Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
16 December 2019
Wat jij kan doen tegen inhammen en haaruitval

Inhammen mannen

Oorzaken haaruitval mannen

Inhammen zijn een verschijnsel van een terugtrekkende haargrens. Vaak zijn inhammen de eerste verschijnselen van erfelijke kaalheid. Ja mannen, inhammen en haaruitval is vaak erfelijk bepaald. Dat verschijnsel noemen we Alopecia androgenetica. Dat betekent overigens niet dat je helemaal kaal gaat worden. Bij sommige mannen blijft het slechts bij inhammen die niet erger worden. Het kan ook dat de inhammen zover naar achteren komen dat de hele kruin kaal wordt. Een goede graadmeter is om te kijken naar haaruitval bij mannen in je familie. Wanneer veel mannen in je familie kaal worden is de kans groot dat ook jij te maken krijgt met haaruitval.

 

IJzertekort

Het is mogelijk last te krijgen van haaruitval door een tekort aan ijzer. Deze haaruitval is alleen wel verdeeld over het hele hoofd en niet met bijvoorbeeld enkel inhammen. Hiervoor zou je een bloedonderzoek kunnen doen. Een ijzertekort is aan te vullen met het eten van veel dierlijke eiwitten of gebruik van voedingssupplementen.

 

Stress

Tja, dat stress ongezond is weet iedere getrouwde man maar het kan dus zelfs haaruitval verergeren. Stress veroorzaakt een toename van adrenaline in het lichaam. Adrenaline hoopt zich vooral op in de hoofdhuid omdat de bloedcirculatie daar niet zo sterk is. Vervolgens ontstaat er een ophoping in de talgklieren en hierdoor wordt er veel melkzuur geproduceerd wat weer slecht is voor haargroei.

 

 

Wat te doen tegen haaruitval

Dat die inhammen bij jou erfelijk bepaald zijn betekent niet dat er niks tegen te doen is. Er zijn verschillende manieren om met inhammen om te gaan. En nee we hebben het niet over een pruik.

 

Minoxidil en Finasteride

Twee producten die wetenschappelijk zijn bewezen tegen haaruitval zijn Minoxidil en Finasteride. Het enige nadeel is dat je de producten moet blijven gebruiken anders zal de haaruitval weer terugkeren. Deze twee middelen kunnen apart maar ook tegelijk worden gebruikt. De werking verschilt per product. Bij Finasteride stopt bij de meerderheid de haaruitval en bij een aantal mensen komt zelfs wat haargroei terug. Het kan per pil worden ingenomen eenmaal per dag.

Minoxidil wordt met een lotion aangebracht twee keer per dag en kan wat bijwerkingen geven als een droge huid en jeuk. Er wordt gezegd dat beide producten tegelijk gebruiken effectiever is. Dit is alleen nooit wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt ze kopen bij de apotheek. Finasteride is enkel op recept verkrijgbaar.

 

Micro haar pigmentatie

Klinkt als een verschrikkelijke operatie maar is een niet chirurgische behandeling waarbij pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht die de inhammen camoufleren en het effect van haarstoppels worden nagebootst.

 

Haartransplantatie

Een blijvende oplossing zou een haartransplantatie kunnen zijn. Dit is wel een meer ingrijpende en vooral prijzige oplossing. Dit kan alleen wanneer de aard van jouw haaruitval helemaal is onderzocht. Een specialist kan dan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en welke behandeling bij jou past. Ga hier eerst voor naar de huisarts.

 

 

Kapsels voor mannen met inhammen

Inhammen hoeven niet het einde van de wereld te betekenen voor de man. Er zijn zelfs kapsels die beter staan bij mannen met inhammen. Behalve proberen iets te doen tegen inhammen en haaruitval zou je dus ook een ander kapsel kunnen proberen en zo misschien de inhammen kunnen leren accepteren. Hieronder een paar kapsels die goed passen bij mannen met inhammen.

 

Langer bovenop

inhammen manhaaruitval mannen

Wanneer je het haar bovenop wat langer draagt kun je het schuin naar achteren of opzij dragen waardoor de inhammen juist voor meer dynamiek zorgen wat boven in de foto's te zien is. Zo kun je je inhammen ook met trots laten zien en een meer mannelijke uitstraling hebben. 

 

Nonchalant

kapsels voor mannen met inhammen

Wanneer je je haar meer nonchalant draagt kun je je inhammen bedekken. Door producten te gebruiken die je haar meer volume geven zal je haaruitval helemaal niet te zien zijn. Vraag je kapper om een dergelijke look.

 

 

Meer volume in je haar

Door je haar meer volume te geven zal haaruitval of je inhammen minder te zien zijn. Vooral als je voor de nonchalante look gaat. er zijn een aantal dingen om voor meer volume te zorgen.

 

Gebruik de föhn 

Door je haar te föhnen maak je je haar droog en warm. Dit geeft meer volume. Zo is het ook makkelijker je haar te stylen. Voor het meeste volume föhn je je haar tegen de richting van je haargroei in. 

 

Was je haar niet elke dag

In je haar zitten natuurlijke oliën die je haar meer volume geven en je haar gezond houden. Wanneer jij elke dag je haar wast worden deze oliën uit je haar gewassen. Je haar kan zo de natuurlijke volume niet behouden. Was je haar dus niet elke dag. Gebruik je trouwens een conditioner? Let er dan op dat je geen conditioner gebruikt waar siliconen in zitten. Dit maakt je haar dun, slap en vlak. 

 

Gebruik de juiste producten

Wanneer je je haar meer volume wil geven is het essentieel om de juiste producten te gebruiken. Gebruik eigenlijk altijd een product met een matte finish en een hoge hold. Deze geven je haar veel volume. Het beste kun je een clay gebruiken in droog haar. Is je haar te dik en te zwaar gebruik dan een matte paste. Een aantal goede producten voor veel volume zijn:

 

Koop Hanz De Fuko Claymation

Hanz De Fuko Claymation 

De Claymation is een product dat makkelijk in het haar te verdelen is en erg veel hold geeft. De producten van Hanz De Fuko zijn inmiddels legendarisch en worden gebruikt door bekende mensen als David Beckham en Hugh Jackman.
 
Koop de Claymation

Cement Clay kopen

 

Layrite Cement Clay

De Cement Clay geeft je haar veel controle en hold. Gebruik het in goed droog haar voor extra volume. Het is één van de best verkochte haarproducten dankzij de heerlijke geur, hold, volume en mooie matte glans.

 

Clay van Layrite

Morris Motley Treatment Styling Balm 02 bestellen

 

Morris Motley Treatment Styling Balm 02

Het absolute topproduct op het gebied van haarstyling. De Treatment Styling Balm 02 is een 100% natuurlijk product dat het haar enorm veel volume geeft. Het product zwelt op in het haar waardoor je haar er dikker uit zal zien en extra volume krijgt. De Treatment Styling Balm heeft een enorm sterke hold en maakt het erg makkelijk je haar te stylen. Schrik niet van de prijs. Je hebt er maar weinig van nodig. 

 

Beste haarstyling product

 

 

Ook interessant voor jou

tips voor voller haar

7 veelgemaakte fouten bij haarverzorging man

Lees meer
Lees meer
Lees meer