Amber, Labdanum, Tonkaboon, Sandelhout, Patchoeli, Eikenmos

CASTLE FORBES Eau de Parfum - Forbes of Forbes

 

7. Castle Forbes - Forbes of Forbes

Zeg je herfst, dan zeg je de Schotse heuvels tijdens een mistige ochtend. En dat is nou precies waar de Forbes of Forbes op gebaseerd is. Ruik de geur van eikenmos tussen de mistige ruïnes van kastelen, de natte dennen tijdens een hike en een vlaag van kruidnagel tijdens het avondmaal. Castle Forbes neemt je mee naar de mystieke, spannende en groene tijden van de herfst. 

De samenstelling van dit klassieke luchtje bestaat uit verfrissende noten van sinaasappel en mandarijn, terwijl het hart van basilicum, eikenmos en den een groene en kruidige rand geven aan dit parfum. De basis bestaat uit kruidnagel, patchoeli, amber en vanille en zorgen voor een warme en sensuele geurervaring. 

 • Top: Sinaasappel, Mandarijn
 • Hart: Basilicum, Eikenmos, Den
 • Basis: Kruidnagel, Patchoeli, Amber, Vanille

BULLFROG Eau de Parfum - Elisir N.2

8. Bullfrog - Elisir N.2

Een ode aan de eeuwenoude sjamanistische tradities waar oude stammen als de Maya’s en de Inca’s Palo Santo verbrandden tijdens hun rituelen. Je hebt het gevoel dat je bij zo’n heilige ceremonie aanwezig bent door de Elisir N.2 van Bullfrog. Palo Santo werd verbrand door de positieve en rustgevende invloeden die het op de menselijke geest zou hebben. Een verrassend warm parfum met eeuwenoude invloeden. Een parfum voor de man die out of the box kan denken, voor de man die mysterieus en warm over wil komen. 

Dit parfum opent met de geur van de rook van heilig hout en een soort agave die te vinden is in het drankje Mezcal in Mexico. De parfum loopt dan over in een romige kruidige wierook en zal overgaan in een rokerige warme geur. Veel kenners, sommigen die meer dan 400+ parfums hebben, kunnen deze geur met geen enkele andere geur vergelijken. Een echte unieke, goed gereviewde geur!   

 • Geurprofiel: Palo Santo (Heilig Hout), Rook, Wierook

Musgo Real - Black Edition

9. Musgo Real - Black Edition

Met deze speciale oriëntaalse geur van Musgo Real weet je zeker dat je de herfst extra speciaal maakt. Dit parfum is heerlijk spicy, onbeschaamd verleidelijk en zeer mannelijk. Je weet eigenlijk bijna zeker dat je met dit parfum op niet meer alleen voor je open haard hoeft te zitten. Nee, deze geur is een verleider. Bij deze geur denken wij aan Johnny Depp in de klassieker “Don Guan DeMarco”, je weet wel, de film waar de term “Don Guan” vandaan komt. 

Deze geur is verre van saai. Dit is een geur voor de man die verleidelijk durft te zijn, de man die wel van een beetje ‘spice’ houdt. Dit is de geur voor de man die een oriëntaalse kwaliteit-geur kan waarderen!

Deze geur wordt niet voor niets in de top 10 herfstgeuren gezet. De basis van deze geur bestaat uit warme houtnoten van tonkaboon, vetiver, patchoeli en cederhout. De topnoten bestaan uit frisse maar krachtige accenten van citroen, bergamot en jeneverbes. In het hart van de Black Edition vind je sterke, maar warme noten terug van cacao en nootmuskaat. Dit is dus echt een verfijnd parfum voor de verleidelijke man in de koude maanden. 

 • Top: Bergamot, Citroen, Jeneverbes
 • Hart: Cacao, Nootmuskaat, Kardemom
 • Basis: Patchouli, Tonkaboon, Vetiver, Cederhout

Bullfrog - Secret Potion N.1

10. Bullfrog - Secret Potion N.1

We zullen je even een situatie voorleggen om deze geur zo helder mogelijk voor je te maken. Je bevindt je in een zogenaamde “speakeasy bar” in de jaren 20. Een speakeasy bar is te vertalen als een fluisterbar, een illegale bar om alcohol te drinken tijdens de drooglegging van de jaren 20.

De geuren die je neus binnenvliegen zijn whisky, rum, absint en tabak. Je voelt de spanning van de illegale activiteiten die je onderneemt, maar het genot van je illegaal gemaakte drankje is groter. Deze “echte mannen kroegen” waren vaak te vinden in achterkamertjes van bijvoorbeeld een leermaker. Vandaar dat de geur van leer af en toe je neusvleugels raakt. Een sensationele geur van spanning, rebelsheid, alcohol en tabak. De geur die je partner thuis rook als je door de donkere, gure straten, weer veilig in je warme huis terecht bent gekomen.

De whisky, rum en absint openen deze rebelse geur die rustig worden getemd door een warme en rokerige tabaksgeur. Om het af te maken komt het leer tevoorschijn, die deze parfum absoluut onweerstaanbaar maakt.  

 • Geurprofiel: Whiskey, Rum, Tabak, Leer, Absint

 

We hopen dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen! Mocht je nou toch nog vragen hebben? Weet dan dat wij altijd voor jou klaar staan. Je weet ons te vinden.

The fall of summer is the rise of fall!

Je vrienden, The Alpha Men

Lees meer
Lees meer
01 November 2022
Hoe gebruik ik pomade?
Lees meer