Terug
23 products
Terug
23 products

Feather

Feather is een Japans merk dat zich al decennialang richt op de ontwikkeling van hoge kwaliteit scheermessen. Het merk wilde zich richten op meerdere begrippen die de kern van hun bedrijf vormen: klanttevredenheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. 

Het merk staat voor een hoge kwaliteit producten en dit uit zich in meerdere vormen. Design, productie en distributie voldoet aan de hoge lat die de Japanners voor zichzelf hebben gelegd, en heeft daarmee ook het certificaat van kwaliteit op al deze vlakken te pakken. 

Feather is vooruitstrevend wanneer het om milieuvriendelijkheid aankomt. Alle programma’s zijn gericht op behoud van de onaangetaste natuur, vermindering van afval en recycling. De energie die nodig is voor het proces van hun producten, putten ze vrijwel volledig uit natuurlijke energiebronnen. Wordt het milieu ook weer een stuk beter van. 

 

De geschiedenis van Feather

In 1932 is Japan Safety Razor Co. (hun oorspronkelijke naam) opgericht in Osaka, Japan. Ze hebben niet stil gezeten, want in juli van dat jaar kwam hun eerste safety razor al op de markt. In 1953 is de naam veranderd naar de moderne naam die het tegenwoordig nog steeds heeft: Feather.

In de jaren 60 heeft het merk flinke sprongen gemaakt. Meerder producten kwamen op de markt en de naamsbekendheid nam steeds meer toe. De messen werden zo goed ontvangen door de wereld, dat Feather zelfs begonnen is met het maken van autopsie mesjes en mesjes die gebruikt worden door neurochirurgen. De scheermesjes van Feather worden niet voor niets gezien als de scherpste mesjes op de wereld.