Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
15 October 2020
Gezichtsverzorging mannen voor de droge huid

Niks is zo oncomfortabel als een droge en trekkerige huid. Je huid is gevoelig voor elke prikkel en je krijgt al snel last van jeuk. Ook ziet het er gewoon niet gezond uit. Bij mannen is dit niet heel anders dan bij vrouwen. Ook wij hebben er last van, alleen weten we niet waar we moeten beginnen. Vaak denken we dat het gebruik van een willekeurige dagcrème voor mannen wel volstaat. Mooi niet dus. Hoe je met je huid omgaat en welke specifieke producten worden gebruikt maken het verschil. Daar gaan we je meer over vertellen. 

dan is er nog het verschil tussen een droge of vochtarme huid. 

 

Heb je een droge of vochtarme huid?

Een vochtarme huid kan iedereen overkomen en is vaak van voorbijgaande aard. Vochtgebrek in de huid kan veroorzaakt worden, doordat de vochthuishouding in het lichaam niet optimaal is. Dit heeft vaak te maken met het te weinig drinken(van water). Ook kan een gedehydreerde huid veroorzaakt worden door ongezond eten (te veel zout!), of een kater. Ook te veel zon, een gure wind of droge lucht van de centrale verwarming, te lang of te heet douchen en het gebruik van verkeerde zeep kunnen hun weerslag hebben op het vochtgehalte van de huid. Ook naarmate je ouder wordt loopt je huid gemakkelijker een vochtgebrek op.

Een droge huid daarentegen is erfelijk en ontstaat doordat de huid van nature te weinig talg (natuurlijk huidvet) aanmaakt. Een typische droge huid heeft kleine poriën, is gevoelig voor rimpels en schilferigheid, maar niet voor acne of mee-eters en is daar ook nooit heel vatbaar voor geweest, ook niet in de jeugd.

Wanneer een huid niet over voldoende vet beschikt, is het voor de huid moeilijk om vocht vast te houden. Het resultaat is dan vaak een huid die zowel droog (vetarm) als vochtarm is. Gelukkig zijn er manieren om als man een droge huid te behandelen.

 

De nadelen van een droge huid

Als je last hebt van een droge huid, heb je vaak een onaangenaam trekkerig of schraal gevoel. Een droge huid is ook eerder geneigd om geïrriteerd te raken, rode plekken te vertonen of te schilferen. Extra gevoelig voor irritatie het gebied van de gezichtsbeharing, of je je nu wel of niet scheert. Bovendien is een droge huid gevoeliger voor vroegtijdige veroudering. Als je natuurlijke talg laag te kort schiet, is je huid kwetsbaarder voor weersomstandigheden en andere agressors, zoals vuil of vocht. In uitzonderlijke gevallen kunnen ziektekiemen gemakkelijker je lichaam binnendringen. Immers, een te droge huid kan haar rol als barrière tussen jouw lichaam en de buitenwereld niet optimaal vervullen.

 

Enkele tips voor mannen met droge huid

Wanneer je huid last heeft van droogte, vermijd dan het contact met heet water: dit droogt je huid uit en tast je huidflora aan. Ook zeep is te agressief voor de gezichtshuid. De Ph-waarde van zeep is namelijk hoog (dat betekent dat zeep basisch is, het tegenovergestelde van zuur) terwijl je huid juist een beetje zurig is: Ph-huidneutraal. Water is Ph-neutraal en dus basischer dan je huid. Het contact met lauw of lauwwarm water kan geen kwaad, maar moet niet te lang duren. Want dan kan water je huid uitdrogen. Pas op met goedkope reinigingslotions en after shave, vooral als die alcohol bevatten.

 

gezichtsreiniger mannen

 

Gezichtsverzorging voor mannen met droge huid

 

1. Reinigen met een milde gezichtsreiniger

Gezichtsverzorging voor mannen begint altijd met het reinigen van de huid. Ook voor de droge huid is reiniging namelijk belangrijk. Het kiezen van een gezichtsreiniger is een belangrijke keuze. Veel reinigers hebben de eigenschap de huid teveel te strippen van de eigen huidvetten. Ga dus voor een reiniger zonder sulfaten, siliconen, parabenen en veel parfum. 

Belangrijk bij het reinigen van de droge huid:

Alles draait bij de droge huid om voorzichtigheid. Doe daarom altijd het volgende:

  • reinig met lauw warm water
  • masseer zachtjes het gezicht met de reiniger
  • spoel af met lauw warm water
  • dep het gezicht zachtjes droog, probeer niet te wrijven

 

2. Gebruik een serum

Na reiniging is het belangrijk om het gezicht te hydrateren. Je wilt het gezicht voorzien van voldoende vocht. Hier is een serum uitermate geschikt voor. Met name één die hyaluronzuur bevat. Een serum met hyaluronzuur zuigt vocht op in de huid en houdt het vast. Dit herstelt het vochtgehalte, welke bij een droge huid vanwege verdamping erg laag is. Klinkt heel gek maar is het niet.

Hyaluronzuur is een suikermolecuul dat van nature opgeslagen zit in ons bindweefsel. Het bindt zich aan collageen en water. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en de gewrichten soepel blijven. Deze moleculen kunnen elk 1000 keer het eigen gewicht in water vasthouden binnen de huidcellen. Het is dus een krachtige bouwsteen om ons lichaam vochtrijk en flexibel te houden. Een geweldig ingrediënt dus!

 

beste gezichtscrème mannen

 

3. Een Dagcrème voor mannen gebruiken

Een droge huid heeft een onvoldoende sterke huidbarriëre waardoor vocht verloren gaat. Deze huidbarriëre wordt normaal gesproken gevormd door huidvetten in de bovenste huidlaag. Deze beschermen de huid van buitenaf en zorgen ervoor dat vocht niet verloren gaat. Om het droge gezicht van de man hiervan te voorzien wil je een gezichtscrème gebruiken die veel oliën en boters bevat. Deze zullen een goede laag over de huid leggen, om de huid te beschermen en om ervoor te zorgen dat vocht niet verloren gaat. 

 

4. Exfolieren van de droge huid

Exfolieren, eigenlijk een milde manier van scrubben. Iets wat veel mannen met een droge huid in het gezicht juist willen vermijden. Toch is het juist nodig! Bij de droge huid is er een opeenstapeling van dode huidcellen. Soms gaat dit gepaard met schilfers. Wanneer je met exfolieren deze dode huidcellen verwijderd, kan de huid alle werkstoffen veel beter opnemen. Alle producten die je gebruikt kunnen dus veel beter hun werk doen. Ook wordt celvernieuwing gestimuleerd waardoor je al snel weer een nieuwe frisse huid krijgt. Echt een must! 

 

Beste producten voor de man met een droge huid

Dan komen we uit op het deel wat erg veel mannen lastig vinden. We krijgen hier enorm veel vragen over. Hoe kies je het beste product met al die keuze tegenwoordig? Hiervoor hebben we een oplossing bedacht. Samen met onze schoonheidsspecialiste hebben we een pakket samengesteld van topproducten die het beste passen bij de droge huid. Een geschikte huidverzorgingsroutine voor mannen in één set. Wij noemen het de skincare routine kit. 

 

Skincare Routine Kit | Droge huid

 

droge huid gezicht man

 

 

 

Geïnspireerd geraakt? Bekijk hier meer over huidverzorging voor mannen

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer