De beste zonnebrandcrème voor je gezicht

De zon schijnt weer wat langer en ook steeds weer wat feller. Worden we heel blij van. Tenminste, als je vellen er niet bij gaan hangen door de straling van de zon. Om dat te voorkomen moet je je dus insmeren met zonnebrandcrème. Helaas is zonnebrandcrème voor je gezicht een ondergeschoven kindje. Die mag wel eens wat meer aandacht krijgen. Tijd om je in te lichten over zonnebrandcrème voor je gezicht, waarom dit nodig is en wat de beste zonnebrandcrème voor jouw gezicht is. 

 

Waarom zonnebrandcrème voor je gezicht?

Het hele jaar door draag jij kleding, tenminste, de meeste mensen. Dit beschermt tegen de straling van de zon. Maar dan kun je denken: “in de winter heb ik toch geen last van die straling.” Fout gedacht. UV-A straling (de A staat voor aging) is er namelijk altijd. Winter, lente, zomer, herfst. En niet alleen buiten, maar ook door kantoorramen, autoramen en de ramen in je huis. Je gezicht wordt hier dus het meest aan blootgesteld en heeft dus ook de meeste aandacht nodig. 

 

Voldoet gewone zonnebrandcrème voor je gezicht?

Het ligt eraan hoe je deze vraag interpreteert. Gewone zonnebrand is natuurlijk altijd beter dan helemaal geen bescherming en zal erge verbranding of beschadiging aan je huid voorkomen. Maar een gewone zonnebrandcrème heeft niet de extra voordelen die de versie voor je gezicht wel heeft. 

 

Verstopt je poriën niet

Een zonnebrandcrème voor je gezicht is niet zo vet en zwaar als een normale zonnebrandcrème. Dit is nogal een groot voordeel, gezien de poriën in je gezicht niet verstopt raken op deze manier. Wanneer je poriën verstopt raken door je gebruikelijke zonnebrandcrème, kunnen puistjes, mee-eters en acne tevoorschijn komen. Hier zit niemand op te wachten, en vooral in die fijne zomerperiode niet.

 

Geen zonnebrandcrème in je ogen 

Ook ken je vast het volgende scenario wel. Je hebt netjes je zonnebrandcrème opgedaan. Op den duur begin je wat te zweten door de hitte en voor je het weet komt je zweet, inclusief de zonnebrandcrème, in je ogen terecht. Je oog begint te prikken en irriteren. Met een zonnebrandcrème gericht op je gezicht zal je dit probleem niet hebben, omdat die veel sneller in zal trekken, net als een normale gezichtscrème dat zou doen. 

 

Voordelen van zonnebrandcrème voor je gezicht

Je weet nu van welke nadelen van gewone zonnebrandcrème je geen last meer zult hebben. Maar daar blijft het niet bij, er zitten namelijk nogal wat grote voordelen aan zonnebrandcrème gericht op je gezicht. 

 

Vitamines

In veel zonnebrandcrèmes voor je gezicht zitten extra vitamines toegevoegd. Vitamine C zorgt ervoor dat de kans op zonschade tot wel 60% verkleint wordt. Vitamine E vermindert pigmentvlekken. Let hier dan ook altijd op als je een goede zonnebrandcrème voor je gezicht zoekt.

 

Het hele jaar door

In tegenstelling tot gebruikelijke zonnebrandcrèmes, kun je zonnebrandcrèmes voor je gezicht het hele jaar door gebruiken. Wordt je huid namelijk alleen maar blij van! Dus dat potje dat je koopt, hoef je niet na één seizoen weg te gooien. Je krijgt dus echt waar voor je geld. 

 

Het trekt sneller in dan een normale zonnebrandcrème

Je hoeft niet te wachten voor je de zon in gaat. Zonnebrandcrèmes voor je gezicht trekken namelijk direct in. Is nog tijdbesparend ook.

 

Een gezonde huid

Zoals we net al bespraken, zorgt deze zonnebrandcrème niet voor puistjes, acne of mee-eters in je gezicht. In tegenstelling! Door de veelal gezonde ingrediënten wordt je huid juist extra verzorgd. Je mag dus een schone frisse huid verwachten, geen huidproblemen en geen huidbeschadiging. Maak je jouw gezicht blij mee.

 

Hoe gebruik je zonnebrandcrème voor je gezicht?

Het lijkt best simpel. Toch vergeten veel mensen belangrijke punten van het aanbrengen van de zonnebrandcrème voor je gezicht. Zo hoef je niet te zuinig te zijn met het product. Je voelt zelf wanneer het genoeg is en wanneer het te veel wordt. Dit verschilt per huid, dus probeer het vooral zelf uit en binnen no-time weet jij wat voldoende is.

Wat veel mensen vergeten, is dat je écht je hele gezicht in moet smeren met deze speciale zonnebrandcrème. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld de oogleden en de wenkbrauwen, maar ook hier kan je makkelijk verbranden. Wees er dus zeker van dat je elke centimeter te pakken hebt.

Een normale dagcrème doe je ‘s ochtends op en dat was het dan weer. Met zonnebrandcrème voor je gezicht is dit niet het geval. Normale zonnebrandcrème moet je ook om de zoveel uur (afhankelijk van het product) opdoen voor de beste bescherming. Diezelfde regel geldt ook voor zonnebrandcrème op je gezicht.

Kijk vooral naar de gebruiksaanwijzing die hoort bij jouw product. Deze staat vaak op de verpakking of op de achterkant van de zonnebrandcrème. Elke crème is natuurlijk anders en zal dan ook misschien wat van elkaar afwijken. Houd de bijbehorende gebruiksaanwijzing dan ook aan.

 

Onze favoriete merken zonnebrandcrème voor je gezicht

  1. Salt & Stone
  2. Grown Alchemist
  3. Recipe for men
  4. Medik8
  5. Lumin Skin