Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
05 February 2020
Manscaping: zo scheer je je schaamhaar

Het is voor veel mannen een ongemakkelijk onderwerp. Toch blijkt uit onderzoek dat minstens de helft van de mannen in Nederland iets aan zijn schaamhaar doet. Er wordt door de meeste mannen openlijk gepraat over hoe zij hun gezicht scheren en hoe vaak ze dat doen. Wanneer het gaat over schaamhaar valt het toch vaak stil en wordt er meestal een beetje geheimzinnig gedaan. Toch zou dit helemaal niet nodig hoeven zijn.

Nog slechts weinig mannen en vrouwen vinden het niet mannelijk. Veel vrouwen vinden het stiekem zelfs een afknapper als er daar beneden niks gedaan is. Het scheren van schaamhaar kent daarnaast ook nog eens veel voordelen.

 

Voordelen van geschoren schaamhaar

 

Betere hygiëne

Een kalere bedoening daar beneden zorgt ervoor dat je minder zal zweten. Ook is het makkelijker schoon te maken wanneer er geen haren in de weg zitten en er minder ruimte is voor bacteriën om achter te blijven zoals dode huidcellen, zweet en sporen van urine.

 

Beter seksleven

Hoewel niet elke vrouw het nodig vindt dat de man zich daar scheert of zelfs trimt zal het sensueel genot wel verhoogd worden. Hoe dat kan? Nou schaamhaar is biologisch gezien niet bedoeld voor optimale seks. Het helpt je zaakje daar beneden warm te houden en te beschermen. Maar het kriebelen, wrijven en trekken van haren zal het sensueel genot niet per se veel goeds doen. Daarbij komt ook nog dat het voor een vrouw meer uitnodigend is om orale seks te hebben wanneer ze haar tanden die tegelijk hoeft te flossen. Bovendien lijkt je zaakje groter zonder bos haar.

 

schaamhaar scheren

 

Het voelt comfortabeler

Doordat er geen grote bos haar meer in je broek zit is er minder wrijving voor de huid. Dat resulteert in minder irritatie. Zeker voor sporters en andere mensen die vooral fysiek bezig zijn is het een verademing. Je zweet er minder waardoor het ook in de zomer een stuk prettiger is.

 

 

Het scheren van schaamhaar

Het trimmen van schaamhaar is vrij makkelijk. Daar kan dan ook weinig fout aan gaan. Maar wil je het glad hebben dan zul je moeten scheren (of waxen). Hoewel waxen voor de meeste mannen niet de meest ideale oplossing is zullen we het houden bij scheren.

Veel mannen klagen over irritatie na het scheren. Rode bultjes, ingegroeide haren en kriebel. Dat kan allemaal voorkomen worden door het scheren van je schaamhaar op de juiste manier te doen en met de juiste voorbereiding. Het scheren van schaamhaar en de ballen vergt wat voorbereiding maar ook de juiste nazorg. We nemen je mee in onze ideale routine.

 

 

schaamhaar knippen of trimmen

 

Gebruik eerst een schaar of trimmer

Wanneer je je daaronder nog nooit hebt geschoren is het natuurlijk één en al wildgroei. Daar kan geen scheermes tegenop. Pak daarom een schaar en knip alvast het langste stuk eraf. Een trimmer kan ook gebruikt worden om het alvast mooi kort te krijgen.

 

Wassen voor het scheren

Neem het liefste een douche voor het scheren zodat de haren zacht worden en het minder weerstand kost om de haren door te snijden. Dit levert minder stress op voor de huid. Tijdens het douchen kan ook maar het nadeel hiervan is dat sommige haartjes vastkleven aan de huid en hierdoor niet goed meegepakt worden. Het is natuurlijk helemaal aan jou.

 

Gebruik een pre shave olie

Ga nog een stap verder door een pre shave olie te gebruiken voor het scheren om de haren extra zacht te maken en een extra laagje op de huid te leggen zodat het mes voor nog minder stress kan zorgen op de huid. Je zou het ook als alternatief kunnen gebruiken wanneer je niet van tevoren hebt kunnen douchen.

 

 

Gebruik een natuurlijke scheerzeep, crème of gel

Een volledig natuurlijke scheerzeep, crème of gel is natuurlijk niet altijd mogelijk. Probeer in ieder geval een product te gebruiken dat geen agressieve chemicaliën bevat. Een product speciaal voor de gevoelige huid is ook altijd goed.

 

Scheer met de haargroeirichting mee

Scheer altijd in de richting waarin je haren groeien. Doe je dit niet dan krijg je irritatie, bloedingen en ingegroeide haren. Wanneer je het eenmaal geschoren hebt zou je het geschoren deel opnieuw kunnen insmeren met scheerzeep en dan heel voorzichtig tegen de haargroeirichting in kunnen scheren.

 

schaamhaar scheren met een safety razor

 

Gebruik een Safety Razor

Het scheren met een safety razor levert een veel beter resultaat op dan de bekende cartridge mesjes. Doordat de cartridge mesjes meerdere mesjes over elkaar hebben worden de haren meer kapot getrokken dan daadwerkelijk doorgesneden. Dit levert meer irritatie op en verhoogt de kans op ingegroeide haren. Ook ervaart de huid veel meer stress doordat er meerdere mesjes in één keer over de huid gehaald worden. De mesjes in een safety razor zijn scherper en het scheren hiermee levert een gladder resultaat op dat langer meegaat.  

 

Scheer je schaamhaar rustig en voorzichtig

Wil je een goed scheerresultaat zonder irritatie dan mag het scheren van je schaamhaar nooit een haastklus zijn. Zet geen druk op het scheermes en ga voorzichtig met korte stroken over het te scheren gebied. Spoel het mes na elke paar stroken af met water.

 

Trek de huid strak

Het straktrekken van de huid is nodig om zo alle haartjes goed mee te kunnen pakken en te voorkomen dat je je zelf snijdt. Je schaamstreek boven je geslachtsdeel kun je gewoon straktrekken door de huid van je onderbuik omhoog te trekken. Verder kun je je geslachtsdeel omhooghouden om de huid bij je ballen strak te trekken. Pak je ballen en trek ze omhoog om de huid onder de ballen en je scrotum strak te trekken.

 

Gebruik scherpe mesjes

Eén van de grootste oorzaken van scheerirritatie is het gebruik van te botte mesjes. Vooral bij je schaamhaar kan dit erg snel lijden tot irritatie. Gebruik voor het scheren van je schaamhaar na elke twee tot maximaal drie scheerbeurten een nieuw mesje. Double edge blades kosten gelukkig bijna niks. Nog een reden overigens om te scheren met een safety razor. Gebruik altijd mesjes van roestvrijstaal en desinfecteer je scheermes goed voor het scheren.

 

Je bent klaar met scheren. Je gereedschap lijkt ineens twee keer zo groot en en het oppervlak is zo zacht als boter. Je bent helemaal tevreden. Wie denkt dat hij nu niks meer fout kan doen zit er goed naast. Veel mannen weten niet hoeveel de behandeling van je huid na het scheren invloed kan hebben op het uiteindelijke resultaat.

 

Niet wrijven maar deppen van de huid

Dit geldt ook bij het scheren van je gezicht maar nog meer bij het scheren van je schaamhaar. De huid is daar nog gevoeliger. Je wilt de huid zo weinig mogelijk stress geven. Daarom is het belangrijk om met een handdoek de huid droog te deppen en niet te wrijven. Vooral na het scheren is de huid namelijk extra kwetsbaar.

 

Alcoholvrije aftershave balsem gebruiken

Het is aan te raden om een hydraterende balsem aan te brengen na het scheren. Zelfs daar onder. Dat kan een verzachtende aftershave balsem zijn maar ook een hydraterende crème. Zolang er maar geen alcohol of andere agressieve ingrediënten in zitten. De huid wordt zo verzacht en gehydrateerd.

 
Lees meer
Lees meer
Lees meer