Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
05 March 2015
Pomade, de soorten en verschillen

Pomade, al eeuwen lang het haarvet voor de meest uitéén lopende kapsels. Van nature een vet en moeilijk uitwasbaar product. De laatste jaren zijn er veel soorten en merken bij gekomen, daarom nu een overzicht van de verschillende soorten met hun unieke eigenschappen.

 

Olie en Water basis pomade

Pomades zijn grofweg op te delen in twee varianten, de ouderwetse pomade op basis van olie en vetten en de relatief nieuwe variant die op waterbasis is.

Olie basis

De ouderwetse pomades werden gemaakt van varkensvet en later olie-achtige producten. Deze drogen niet uit en worden niet hard wat ze zeer geschikt maakt voor strakke en gladde kapsels, maar hier kleeft een groot nadeel aan ze zijn namelijk zeer moeilijk uit te wassen. Het grote voordeel van deze pomades is hun Hold, wat je ook doet met je haren het gaat bijna niet uit model. Gaat het wel uit model, is het makkelijk te re-stylen. Ook een douche of een regenbui spoelt de pomade niet uit je haar, dus met een klein beetje van deze pomade kun je dagen doen.
Ook voor dunner wordend haar is deze pomade ideaal. Een pomade op waterbasis heeft de neiging je haren samen te brengen, waardoor je haarbos minder vol lijkt en de plekken waar al niet zoveel haar zit worden geaccentueerd.

 

Sinds een aantal jaren zijn er ook Pomades op waterbasis verkrijgbaar, deze komen qua looks zeer dichtbij de Pomades op olie-basis en hebben het grote voordeel dat deze makkelijk uit je haren te wassen zijn. Je kunt deze soort Pomade het beste vergelijken met een combinatie van een gel en een pomade op olie-basis. Qua hold en shine komen de pomades redelijk overeen. In tegenstelling tot de op olie-basis drogen deze pomades wel uit en worden ze een klein beetje hard.

Ga je voor een maximale shine, dan bieden de pomades op water-basis de uitkomst. Glans is makkelijker te behalen met een pomade op waterbasis dan op olie.


Je kunt natuurlijk ook deze twee producten tegelijk gebruiken. Voor je Hold pak je een Pomade op olie-basis en voor de Shine werk je hem af met een Pomade op water-basis. Maximale Shine en Hold!

 

Hold

De Hold van een Pomade staat gelijk aan de sterkte van een Pomade. Dit is anders dan het hard worden van je haar, zoals je merkt bij een styling gel. De sterkte van een Hold geeft aan hoe goed je haar op zijn plek blijft. Pomades op oliebasis staan bekend om hun goede Hold zonder dat het haar hard wordt. Zelf na het douchen is de Hold van een Pomade op olie-basis nog sterk.
Pomades op water-basis hebben doorgaans een mindere Hold, deze Pomades worden hard en drogen uit. Dit komt de Hold van de Pomade niet ten goede. Het is ook moeilijk met deze Pomades om het haar te re-stylen.

 

Shine

Shine is de mate van glans van je haar, van een Pomade met een hoge Shine worden je haren vaak iets donkerder. Je kent ze wel die vet uitziende, gladde en nat lijkende kapsels. Die hebben een High Shine. Pomades op water-basis hebben vanuit zichzelf een hogere shine dan de pomades op olie. Via allerlei toevoegingen van natuurlijke oliën worden de Shine-eigenschappen verhoogd, zodat zelfs wetlook effecten behaald kunnen worden.

 

Pomade in alle soorten vind je in onze shop. Bestel hier je Pomade OnlineLees meer
Lees meer
Lees meer