Terug
26 products
Abbate Y La Mantia
€9,95
Terug
26 products

Lipverzorging voor mannen

De laatste jaren kiezen steeds meer mannen ervoor om speciale aandacht te geven aan hun lippen en die goed te verzorgen. Er zijn uiteenlopende soorten producten voor lipverzorging voor mannen verkrijgbaar. Welke producten zijn dit zoal? Hoe werken deze verzorgingsproducten? En waarom is het belangrijk om lipverzorging voor mannen serieus te nemen?

Soorten producten voor lipverzorging voor mannen

Wanneer je als man op zoek bent naar de geschikte producten voor lippenverzorging valt er behoorlijk wat te kiezen. De drie meest voorkomende productsoorten lipverzorging voor mannen zijn sticks met lippenbalsem, crèmes in potjes die met je vingers op de lippen gesmeerd kunnen worden en ten slotte knijpflesjes waar je crème uit kunt halen door erin te knijpen.


De balsemsticks zijn het eenvoudigst in het gebruik. Aan de onderzijde zit een draaiknop, waardoor een balsemstick naar boven komt die je kunt gebruiken om je lippen in te smeren met een verzachtende crème. Bekende merken die lipsticks voor mannen verkopen zijn onder meer Acca Kappa, Labello, Arcadian en Salt & Stone.

Potjes met lippencrème zijn ook een tweede optie. Lippencrème is verkrijgbaar in allerlei lekkere geuren en smaken, zoals lavendel, kokosnoot of mint. Gerespecteerde kwaliteitsmerk waar je voor lippenbalsem in potjes terecht kunt, zijn Mr. Bear Family, Captain Fawcett en Grown Alchemist.

Ten slotte kun je, als je dat prettig vindt, ook nog kiezen voor lippencrème in kleine knijpflesjes. Tot de topmerken die knijpflesjes aanbieden, behoren Grown Alchemist en Baxter of California.

Je ziet: er is keuze genoeg aan soorten producten als je als man op zoek bent naar professionele lippenverzorging. Maar hoe werken producten voor lipverzorging precies?

Hoe werken producten voor lipverzorging?

Producten voor lipverzorging zijn gemaakt van speciale voedende ingrediënten die de huid een opkikker geven als deze het zwaar heeft. Met name in de herfst en winter krijgen mannenlippen het zwaar te verduren. Zijn je lippen vochtig en schuurt de gure najaarswind langs je mond, dan ontstaan er kloofjes en barsten die erg pijnlijk kunnen zijn. Door een lippenbalsem of lippencrème te gebruiken, krijgt de gevoelige huis van je lippen snel de juiste voedingsstoffen om te herstellen. Naast koude temperaturen kunnen ook warme, vochtige omstandigheden voor pijnlijke lippen en scheurtje in de huid zorgen. Ook dan helpt een goede balsem of zalf om de pijn snel te verlichten en om de huid te laten herstellen.

Welke voordelen hebben lipproducten te bieden?

Lipverzorging voor mannen heeft enkele interessante voordelen. In de eerste plaats helpen crèmes voor de lippen of zalfjes om de lippen te voorzien van een extra beschermingslaag. Hierdoor zijn je lippen beter bestand tegen gure weersomstandigheden en hitte. Gebruik je regelmatig lippencreme als man, dan is de kans op rode, pijnlijke en gebarsten lippen een stuk kleiner. Verzorgingsproducten voor je lippen zijn, dat is een tweede pluspunt, ook ideaal om de pijn van kapotte lippen te verzachten en de wondjes snel te laten genezen. Lipverzorging werkt dus niet alleen preventief, maar helpt ook bestaande pijntjes en problemen aan te pakken. Ten slotte is het mooie aan mannelijke lipverzorgingsproducten het feit dat deze onzichtbaar zijn. Smeer je lippenbalsem op, dan is dat niet zichtbaar voor anderen.