Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
05 August 2020
Gezichtsverzorging mannen voor de vette huid

Het gaat bij gezichtsverzorging vaak over het verhelpen van een droge huid, maar een vette huid is net zo vervelend. Het voelt vet, glimt of levert uiteindelijk acne op als het niet op de juiste manier verzorgd wordt. Veel mensen hebben vooral last van vette huid op het voorhoofd, de neus en de kin. Zij krijgen dan ook vaak te maken met bultjes en mee-eters doordat de poriën verstopt raken. Erg vervelend.

Veel mannen denken dan dat ze extra moeten gaan wassen om het tegen te gaan. Dit werkt alleen averechts. Je moet de huid niet harder behandelen, maar vooral anders. De productkeuze is hierin bijvoorbeeld ook erg belangrijk. We vertellen je hoe je het beste een vette huid kan behandelen en welke producten het beste zijn voor jou.

 

Waarom heb je een vette huid?

Heel simpel gezegd ontstaat een vette huid wanneer er in de huid teveel talg wordt geproduceerd door de talgklieren. Precies het tegenovergestelde als bij een droge huid, waarbij er te weinig talg wordt aangemaakt. Dat glimmend laagje is dus eigenlijk het teveel aangemaakte talg.

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld van nature een vette huid. Ook kunnen het klimaat, voeding en hormonen een rol spelen bij het veroorzaken van een vette huid. Heb je de hele dag last van een glimmend gezicht of een vettig aanvoelende huid? Dan heb je een vette huid. Ook verkeerde verzorging kan resulteren in een vette huid.

 

Wat je als man kan doen tegen een vette huid

Ook al heb je van nature een vette huid dan kun je gelukkig heel veel doen om hier geen last van te hebben. Het draait allemaal om de juiste aanpak. Wat de meeste mensen doen is zoveel mogelijk de vette huid tegengaan met agressieve gezichtsreinigers die het gezicht teveel ontdoen van de vetten. Je talgklieren denken dan dat het gezicht uitgedroogd raakt en gaan dan, je raad het al: extra veel talg produceren. Hierdoor krijg je juist weer een vette huid. Je kunt dus het beste de huid voorzien van de juiste voeding en vocht. Hierdoor zullen je talgklieren rustiger worden.

 

Wat je beter niet kan doen

Je wilt alles vermijden wat de huid uit kan drogen. Gebruik dus geen producten met alcohol, veel parfum, minerale oliën en sulfaten. Welke producten dat zijn zoeken wij voor je uit. Die vind je verder naar onder.

 

Gezichtsverzorging voor mannen met vette huid in 3 stappen

Je weet nu dus wat een vette huid veroorzaakt en wat je vooral niet moet doen om te voorkomen dat je een vette huid krijgt. Nu kun je bezig met de beste verzorging voor jouw vette huid. Volg deze routine in drie stappen.

 

gezichtsreiniger mannen

 

1.    Gebruik een milde gezichtsreiniger

Reinig je vette huid elke ochtend en avond om het teveel aan talg te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen. Een milde reiniger is vrij van sulfaten. Deze ontvetten de huid teveel. Gebruik een milde reiniger maar wees zelf ook mild. Gebruik lauwwarm water en ga licht masserend over de huid met je handen.

 

 

gezichtsverzorging mannen

 

2.    Hydrateer de huid met een gezichtscrème voor mannen

Zou je enkel reinigen dan zet je de talgklieren juist weer aan het werk omdat je de huid uitdroogt. Dit kan je doen met twee producten. Breng na het reinigen een serum op waterbasis aan die hyaluronzuur bevat. Hyaluronzuur bindt zich aan vocht in de huid. Hierdoor wordt deze veerkrachtiger. Het houdt de huid soepel, zonder de poriën te verstoppen.

Na het aanbrengen van het serum kun je een lichte crème of gel aanbrengen zonder zware oliën of boters. Deze voedt de huid zonder nog een laag aan oliën op het natuurlijke talg te leggen.

 

masker mannen

3.    Gebruik een masker voor mannen

Gebruik eenmaal per week een masker die je gezicht een vochtboost geeft. Hierdoor kalmeren de talgklieren zonder dat je een glimmend effect krijgt of dat je huid verstopt raakt. Een goed masker voor de vette huid is een masker met kleisoorten. Deze verwijderen op natuurlijke wijze oneffenheden en reinigen zonder agressief te zijn.

Denk eraan om na het masker de huid direct te voeden met het serum en de dagcrème uit stap 2. Anders kan een masker uitdrogend werken.

 

De beste producten voor de vette huid bij elkaar

Dan komen we uit op het deel wat erg veel mannen lastig vinden. We krijgen hier enorm veel vragen over. Hoe kies je het beste product met al die keuze tegenwoordig? Zelfs met de stappen hierboven is het vaak moeilijk om het geschikte product te vinden. Vooral wanneer je specifiek iets voor de vette huid nodig hebt. Hiervoor hebben we een oplossing bedacht. Samen met onze schoonheidsspecialiste hebben we een pakket samengesteld van topproducten die het beste passen bij de vette huid. Een geschikte huidverzorgingsroutine voor mannen in één set. Wij noemen het de skincare routine kit. De ultieme routine voor iedere man met een vette huid. De stappen hierboven worden nogmaals uitgelegd in de productomschrijving.

 

Skincare Routine Kit | Vette huid

vette huid mannen

 

Al onze producten voor de vette huid

Geïnspireerd geraakt? We hebben hieronder alles voor je op rijtje gezet zodat je makkelijk de beste producten vind voor de vette huid. 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer