Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
22 November 2021

Scheren van een gevoelige huid: Tips om huidirritatie te voorkomen

Wellicht herkenbaar voor je. Een geïrriteerde huid tijdens of na het scheren. Vooral als er sprake is van een gevoelige huid. Dan is scheren sowieso een uitdaging. Je krijg last van scheerbrand (rode branderige huid), uitslag, scheerwondjes en kleine ontstekingen die uitmonden in acne. Maar als er sprake is van een gevoelige huid moet je extra voorzichtig zijn en weten hoe je dit kunt voorkomen.

Gelukkig zitten wij Alpha’s al een tijdje in de huid & scheer business dus geef ons eens de kans om je op weg te helpen om die zelfkastijding in de badkamer te voorkomen.

 

Je huid voorbereiden op het scheren

Met of zonder gevoelige huid is het van belang dat je een juiste volgorde aanhoudt. Een scheerroutine aanleert. Dat begint met het op een correcte manier voorbereiden van de huid. Zoals we al vaker schreven, is een warme douche de perfecte voorbereiding van een scheerbeurt.

De stoppeltjes worden zacht & de huid relaxed zich doordat de huidzakjes via het warme water open staan. Maar met een gevoelige huid raden wij je aan om ook een goede pre shave te gebruiken.

Één van de beste pre shaves is bijvoorbeeld de Baume.be Pre Shave Gel. Deze milde pre shave gel zorgt voor maximaal scheercomfort bij het scheren van een gevoelige of droge huid. Deze gel met glycerine en vitamine E legt een extra beschermlaag over de huid en verzacht de haren waardoor het mes gemakkelijker over de huid glijdt.

Naast Baume.be hebben we ook andere goede pre shaves, dus check zeker nog even ons top 10 beste pre shave.

 

Gebruik een goede scheerzeep

Een juiste voorbereiding voor het scheren is belangrijk. Maar ook een goede scheerzeep is onmisbaar. Zorg, vooral als je last hebt van een gevoelige huid, voor een scheerzeep met de beste natuurlijke ingrediënten.

Check trouwens het artikel Talg vs Glycerine Scheerzeep. Dan kom je meer te weten over de bestanddelen in deze echte scheerzepen.

Bij deze onze top 10 met de beste scheerzepen voor de gevoelige huid die we je absoluut aanraden te gaan gebruiken. En je doet er ook nog veel langer mee.

Tip: bij een goede scheerzeep hoort uiteraard een goede scheerkwast. Enne, wij Alpha Mannen zijn best trots op onze collectie met de beste scheerkwasten. Soepel scheerzeep opkloppen en kwasten maar!

 

Gebruik een safety razor

En dan de scheerinstrumenten. De gevoelige huid is zeer gebaat bij het gebruik van een echt scheermes. Een safety razor. Top koks werken immers ook niet voor niets met de beste messen. 

Een voorbeeld van een goede safety razor is de populaire Mühle R89. In deze klassieke safety razor van Mühle plaats je maar 1 double edge blade mesje. Het grote verschil tussen een safety razor en een disposable cartridge van bijvoorbeeld Gillette, is dat er bij een zo’n wegwerp mes 3 tot 7 mesjes over de huid strijken. Bij een safety razor slechts 1.

Kijk eens naar de top 10 beste safety razors die we voor je op een rijtje hebben gezet.  

Tip: check de blog Safety Razor vs Cartridge Razor waarin we de exacte verschillen uiteenzetten. Erg handig. 

 

Kalmeer je huid met een aftershave balsem

Als je scheerbeurt achter de rug is moet je eigenlijk nog 1 stap zetten. En dat is een goede aftershave balsem aanbrengen. Hiermee kun je jouw fris geschoren huid de noodzakelijke TLC geven. De 7 redenen om een goede aftershave te gebruiken?

  • Hydrateert
  • Sluit de poriën
  • Verzacht
  • Ontsmet en voorkomt bacteriën
  • Verzorgt de huid optimaal en voorkomt irritatie
  • Helpt scheerwondjes snel herstellen
  • Ruikt vaak ook fantastisch!

Kijk. Onze top 10 van beste aftershave balsem netjes op een rij. Nog een tip van je vrienden? Smeer je als finish in met een dun laagje arganolie. Zelf zijn wij nogal fan van de Officina Artigiana Milano 100% Argan Oil. Deze olie van Officina Artigiana Milano is een weldaad voor de gevoelige huid. De arganolie trekt snel in, laat geen glans of vettig gevoel achter en je huid is de hele dag in soepele conditie.

Laatste tip: Lees het artikel meest gemaakte scheerfouten aandachtig door. Een uitstekende guide om je nog verder op weg te helpen om een zo comfortabel mogelijke scheerbeurt af te ronden zonder geïrriteerde huid!

Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben verneem wij deze uiteraard graag van je. 

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.

Lees meer
Lees meer
Lees meer