Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
16 July 2021

Tattoo Care: Zo verzorg en bescherm jij je tattoo deze zomer

Stel dat je net een tattoo hebt laten zetten. Een kleurrijk kunstwerk waar je apetrots op bent. Het is midden zomer en de inkt dampt nog na. Denk je dat je dan ongestraft in het met chloor afgevulde zwembad een bommetje kunt maken? Of met een verse óf vintage tatoeage de zee in duiken zonder ook maar enige bescherming? En dat jouw op het lijf aangebrachte kunstwerk als een Picasso bright blijft shinen wanneer je als een zonnepaneel onbeschermd de zon absorbeert? Dan is het volgende artikel in virtuele inkt getikt erg handig om tóch even door te nemen.

 

Zo verzorg en bescherm jij jouw tattoo deze zomer

Het stond al enige tijd op jouw TO DO. Een bezoek aan de tattoo artist. Knoop doorgehakt, afspraak gemaakt en binnengestapt. Na zorgvuldig overleg met jezelf en de inktmaestro heb je eindelijk jouw favoriete design op de bovenarm laten zetten. Met trots vervuld en op naar een volledige sleeve want het blijft meestal niet bij één artwork. Wanneer je een tattoo hebt laten aanbrengen wil je deze uiteraard zo lang mogelijk fris op kleur houden. Het is immers een investering for life! En vergeet niet, je hebt er pijn voor moeten lijden. Niet geheel toevallig weten The Alpha Men hoe jij jouw tattoo het beste kunt onderhouden. Ook als je al jaren de trotse bezitter van zo’n (kleurrijke) creatie op de huid bent. Hieronder vind je alle onmisbare aanwijzingen die ervoor zorgen dat jouw vers aangebrachte of al bestaande tatoeage in top conditie blijft en niet snel zal vervagen.

 

Pas op met zwemmen

Het is noodzakelijk om de huid, waar de tattoo is aangebracht, de eerste 2-4 weken rust te geven om te laten helen. Dat houdt dus in dat je binnen dit tijdsbestek liever geen duik in het zwembad neemt. De chloor, overige chemische verbindingen en bacteriën in het water dringen in de poriën van de huid en hebben direct impact op de net aangebrachte inkt. Buiten het feit dat al deze onaangename stoffen ook invloed hebben op het volledig herstel van de geïnkte huid. Zo zit je niet op een ontsteking te wachten. De zee is ook een NO GO wanneer je zojuist getatoeëerd bent. Zout en andere kwalijke bacteriën tasten direct jouw zorgvuldig aangebrachte kunstwerk aan dus blijf er, zeker de eerste 2 tot 4 weken, verre van. Jouw geduld wordt namelijk echt beloond als je met de sinds kort getatoeëerde huid zo voorzichtig mogelijk omspringt. Gun de zorgvuldig aangebrachte creatie rust en bescherming. Je krijgt er zoveel voor terug.  

 

Stel je tattoo niet bloot aan de zon. Bedek!

In de zomer een tatoeage laten zetten is een uitdaging want natuurlijk wil jij jouw nieuwe kunstwerk ASAP aan de wereld tonen. Maar de zon en haar UV straling is funest voor de verse inkt én de met een naald geteisterde huid. Naast chloride water is zon ook een natuurlijke vijand van de tattoo. Het is dus van belang dat wanneer je net een artwork hebt laten zetten én je van plan bent om in de hitte te gaan vertoeven je deze bedekt. Wanneer je, bijvoorbeeld, op de arm getatoeëerd bent betekent dit dus voorlopig het dragen van een lange mouw. Wie mooi wil zijn moet in dit geval mentaal pijn lijden en jouw trots voorlopig verbergen als je buiten actief bent. Wil je tóch bruinen is een fake tan de beste optie. Al zouden wij toch nog héél even wachten. Geduld is nu eenmaal een schone zaak.  

Let op: wanneer je, net nadat je getatoeëerd bent, zo’n tanning lotion wilt gebruiken check dan wel de ingrediënten op de verpakking want deze kunnen, eventueel door petroleum extracten, ook impact hebben op het helingsproces van jouw huid en impact hebben op de kleuren van de inkt.   

 

Gebruik zonnebrand (30 SPF of hoger)

Mocht je toch, onbedoeld, met een verse of vintage tattoo pal in de zon verblijven is het belangrijk dat je in ieder geval een uitstekende zonnebrand gebruikt. Eentje met een hoge SPF. Liefst factor 30 of hoger. Uiteraard ter voorkoming van huidaandoeningen door de brandende zon maar ook om ervoor te zorgen dat de UV stralen jouw tattoo niet laten vervagen. Want nogmaals, regelmatig in de zon plaatsnemen zonder hoge SPF is vragen om vroegtijdige fading van jouw tatoeage. Tip: in de zomer sowieso handig om altijd zonnebrand met een hoge SPF bij je te hebben. Een travelsize variant kun je overal wel kwijt.

 

Drink genoeg water

Tijdens hete dagen is het van groot belang goed gehydrateerd te blijven. Dus zorg dat je gedurende het etmaal minimaal anderhalve liter water consumeert. Het geeft je in de warmte de benodigde energie, ontgift, koelt het lichaam af en het houdt jouw huid soepel en zuiver. Aqua inside is pure detox. Het helpt jouw huid van binnenuit gezond te houden. En dat is ook van groot belang voor het behoudt van jouw tattoo!

 

Verzorg je tattoo met tattoo care producten

Met de kans op uitdroging of schilfering van de net getatoeëerde huid is het van belang deze goed te blijven hydrateren door middel van ondersteunende (geurvrije) lotions, balsem of boter. Ook altijd erg handig om sowieso bij je te hebben om op een onbewaakt moment de huid (en tattoo) te kunnen wapenen tegen externe factoren. Niet geheel toevallig kunnen wij jouw gekleurde pride & joy én de huid buitengewoon ondersteunen. Althans, daar hebben we 2 specifieke diersoorten voor gedresseerd. Bullfrogs & Bears. Zou er hieronder maar even kennis mee maken. Probeer de goedkeurende blik van jouw tattoo artist maar voor je te halen. Met trots vervuld. Well done!

BULLFROG  Tattoo Shine Butter

Bullfrog Tattoo Butter
Haal het beste uit je tattoo met deze Tattoo Shine Butter van Bullfrog. De Tattoo Shine Butter is speciaal ontworpen om je tattoo glanzender te maken en de kleuren zo goed mogelijk naar voren te brengen. De boter is verrijkt met plantaardige oliën, is hierdoor 99% vegetarisch en bestaat voor 50% uit sheabutter wat de getatoeëerde huid ook nog eens hydrateert, voedt en versoepelt. De textuur van de boter past zich aan jouw huid en vormt een soepele laag over de huid die je tatoeage beschermt en de juiste huidelasticiteit behoudt.

MR. BEAR FAMILY Tattoo Wash

Mr. Bear Family Tattoo Wash
De tattoo Wash van Mr. Bear Family is een natuurlijk reiniging voor pas gezette Tattoo's. De Wash is zeer mild voor de huid en is vrij van parfum. Gebruik altijd in combinatie met de Tattoo Balm.

MR. BEAR FAMILY Tattoo Balm

Mr. Bear Family Tattoo Balm
De natuurlijke Tattoo Balm van Mr. Bear Family, helpt de huid elastisch en veerkrachtig te blijven. Daarnaast zorgt het voor een gezonde huid met een natuurlijke glans. De Tattoo balm is bedoeld als nazorg, helpt het helingsproces van de Tattoo te versnellen. De Tattoo Balm is geurvrij.

 

Zodra jij jouw eerste tattoo hebt laten zetten zal jouw professionele tattoo artist je ongetwijfeld goed informeren over hoe jij de tatoeage het beste, blijvend, kunt verzorgen. Neem zijn of haar raad ter harte want hij ze hebben het best met jou en je tattoo voor!

Take good care of your ink!

Cheers.

Je vrienden, The Alpha Men

Lees meer
Lees meer
Lees meer