Terug
8 products
Terug
8 products

Gillette

Wie kent het niet? Gillette is een zeer populair scheermerk voor mannen, wat bekend is in de scheer industrie vanwege hun innovatieve uitvindingen en hun rijke geschiedenis. Dit maakt dat Gillette vandaag de dag misschien wel het meest bekende merk is op het gebied van alles wat met scheren te maken heeft.

 

De geschiedenis van Gillette

1900 - King C. Gillette heeft een revolutionair idee om wegwerpmesjes te maken die zo sterk zijn, waarvan hoogopgeleide wetenschappers zeiden dat dit onmogelijk was. Maar in 1901 bewees King C. Gillette dat dit wel degelijk mogelijk was en kwam met een baanbrekende eerste mesje.

1971 - In 1971 brengt Gillette de Trac II op de markt, dit was het eerste scheersysteem met twee scheermesjes.

1977 - In 1977 introduceerde Gillette het Altra/Contour systeem, dit was het eerste systeem met dubbele bladen en een draaiende scheerkop waardoor het mes de contouren van het hoofd volgde en dieper kon scheren.

1985 - Gillette bracht de Astra Plus/Contour Plus op de markt, dit was het eerste scheersysteem met een glijstrook die het mes over de huid begeleidde.

1990 - De Gillette Sensor kwam uit, dit was het eerste scheersysteem met twee individuele mesjes die zich door middel van veren aanpaste aan de contouren van het gezicht van de man.

1998 - Gillette doorbrak de scheer markt met de nu nog steeds bekende MACH3®, het eerste scheersysteem met drie mesjes die zorgde dat je nog gladder en dieper kon scheren.

2004 - Gillette introduceerde de M3 Power, 's werelds eerste nat scheersysteem op batterijen die micropulsen produceert voor een nog gladdere en comfortabele scheerbeurt.

2006 - Gillette bracht het Fusion5™ scheersysteem uit, dit systeem bestond uit vijf mesjes en overtrof de MACH3® op elk gebied.

2014 - Gillette kwam met de revolutionaire Gillette FlexBall™, een draaiend scheersysteem die de contouren van het gezicht nog beter volgde.

2015 tot heden - Gillette lanceerde de Fusion5™ ProShield™, dit was de Fusion5™ gecombineerd met de FlexBall™ én met zowel voor als na de mesjes een beschermende strip die irritaties tijdens het scheren volledig tegengaat. Een aantal jaren later kwam ook de Gillette Fusion Proglide Power op de markt. De zogenoemde FlexBall™ technologie werd gecombineerd met micropulsen; door batterijen aangedreven pulsen die de wrijving verminderen zodat het scheermes nog soepeler over de huid heen glijdt.

Al met al is Gilette een toonaangevend merk die nooit stil heeft gezeten maar zich jaar in jaar uit inzette voor het nóg comfortabeler en efficiënter scheren.

 

Wat zijn de verschillen tussen de scheermesjes van Gillette?

Gillette heeft een ontzettend breed aanbod aan scheerproducten. De kans is dan ook groot dat Gillette het ideale scheermes voor jou in het assortiment heeft. Gillette maakt scheermessen die geschikt zijn voor vrijwel elk huidtype. Hieronder zie je een aantal van onze best verkopende scheermesjes, elk met hun eigen unieke kwaliteiten.

 

Mach3

Het Mach3 scheersysteem van Gillette, gladder scheren met mesjes die 2x langer meegaan dan wegwerpmesjes. De drie geavanceerde lage-weerstand mesjes verwijderen iedere haar met minder irritatie.


Fusion

Geavanceerde scheer technologie met 5 mesjes, waarbij de mesjes dichter bij elkaar zijn geplaatst dan Mach3 om de druk te verminderen - voor glad en comfortabel scheren.


Fusion Power

Gillette Fusion Power 8-pack mesjes, voor een comfortabele scheerbeurt met de 5-Mesjes Technologie. Deze pack bevat 8 mesjes die passen op het Fusion Power Scheerapparaat van Gillette of andere merken.


7 O’clock

De Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Blades in een pack van 5 mesjes, de klassieke Double Edge Blades van Gillette.

 

Is een scheermes van Gillette geschikt voor de gevoelige huid?

Een gevoelige huid eist wat meer aandacht en een zachtere aanpak. Heb je een gevoelige huid? Ook dan heeft Gillette het juiste mesje voor jou. Neem bijvoorbeeld de Gillette Fusion ProGlide scheermesjes. De microkam op het Fusion ProGlide scheerapparaat leidt de haartjes naar het mes toe, waardoor alle haartje meegeschoren worden. Dit mes is voorzien van extra lubricatiemiddelen, waardoor het mes gemakkelijker over de huid glijdt, ideaal wanneer je een gevoelige huid hebt.

Naast de Fusion ProGlide scheermesjes heeft Gillette onlangs de SkinGuard Sensitive ontwikkeld, voorzien van een nieuwe technologie die voldoet aan de behoeften van mannen die last hebben van een gevoelige huid die snel irriteert.