Terug
37 products
BESTSELLER
Baxter of California
€23,60
Terug
37 products

Maskers

Reinigende maskers voor mannen: gebruikstips, voordelen & soorten

Zo'n tien à vijftien jaar geleden was je als man nog een beetje te vrouwelijk als je zo nu en dan reinigende maskers voor mannen gebruikte. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Ook mannen gebruiken steeds vaker gezichtsmaskers om hun gezichtshuid goed te hydrateren. Maar hoe gebruik je deze reinigende maskers precies? Wat zijn de voordelen van dit soort gezichtsmaskers? En, ook niet onbelangrijk, welke varianten zijn er als je als man een reinigend gezichtsmasker zoekt die bij jou past?

Hoe gebruik je een reinigend masker?

Reinigende maskers voor mannen dienen op een bepaalde manier gebruikt te worden om een optimaal resultaat te bereiken. Meestal bestaat het masker uit een kant en klare gel, die op het gezicht aangebracht moet worden en zo'n 10 tot 15 minuten moet intrekken. Maar er zijn ook maskers die bestaan uit los poeder, dat met water vermengd moet worden tot een kleiachtig papje en dan op het gezicht gedaan wordt. Pas bij het aanbrengen van het masker op dat je deze niet te dicht bij de ogen aanbrengt. Na ongeveer een kwartier intrekken kan het masker van het gezicht afgespoeld worden met lauwwarm water. Na een gezichtsmasker is het verstandig om een goede moisturizer te gebruiken voor extra hydratatie.

Wat doet een reinigend masker?

Wat doen reinigende maskers voor mannen precies met de gezichtshuid? Het belangrijkste voordeel van gezichtsmaskers is dat deze je huid van de buitenkant voeden. Gezichtsmaskers brengen extra vocht in je huid, waardoor de huid goed gehydrateerd wordt. Na een gezichtsmasker voelt de huid dan ook lekker soepel en flexibel aan. Een ander pluspunt van gezichtsmaskers is dat ze de huid grondig reinigen. Vuiltjes, overtollige talg en onzuiverheden worden uit de huid verwijderd. Ten slotte is regelmatig een gezichtsmasker gebruiken voor mannen aan te raden, omdat het scheren van je gezichtshaar hierna een stuk gemakkelijker gaat. Na een masker is je huid namelijk lekker glad en flexibel. Hierdoor kan een scheerapparaat beter zijn werk doen en heb je ook minder kans op huidirritaties bij het scheren.

Welke soorten reinigende maskers zijn er?

Er bestaan diverse soorten reinigende maskers voor mannen die gebruikt kunnen worden om de huid te verzorgen. Een veelgebruikt type reinigingsmasker bestaat uit gel die in de huid trekt. Het restant van het masker blijft achter als een soort velletje op je huid en kan na tien tot vijftien minuten van de huid afgespoeld worden met lauwwarm water. Een tweede bekende soort reinigingsmasker bestaat uit een wat dikkere klei (pasta) die, al dan niet in poedervorm vermengd met water, op de huid gedaan kan worden. De klei hardt vervolgens uit en vormt een laagje op de huid. Na een kwartiertje wordt de klei afgespoeld en voelt de huid weer lekker zacht aan. Ten slotte zijn er qua reinigende maskers voor mannen nog kant-en-klare velletjes, die vochtig zijn en op het gezicht gelegd kunnen worden. De gel op het velletjes trek in de huid en hydrateert deze. Na tien tot vijftien minuten haal je het velletje weg en is je gezichtshuid heerlijk soepel en glad.