Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
20 September 2021

Top 10 mannen parfums voor in de herfst

Ieder seizoen heeft z’n favorieten. Er zijn zat mannen die warmlopen voor de winterperiode. Maar ook voldoende liefhebbers van de lente en de zomer. Bij ons op de Alpha vloeren hebben opmerkelijk veel collega’s een goed gevoel bij de herfst. Jij toch ook? Lange wandelingen in het geurende bos. Boots, warme coat en met een ferme hoed trotseren we graag de elementen. Genieten van het verse bockbier uit de tap en doen ons tegoed aan alles wat dit seizoen te bieden heeft. Daar worden we wild van. Sauna. Fikkie stoken. Tamme kastanjes roosteren en met volle bak genieten. Met elkaar of in je eentje. Weer of geen weer. We Love This.

Uieraard blijven we ons goed verzorgen. De herfstkoude vraagt om extra vitaminen, mineralen, oliën en zalven. Wapenen moeten we ons! Maar ook met de juiste parfum. Een geur die perfect aansluit bij dit seizoen. Het mag allemaal minder vanille. Een fonkelende herfst. Nu zijn wij, als zelfbenoemde Geur Asterix & Obelixen, nogal met onze geurpotjes in de weer geweest. Wikken en (af)wegen. Checken. Snuiven. Ruiken & proeven. Verhit overleg (!) Keuzes maken. Dat heeft wél wat opgeleverd. De 10 béste geuren voor de herfst. Beauty’s met een randje die de herfst nog mooier maken dan hij al is.

Rough on the edges at a magnificent autumn breeze?    

Loop maar even mee!

ACCA KAPPA Eau de Parfum - 1869

 

1. Acca Kappa - 1869

Italiaanse top parfum uit het hartje van Treviso. Deze intense geur is een ode aan het jaar dat de voorname Krüll familie het heft in handen namen. 1869. Acca Kappa is een historisch merk en met generaties ambachtslieden de autoriteit op het gebied van excellente geuren, (scheer) instrumenten en huidverzorging. Deze parfum is tot in detail gecomponeerd. Het vlaggenschip maakt faam met topgeurnoten als kardemom en geranium. Daarna word je getrakteerd op middelnoten van iris, viooltjesblad, leder en laurier. Basistonen zijn die van vetiver, vanille, wierrook & amber.

 • Top: Kardamom, Geranium
 • Hart: Viooltjes, Iris, Leer, Laurier
 • Basis: Amber, Vanille, Wierook, Vetiver

MONTECRISTO Eau de Parfum - Deleggend Noir

 

2. Montecristo - Deleggend Noir

Ontworpen in 2017 en nu al een monument van een parfum. Gecomponeerd door fenomenaal parfumeur Cyrill Roland. Hij heeft een zeer nobel parfum gecreëerd waar deze opent met noten van grapefruit, lavendel & artemisia met midden noten van zacht leder, tabak en donkere kruiden met een basis van argan hout, ceder & amber. Dit alles mondt uit in een fabelachtig aromatische én sensuele compositie. De aardswarme en mystieke geurtoetsen brengen zowel de man als de vrouw in 9e hemel. Deze Deleggend Noir van Montecristo slaat namelijk met gemak een verdieping over.   

 • Top: Grapefruit, Lavendel, Artemisia
 • Hart: Tabak, Kruiden, Leer
 • Basis: Cederhout, Amber

GEO F TRUMPER Eau de Parfum - Eucris

3. Geo F Trumper - Eucris

Geo F Trumper - Estated 1875. Een klassieke Barbier en Parfumeur uit hartje London die zich specialiseerde in het produceren van de meest verfijnde scheer- en huidverzorgingsproducten. For the distinguished gentlemen. De diverse top ranges worden uiteraard nog steeds met groots ambacht samengesteld. Zo ook de uit 1912 stammende Eucris. Stijlvol & chique gaan hier hand in hand met topnoten van zwarte bes, karwijzaad en koriander. De midden noten floreren in lelietjes-van-dalen en jasmijn. In de basis ontmoet je eiken mos, muskus en sandelhout. Toe aan een legendarische geur waar zelfs de herfst zelf van in de ban raakt?

 • Top: Komijn, Koriander, Zwarte Bessen
 • Hart: Honingachtige Jasmijn, Muguet
 • Basis: Sandelhout, Muskus, Mos

 

NOBILE 1942 Eau de Parfum - Rudis

4. Nobile 1942 - Rudis

Alleen al de sublieme behuizing. Ambachtelijk geproduceerd en feitelijk een excellent kunstwerk op zich. In tres chique donkerrood en de logo’s fysiek met de hand vormgegeven. De zeer exclusieve Rudis van het edele parfumhuis Nobile 1942. Antonio Alessandria is de creatieve geest voor de hemelse inhoud van de fles. Deze jonge Italiaanse alchemist met ‘true grit’ heeft een zeldzame geur gecomponeerd. Intens! Topnoten van bergamot, gedroogd ruit en een fruit toets. In het midden verse rozen, geranium, kruidnagel, saffraan en cederhout. Als basis nemen zachte ledertonen, patchouli, vetiver, helichrysum en muskus je mee naar the bright side of the moon. Kortom: een zeer complex parfum!

Gun jezelf een topnotch herfst met de deze edele Nobile 1942. The ladies will L.O.V.E you for that.

 • Top: Bergamot, Gedroogd Fruit, Marc
 • Hart: Roos, Geranium, Kruidnagel, Saffraan, Cederhout
 • Basis: Leer, Patchoeli, Vetiver, Muskus, Wierook

CASTLE FORBES Eau de Parfum - 1445

 

5. Castle Forbes - 1445

Denk aan kastelen, malt whisky, bagpipes en puissant gefortuneerde edelen getooid met een kilt. Ook wel tartans. De Schotse ruit. Castle Forbes. Locatie Aberdeenshire, Scotland. Gebouwd in 1815 en waar de Forbes clan de scepter zwaaide. In 1996 is er een space omgebouwd tot parfumerie en de rest is geschiedenis. De familie Forbes bottelt legendarische parfum en uniek ambachtelijk geproduceerde scheercrème. Maar dan de parfum. Number 1445 – Een vlaggenschip op zichzelf met openingen van petitgrain en citroen en in het midden overgaat naar de scents van dragon en lavendel. Warme houtnoten van vetiver, kruidnagel en patchoeli vormen de basis van dit icoon.

Wanneer je dit edele distillaat ‘draagt’? Autum will never be the same. NEVER. 

 • Top: Petitgrain, Citroen
 • Hart: Dragon, Lavendel
 • Basis: Vetiver, Kruidnagel, Patchoeli

 

NOBILE 1942 Eau de Parfum - Patchouli Nobile

6. Nobile 1942 - Patchouli Nobile

De Patchouli Nobile. Zo’n 12 jaar geleden zag deze snaar strakke top parfum het levenslicht. Dit aan de hand van begenadigt parfumeur Marie Duchene. Het betreft een premium ‘woody’ geur met topnoten van witte peper, citroen en wierook. De tonen in het midden geven je jasmijn, patchoeli, guaiac hout en cistus. Een hemels zoet en kruidig randje. In de basis wordt jouw zintuigen aangenaam verwend door sandelhout, amber, labdanum, tonkaboon, patchoeli en eiken mos.   

Kortom, vreugde op aarde. Zelfs met de herfst!

 • Top: Citroen, Witte Peper, Wierook
 • Hart: Jasmijn, Patchoeli, Guaiac Hout, Cistus
 • Basis: Amber, Labdanum, Tonkaboon, Sandelhout, Patchoeli, Eikenmos

CASTLE FORBES Eau de Parfum - Forbes of Forbes

 

7. Castle Forbes - Forbes of Forbes

Forbes of Forbes. From Scotland. Geïnspireerd op de prachtige natuur die dit ruige gedeelte van het Verenigd koninkrijk rijk is. De verfrissende geur van deze premium parfum is ook vorstelijk. Voor de Adel. Zoals jij dat bent. Een chique aromatische geur van zacht citroen. Opwekkend. Met topnoten van sinaasappel, ananas en mandarijn. Eiken mos, basilicum en pijnboom vormen een stevig ‘midden’. Vanille, kruidnagel, patchoeli en ambergris sluiten de fabelachtige geurpallet af.

Mystic has another name.

 • Top: Sinaasappel, Mandarijn
 • Hart: Basilicum, Eikenmos, Den
 • Basis: Kruidnagel, Patchoeli, Amber, Vanille

BULLFROG Eau de Parfum - Elisir N.2

8. Bullfrog - Elisir N.2

A tough cooky. Maar wel een uiterst elegante. De Elisir N.2 – Ontwikkeld in the Bullfrog Mansion. Deze mystieke Palo Santo. Traditie op de leest van oude wijsheden geschoeid. Namelijk: Het verbranden van ‘heilig hout’. En dat door sjamanen tijdens een inwijdingsritueel. Way back. De geuren die destijds vrijkwamen stonden ‘model’ bij het bottelen van dit unieke geurserum. Een warm kruidige sensatie. Met ruwe tonen van schors, wierrook, amber en citrusvruchten.

Mystery. Scent from heaven…   

 • Geurprofiel: Palo Santo (Heilig Hout), Rook, Wierook

MUSGO REAL Eau de Cologne N°2 - Oak Moss

9. Musgo Real - Oak Moss

Founded in 1887. Het Portugese Claus Porto. Hét huis van exclusieve handmade zepen, parfums & huidverzorging. Een monumentaal merk dat al 133 jaar louter premium producten ontwerpt. The best of the best met toch een ongelofelijk breed portfolio aan geurige high end want to haves. Alles volgens 1 filosofie: Authenticiteit. Zo is ook de Musgo Real ontstaan. For Real Men. Het betreft daarom ook een masculiene warme ‘woody’ geur. Dit komt tot stand dor topnoten van limoen en koriander. Middelnoten van kruiden en hooi die worden ondersteund met de basisnoten van hout en eiken mos.

Herfstavond, open haardvuur knappert en MUSGO REAL zet de toon. 

 • Top: Limoen, Koriander
 • Hart: Kruiden, Hooi
 • Basis: Hout, Eikenmos

BEVIRO Eau de Cologne - Spicy Touch

10. Beviro - Spicy Touch

Dé parfum met de ‘spicy touch’. Het stoere merk Beviro. Geurarchitecten uit Tsjechië! Deze ambachtslieden weten waar ze mee bezig zijn. En al helemaal toen ze besloten dit masterpiece te monteren. Deze Spicey Touch is kruidig met een fruitige toets en verrijkt met een klein scheutje alcohol. Dit zorgt na het scheren voor een fris tintelende huid die hierdoor ook kalmeert én desinfecteert. Die Beviro Gents snappen het gewoon. De geur komt tot stand door topnoten van bergamot, citrusbladeren en verbena die overlopen in middelnoten van koriander en cedernaalden. De basisnoten? Ceder, muskus en amber.

Goed om te weten: Deze eau de cologne heeft 3 maanden gerijpt om de geur verder te ontwikkelen. Het bevat 5% parfum wat deze geur technisch gezien een eau de toilette maakt.

Manly & Optimistic! 

 • Top: Bergamot, Citrus, Verbena
 • Hart: Koriander, Cedernaalden
 • Basis: Cederhout, Muskus, Amber
Lees meer
Lees meer
Lees meer