Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
27 July 2020
Gezichtsverzorging mannen: alles wat je moet weten.

Leestijd: 6 minuten.  

 

 

 

Crèmes, scrubs en gezichtsmaskertjes. Mannen durven zich er niet aan te wagen. Het zou te vrouwelijk zijn en absoluut niet mannelijk. Dan maar erbij lopen met een gezicht dat afschilfert als een muur van een oud kraakpand. Wat is echt mannelijk zijn toch leuk! Wij vinden het pas echt mannelijk als je daar schijt aan durft te hebben en je gezicht gewoon verzorgd. Het laat je er gezonder uitzien en geeft je een veel comfortabeler gevoel. Het geeft je als man een zeker gevoel over hoe je eruitziet. En een zeker gevoel maakt jou uiteindelijk een echte man.

 

Wat we je willen vertellen over huidverzorging

Vooral wat je wel en niet moet doen. We willen je kort vertellen hoe je huid werkt en waarom je het moet verzorgen. Er zijn natuurlijk verschillende huidtypes die elk een iets andere behandeling nodig hebben. Uiteindelijk zullen we je laten zien welke producten je het beste kan gebruiken.

 

 

Hoe de huid werkt

Je huid zou je kunnen zien als een schild. Het beschermt je tegen koude en warme temperaturen en probeert bacteriën en virussen tegen te houden. Alles om je organen te beschermen. Je huid waarschuwt je zelfs wanneer er iets niet goed is. Je huid heeft dus erg veel te verduren. Je kan je voorstellen dat in een koud seizoen als de winter die druk wordt opgevoerd en je de huid een handje moet helpen. Vooral in je gezicht waar de huid gevoeliger is. Je huid bestaat uit verschillende lagen.

 

Epidermis

De epidermis is de buitenste laag ook wel opperhuid genoemd. Deze beschermen de huidcellen. De opperhuid vernieuwt zich ook steeds opnieuw gedurende je leven. Daardoor worden dode huidcellen ook opgehoopt.

 

Dermis

De lederhuid ligt onder de opperhuid en bevat bindweefsel. In deze laag wordt collageen geproduceerd en geeft de huid zijn stevigheid en elasticiteit. Er bevinden zich bloedvaten zenuwvezels, lymfevaten, zweetklieren en haarfollikels. Gifstoffen worden in deze laag afgevoerd door de bloedvaten.

 

Subdermis

Nog dieper ligt de subdermis. In deze huidlaag wordt het vet opgeslagen.

 

Verschillende huidtypes

Iedereen heeft een eigen huidtype die over het algemeen onder te verdelen zijn in een:

 • Normale huid
 • Droge huid
 • Vette huid
 • Combinatie van twee huidtypes

De meeste mensen hebben een combinatie van meerder huidtypes. Dan heb je bijvoorbeeld een vette huid rondom je neus en voorhoofd en is de rest van je gezicht droog of normaal. Weet jij niet wat voor huid jij hebt? Doe dan even een korte test. Was je gezicht met een reiniger zonder zeep en wacht 15 tot 30 minuten. Behandel je gezicht verder niet. Vergelijk de huid van je gezicht met de volgende kenmerken.

 

Normale huid

 • Je huid voelt comfortabel en heeft geen droge of vette delen.
 • Je poriën zijn klein en er zijn geen mee-eters te zien.

 

Droge Huid

 • Je huid kan strak aanvoelen
 • De poriën zijn (bijna) niet zichtbaar

 

Vette huid

 • Je huid voelt vet aan
 • De poriën zijn goed zichtbaar en er zijn mee-eters te zien
 • Lees hier het artikel specifiek over de vette huid

 

Combinatie

 • Je huid is op sommige delen vet (vaak neus en voorhoofd)
 • Sommige delen zijn normaal of droog

 

gezichtsverzorging mannen

 

De ideale gezichtsverzorging voor mannen

Tijd om je gezicht te gaan verzorgen. Er zijn eigenlijk drie belangrijke handelingen die wij je willen adviseren en die volgens ons het beste werken. Dat zijn reinigen, scrubben en hydrateren. Nu zijn er per huidtype natuurlijk verschillende reinigers, scrubs en crèmes voor mannen.

 

 

Reinigen van het gezicht

Wij raden altijd aan het gezicht te reinigen na het douchen. Je gezicht is dan warm en je poriën staan open. Ook is het makkelijk dit in je ochtendroutine op te nemen. Wil je dit liever op een ander moment doen kun je ook voor het reinigen een warme doek tegen je gezicht houden of je gezicht spoelen met warm water.

Neem vervolgens een gezichtsreiniger en masseer met cirkelende beweging het gezicht. Doe dit altijd zachtjes aangezien de huid van het gezicht erg gevoelig is. Spoel het gezicht af met koel water zodat de poriën zich weer sluiten. Wanneer je de huid vervolgens droogt probeer dan over de huid te deppen en niet te wrijven.

 

reinigen gezicht mannen

 

 

 

Scrubben van het gezicht

Scrubben is iets wat nog niet zoveel mannen doen. Veel mannen denken dan ook dat je hier een heel droog gezicht van krijgt. Hoewel dat zo lijkt is dat niet zo. Je verwijderd met scrubben dode huidcellen en hierdoor krijgen de gezonde huidcellen meer ruimte om te leven maar kan het ook beter gezonde vetten en olien opnemen. Scrubben verwijderd ook dieperliggend vuil waardoor er minder ontstekingen kunnen ontstaan en kans op acne wordt verminderd.

Met scrubben doe je eigenlijk hetzelfde als met reinigen. Je maakt je gezicht nat met warm water en neemt de scrub op je vingers. Je masseert het zachtjes over je gezicht. Je mag iets meer scrubben bij je neus en voorhoofd omdat zich hier vaak meer dode huidcellen ophopen en de huid iets vetter is. Na het scrubben spoel je je gezicht weer af met koud water en kun je je gezicht droog deppen. Scrubben doe je minder vaak dan reinigen en hydrateren. Ons advies is dit één keer per week te doen.  

 

gezichtscrub mannen

 

 

Hydrateren van het gezicht

Het is belangrijk het gezicht te hydrateren. Vooral in die wintertijd waar de huid extra hydratatie nodig heeft. Als je dan ook nog eens reinigt en af en toe scrubt en je niet gaat hydrateren kan de talgproductie op hol slaan. Het hydrateren van het gezicht doe je natuurlijk met een gezichtscrème voor mannen. Zo’n crème zorgt ervoor dat je gezicht voldoende vocht heeft, elasticiteit en dat huidveroudering zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Je gezicht ziet er gezonder uit en voelt comfortabel aan.

Het aanbrengen van zo’n gezichtscrème voor mannen doe je na het reinigen of scrubben wanneer je gezicht weer droog is. Smeer de crème uit over het hele gezicht. Neem eventueel ook je hals mee. Wees voorzichtig onder je ogen omdat de huid daar extra gevoelig is. Gebruik een beetje crème en verdeel gelijkmatig over het gezicht.

 

dagcreme mannen

 

 

Reinigen per huidtype

Probeer voor de droge huid geen reinigingsproduct te gebruiken dat alcohol bevat. Dit zal de huid alleen maar mee uitdrogen. Kies het liefste voor een romige reiniger. Bijvoorbeeld een reiniger op basis van reinigingsmelk of olie. Heb je een vette huid dan gebruik dan een reinigingsproduct zonder olie. Gebruik lauwwarm water tijdens de reiniging. Een milde reiniging die antibacterieel werkt is perfect voor de vette huid. Normale huid kun je gewoon met een milde reiniger schoonmaken. Je hoeft hier minder te letten op specifieke productkenmerken. Probeer geen reinigingsproduct te gebruiken dat alcohol bevat. Dit zal de huid alleen maar mee uitdrogen. Kies het liefste voor een romige reiniger. Bijvoorbeeld een reiniger op basis van reinigingsmelk of olie. Heb je een erg gevoelige huid? Ga altijd voor een product dat (bijna) alleen natuurlijke ingrediënten bevat.

 

 

clay mask baxter of california

 

Scrubben per huidtype

Wees als man met een droge huid voorzichtig met scrubben. Probeer een product te gebruiken die zachte korrels bevat en probeer zo min mogelijk druk te zetten. Één keer in de twee weken is al voldoende. Heb je een vette huid? Één tot twee keer per week is mogelijk. Probeer het uit en je voelt vanzelf aan wat voor jou een fijne frequentie is. Normale huid is prima één keer per week te scrubben.

 

 

Hydrateren per huidtype

Heb je een vette huid? Vermijd dan hydraterende crèmes met olie. Deze maken je huid alleen maar vetter. Toch is het wel belangrijk een crème te gebruiken met vocht inbrengende eigenschappen. Anders gaat de vette huid juist alleen maar meer talg produceren. Met een droge huid hoef niet voor die luchtige crèmes te gaan maar een zo compleet mogelijk dagcrème die de huid zoveel mogelijk voedt. Voor de gevoelige huid kun je het beste gaan voor een product dat zoveel mogelijk uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

 

gezichtsverzorging mannen

Dan komen we uit op het deel wat erg veel mannen lastig vinden. We krijgen hier enorm veel vragen over. Hoe kies je het beste product met al die keuze tegenwoordig? Hiervoor hebben we een oplossing bedacht. Samen met onze schoonheidsspecialiste hebben we een pakket samengesteld van topproducten die het beste passen bij verschillende huidtypen. Een geschikte huidverzorgingsroutine voor mannen in één set. Wij noemen het de skincare routine kit. 

 

 

Geïnspireerd geraakt? We hebben de complete top 10's voor je geselecteerd:

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer