Je beoordeling toevoegen
-30%

Dovo 
Straight Razor 6/8 - Bismarck - Black Ebony

€182,50
€127,75
Morgen in huis
Nog 1 op voorraad

Dit open scheermes van Dovo is onderdeel van de Bismarck collectie van Dovo, wat bestaat uit een collectie met scheermessen die zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit.

Het handvat van het mes is gemaakt van ebbenhout. Ebbenhout is een van de meest waardevolle houtsoort op aarde, heeft een zeer luxe uitstraling en zwelt niet op bij aanraking met water waardoor deze zeer lang mee gaat. Het mesgedeelte van dit scheermes is gemaakt van zilverstaal. Koolstofstaal 12210, ook wel bekend als zilverstaal, staat bekend om zijn buitengewone hardheid. Om deze hardheid te bereiken word het metaal verhit tot een temperatuur boven de 1000 graden celcius en wordt vervolgens direct geblust met een speciale olie. Na dit proces is het metaal gepolijst met afgewerkt met een zwarte afwerking die in combinatie met het handvat van ebbenhout zorgt voor een zeer luxe uitstraling.

Het mes is met een breedte van 6/8 inch, 1,90500 cm, iets breder dan de andere scheermessen van Dovo wat dit mes geschikt maakt voor de sterkere en dikkere baardharen. Verder ligt het mes perfect in de hand wat je de optimale controle geeft tijdens het scheren.

  1. Smeer je baard en snor in met een scheerzeep of gel.
  2. Houd het scheermes tussen je duim en 3 vingers op een hoek van 30 graden ten opzichte van de huid.
  3. Houd met je andere hand de te scheren huid strak.
  4. Begin met scheren en laat het mes als het ware met de baard mee glijden zonder te veel druk uit te oefenen.

Het scheren met een open mes kan in het begin nog lastig zijn, oefen daarom de eerste dagen rondom de bakkebaarden en wangen om het gevoel te krijgen en begin daarna pas met het scheren van je kin en nek.

Om zo lang mogelijk van je te kunnen genieten is het handig om het mes droog te bewaren om erosie te voorkomen en af en toe het mes in te smeren met een druppel olie. Ook is het goed je mes met enige regelmaat te slijpen om zijn scherpte te behouden, hiervoor kun je het beste een scheerriem gebruiken.

Kenmerken

  • Buitengewoon goede kwaliteit

  • Heeft een zeer luxe uitstraling

  • Geschikt voor de sterkere en dikkere baardharen

0 sterren uit 0 reviews
Uw review toevoegen