Types en Kwaliteit van verschillende Scheerkwasten - The Alpha Men
MA-VR voor 21:00 besteld? Morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 20,00
Klantenbeoordeling 9,7/10
7 dagen per week thuisbezorgd

Types en kwaliteit Scheerkwasten

  • Geplaatst op
  • Door Cedric van Dijken
  • Geplaatst in Scheerkwasten
  • 0
Types en kwaliteit Scheerkwasten

Scheerkwasten zijn er in verschillende soorten en erg uiteenlopend qua prijzen. Waar zit nou precies het verschil en waarom heb je kwasten van € 3,95 en € 99,90. In dit artikel meer informatie over de verschillen in scheerkwasten.

Scheerkwasten zijn gemaakt om je baard te bevochtigen met een combinatie van scheerzeep en water. Deze combinatie zorgt ervoor dat je baardharen water opnemen en vasthouden. De baardharen worden hierdoor dikker en zachter, waardoor ze meer rechtop gaan staan en ze beter af te scheren zijn. Dat is in het kort de werking van een scheerkwast en scheerzeep. Toch zit er nog een aanzienlijk verschil in de kwasten, voor een groot gedeelte komt dit weg bij het gebruik van de haren in de kwast. Daarnaast is het een stuk afwerking en materiaalgebruik.

Haren in een scheerkwast

De haren die worden gebruikt in een scheerkwast zijn op te delen in 3 soorten:


- Synthetisch
- Varkenshaar
- Dassenhaar

Deze drie type haren worden doorgaans gebruikt in scheerkwasten. In dit geval staan ze op volgorde van prijs, waarbij Dassenhaar de duurste variant is. Het prijsverschil tussen de verschillende soorten haren komt uit de mate van beschikbaarheid, zoals vele exclusieve producten. Waarom men Daasenhaar verkiest boven varkens- of synthetische haren, is de mate van vocht vast houden van de haren. Vocht is essentieel bij het kwasten van je baard en zorgt voor een goed scheeresultaat. Hoe beter een kwast vocht vasthoud, hoe meer schuim deze produceert, hoe fijner de scheerbeurt.


Synthetische scheerkwast

Synthetische haren houden niet veel vocht vast, maar zijn zeer goedkoop om te maken en daardoor voor een groot deel van de massa een prima oplossing. De haren van een synthetisch kwast zijn qua zachtheid en elasticiteit te vergelijken met een kwast van Dassenhaar. Behalve op de vochtvasthoudende eigenschappen, dan valt de synthetische kwast in het niets in vergelijking met een kwast van echt haar. Heb je bezwaar tegen een kwast van dierenhaar, dan is de synthetische kwast dé oplossing!


Varkenshaar scheerkwast

Varkenshaar is een goedkoper alternatief voor Dassenhaar. Varkenshaar heeft beter vochtvasthoudende eigenschappen als synthetisch haar en verschilt qua prijs niet veel met een kwast van synthetisch haar. Varkenshaar is wel stugger en harder dan synthetisch of dassenhaar. De kwast produceert door de betere vochtvasthoudende eigenschappen meer schuim dan een synthetische kwast, maar voelt minder fijn aan de huid. De kwast van varkenshaar is een prima oplossing voor diegene die kwaliteit zoekt, maar niet de hoofdprijs wil betalen.


Dassenhaar scheerkwast

Dassenhaar houdt verreweg het meeste vocht vast en is het best geschikt voor het gebruik op een scheerkwast. Doordat de haren van een das goed vocht vasthoudt produceren deze kwasten rijkelijk schuim. Dassenhaar is moeilijk verkrijgbaar en een das is maar een klein beestje, dus de opbrengst qua haren is niet groot. Vandaar dat de prijs voor een kwast van Dassenhaar ook meteen het hoogst is.

Dassenhaar is op te delen in 3 kwaliteiten:


Silvertip

De allerbeste kwaliteit haren voor een scheerkwast. De haren komen van de nek en de rug van een das, de haren zijn hier het fijnst en het zachtst en worden speciaal geselecteerd. De opbrengst van deze hoge kwaliteit haren is bij een das zeer klein, wat de haren zeer zeldzaam en duur maakt. Maar daarvoor krijg je de beste kwaliteit haren voor jarenlang scheerplezier!


Super Badger

Deze haren zijn ook van topkwaliteit en komen van de rug van de das. Ze zijn net iets steviger dan de ultrazachte haren van de Silvertip kwasten. Deze kwasten zijn van topkwaliteit en hebben de prachtig verloop van kleuren van de rug van de das.


Best Badger

Nog steeds zitten we hier in de hoge kwaliteit scheerkwasten. De haren van de Best Badger kwasten komen van de buik van de das. Deze haren zijn net iets stevigere en dikker dan de Silver of de Super Badger kwasten, maar nog steeds heerlijk zacht. De Best Badger produceert rijkelijk schuim en is eigenlijk geen instapper te noemen.


Dit waren de meest voorkomende scheerkwasten met hun specifieke eigenschappen. In onze shop vind je de verschillende soorten scheerkwasten:
Ga naar shop

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden