Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
15 July 2020
Welk scheermes is het beste voor jou?

Je kent het wel, de spectaculaire reclames van het zoveelste nieuwe scheermes dat jou het beste scheerresultaat ooit gaat geven. Zelfs het woord “technologie” wordt gebruikt alsof het om een elektrische auto gaat. Vervolgens betaal je een vermogen aan het scheermes en de verwisselbare opzetstukken. Hierdoor denken veel mannen dat het duur moet zijn om altijd een glad gezicht te hebben zonder enige vorm van irritatie. Het tegenovergestelde is eigenlijk het geval.  

Naast de bekende scheermessen uit de drogist en die je op televisie hebt gezien zijn er nog een aantal typen scheermessen die je kunt gebruiken. Maar niet alles werkt hetzelfde voor jouw gezicht als dat voor een ander misschien werkt. We hebben allemaal een eigen type huid en gezichtshaar. We zetten de typen scheermessen op een rij en adviseren je welke keuze het beste is. Er is namelijk niet voor iedereen één beste optie.

 

welk scheermes is het beste

 

Cartridge Razor

De cartridge razors zijn de welbekende scheermesjes van de bekende reclames. Denk bijvoorbeeld aan de Gillette Fusion. Scheermesjes met een verwisselbare kop die bestaat uit meestal vijf kleine mesjes. Het is meteen ook de duurste manier van scheren.

 

Voordelen van scheren met cartridge razor

Het is de meeste makkelijke manier van scheren. Je zult jezelf niet snel snijden en bent vaak snel klaar.

 

Nadelen van scheren met cartridge razor

Het is ontzettend duur! Eén opzetstuk gaat misschien drie tot vier scheerbeurten mee waardoor scheren je al snel een fortuin kost op jaarbasis. De mesjes worden steeds duurder door de flinke marketingmachine die erachter zit.

Je krijgt ook sneller last van geïrriteerde huid, acné en ingegroeide haren met het gebruik van een cartridge razor. De haren komen tussen de mesjes te zitten waardoor haren meer worden stukgetrokken dan doorgesneden. Ook haal je met iedere strook in één keer vijf mesjes over de huid wat veel meer stress voor de huid oplevert.

 

 

 

beste scheermes kopen

 

Wegwerpmesjes

De welbekende wegwerpmesjes lijken op de cartridge scheermessen maar hebben geen verwisselbare kop. Ook zijn de mesjes zelf van minder goede kwaliteit.

 

Voordelen van scheren met wegwerpmesjes

Makkelijk voor mee op reis. Ook is het een veilige manier van scheren omdat je zonder oefening jezelf kunt scheren. Kans op snijden is klein.

 

Nadelen van scheren met wegwerpmesjes

De mesjes zijn niet bepaald van goede kwaliteit. Ze gaan dan ook maar één scheerbeurt mee. Hoewel de meeste mensen veel vaker hetzelfde wegwerpmesjes gebruiken wat de nodige irritatie oplevert. Ook is het geen voordelige manier van scheren.

 

beste open scheermes kopen

 

Open scheermes

Het open scheermes is het welbekende scheermes dat de barbier gebruikt. Dit scheermes levert het beste en meest gladde resultaat op. Het open scheermes kennen we ook wel als de straight razor. Het scheermes moet scherp worden gehouden met behulp van een riem met aan de ene kant canvas en de andere kant juchtleer. Het gebruik van dit mes vergt een erg goede techniek. Als alternatief bestaat er ook nog de Shavette. Dit is een open scheermes met verwisselbare mesjes.

 

Voordelen van scheren met een open scheermes

Het scheren met een open scheermes levert absoluut het beste en meest gladde resultaat op. Uiterst geschikt voor de gevoelige huid of wanneer je veel last hebt van acné. Naast dat het de meest effectieve manier van scheren is, doe je slechts één keer een flinke investering. Je hoeft daarna nooit meer nieuwe mesjes te kopen.

 

Nadelen van scheren met een open scheermes

Het scheren met een open scheermes heeft een erg grote leercurve. Het vergt veel oefening om je hiermee te scheren en het risico om je flink te snijden is groot. Ook is een goede techniek vereist om het mes scherp te houden. Het richten met de riem is geen makkelijke klus wanneer je dit nog nooit hebt gedaan.

 

 

scheermes voor de gevoelige huid

 

Safety Razor (onze voorkeur)

De safety razor is het bekende krabbertje wat je opa vroeger altijd gebruikte. Het heeft verwisselbare mesjes. De welbekende double edge blades. Dit is eigenlijk onze grote favoriet als het aankomt op scheren. De safety razor is de laatste jaren weer steeds populairder aan het worden. En terecht! Het scheren met een safety razor levert na het open scheermes het beste en meest gladde resultaat op. De mesjes zijn van goede kwaliteit en behoorlijk scherp.

Voor elke type huid en baard is er wel een geschikte safety razor. Er zijn namelijk behoorlijk wat verschillende soorten. Daarom adviseren we je gewoon lekker over te gaan op scheren met een safety razor.

 

Voordelen van scheren met een safety razor

Waar moeten we beginnen. Wanneer je je hebt geschoren met een safety razor zul je nooit meer terugwillen naar die vreselijk dure cartridge mesjes. Een safety razor is een eenmalige investering en daarnaast zijn de verwisselbare mesjes erg goedkoop. Ook is het stukken beter voor het milieu aangezien er geen plastic word gebruikt.

Ook voor de gevoelige huid en mensen met acné is de safety razor een goede uitkomst. Het vergt wat minder techniek dan een open scheermes maar levert toch een vergelijkbaar resultaat. Doordat je met maar één mesje over de huid gaat en het mesje van erg goede kwaliteit is, worden de haartjes daadwerkelijk doorgesneden en zul je geen last krijgen van irritatie of ingegroeide haren mits je de goede techniek gebruikt.

 

Nadelen van scheren met een safety razor

Het enige nadeel van scheren met een safety razor is dat het enige techniek vereist. Toch heb je dit redelijk snel onder de knie. Je zult er ook geen diepe wonden mee veroorzaken zoals met een open scheermes omdat het mesje deels bedekt wordt door een kam, basisplaat en topplaat. De eenmalige investering van een safety razor weerhoudt sommige mensen ervan eentje te kopen hoewel je de investering snel hebt terugverdient met de besparing op mesjes.

 

beste scheermes voor beginners

 

Welke safety razor is het beste voor jou?

Ben je overtuigd? Dan hoef je alleen nog maar een safety razor te kiezen die het beste bij jou past. Daarom hebben we voor verschillende mannen en doeleinden safety razors geselecteerd.

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer