30% korting op zomerdeals. Profiteer nu.
Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
13 March 2015

Huidverzorging voor Mannen

Naar schatting gebruikt 42% van alle mannen een Moisturizer in de vorm van een dagcreme of nachtcrème, 22% een gezichtsreiniger en 6% een masker. Natuurlijk zijn we met deze cijfers nog lichtjaren verwijdert van de vrouwen, maar het is een begin. In dit artikel uitleg over de twee essentiële onderdelen van gezichtsverzorging, de reiniging en verzorging van de huid.

Reiniging van de huid

De mannenhuid is dikker en steviger dan de huid van de vrouw, dit vraagt om een andere benadering van reiniging. Reinigen van de huid doen we om vuil en vet wat gedurende de dag en nacht ophoopt op onze huid te verwijderen. Vuil en vet gaat in de poriën van de huid zitten, wat de natuurlijk hydratatie van de huid vermoeilijkt. De poriën raken verstopt, waardoor het natuurlijke hydratatie middel, talg, niet aan de huidoppervlakte kan komen met een droge huid als gevolg. Daarom is het belangrijk de poriën open en vrij te houden.

 

Daarnaast worden de poriën groter en grofer doordat de verstopt raken. Normaal sluiten de poriën direct zodra ze talg afgelaten hebben aan de huid, doordat de poriën verstopt zitten met vuil sluiten deze niet meer. De elasticiteit van de poriën wordt hierdoor minder en het ontstaan van grofer poriën is een feit. Om een gladde en strakke huid te krijgen en te behouden is het belangrijk de poriën vrij te houden van vuil en vet, deze zullen dan beter sluiten met een gladdere huid als resultaat.

 

Bij het reinigen van de huid is het belangrijk om een geschikt product te nemen, dus niet met zeep of een douchegel, want deze droge de huid uit. Ook het parfum in deze producten in slecht voor je huid. Neem een speciale Cleansing voor de huid, deze zijn er in verschillende vormen te krijgen. Een Cleanser met scrub korrel is ook erg fijn, deze verwijdert de dode huidcellen van je huid. Je huid wordt compleet schoon en vrij van vet, vuil en dode huidcellen.

 

Na de reiniging altijd een verzorging opbrengen.

 

Verzorging van de huid

Door de reiniging van je huid verwijder je een groot gedeelte van het huid-eigen beschermingsmiddel talg. Om dit te compenseren en je huid te voeden is het belangrijk om na de reiniging van je huid een dag- of nachtverzorging te gebruiken. Deze heb je in verschillende maten, soorten en prijzen. Je kan kiezen voor een hydraterende verzorging, wat in de basis zeer goede producten zijn. Maar ook Anti-Aging voor mannen is steeds meer in opkomst bij merken als Lumin en Barber Pro. Deze verbeteren de elasticiteit van je huid en zorgen ervoor dat rimpels minder worden.

 

In de basis wil je je huid verzorgen en beschermen, dit kan goed met een normale dagverzorging. Wil je je huid beschermen tegen veroudering, kun je eens kijken naar een verzorging met een SPF factor erin. De zon is namelijk de grootste oorzaak van huidveroudering. UV-straling brengt onherstelbare schade toe aan je huid, waardoor de elasticiteit van je huid hard achteruit gaat en rimpels verschijnen.

 

Dus mannen, verzorg je huid!

Lees meer
Lees meer
Lees meer