Terug
32 products
Terug
32 products

Haar gel kopen?

Haargel kopen? Ongetwijfeld het eerste haarproduct waar jij als puber mee aan de slag ging om je onwillige volle bos haar in model te masseren. Natuurlijk van die goedkope chemische blauwe en gele fluor potten in de badkamer. Deze had nog het meeste weg van afgekeurde jam from outer space.

Een pomade maar dan op behoorlijke waterbasis. Dunner en natter. Maar de haartjes werden wel keihard. Met het gevoel dat je een helm op je hoofd had. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren creatieve breinen opgestaan om gel, as we know it, naar een hoger plan te tillen.

 

Wat is de beste gel voor je haar?

In ieder geval niet de gels die louter bestaan uit chemische bestanddelen. Gelukkig zijn er inmiddels voldoende alchemisten die zich in hoge kwaliteit haar gel gespecialiseerd hebben. Bottelaars met maar 1 missie: de beste gel voor het kapsel ontwikkelen. 

Magiërs die bijvoorbeeld berken sap en gember als ingrediënten in hun gel gebruiken. Pure naturalstuff dus. Het bestaat echt. Top gel die niet vlokt maar je haar perfect én comfortabel mee in model kunt brengen.

En gel kopen, doe je uiteraard bij je vrienden. Toch?

 

Wat voor gel voor dun haar?

Er bestaat zeker gel voor dun haar. Er zijn verfijnde haar gels die ervoor zorgen dat je dunne bos meer volume krijgt, maar een gel of pomade zijn echter niet direct de producten die wij jou aanraden als je dun of fijn haar hebt.

Jouw haar gaat door gel vaak te veel aan elkaar plakken waardoor je meer hoofdhuid ziet. Wanneer je dun haar dikker wilt laten lijken kun je het beste jouw dun haar stijlen met een product met een lichtgewicht cream, styling powder of een paste.

Tip: Liever zoveel mogelijk zware producten met te veel olie vermijden.

 

Wat doet gel met je haar?

Met een goede haar gel kun je het haar in een bepaald gewenst model boetseren. Gel is relatief nat maar droogt vrij snel op en wordt hard. Veel harder dan andere haarstylingsproducten. Met een gel heb je ook minder mogelijkheid om het haar gedurende de dag te opnieuw in de gewenste vorm te masseren.

Tip: Lees in ons artikel haarstyling mannen alles over welk haarstylingsproduct je het beste voor jouw specifieke kapsel kunt gebruiken.   

 

Is gel slecht voor je haar?

Dat hangt er helemaal vanaf wat voor type gel je gebruikt. Laat de goedkope supermarkt gels lekker op de metalen plankjes staan. Daar zit zoveel chemie in waar zowel het kapsel als je huid niet vrolijk van wordt. Je haren worden vaak ook keihard en als je het aanraakt valt het uit elkaar.

Daarnaast kan slechte gel je haar verstikken. Waardoor het niet meer ademt. Dan hoeven we je niet uit te leggen wat dát met je kapsel doet. Probeer gewoon één van onze premium gels en check ook even ons haarverzorging mannen artikel. Over de 7 meest gemaakte fouten.

 

Hoeveel haargel moet ik gebruiken?

De moderne haargel is tegenwoordig lichter van gewicht en bevatten niet meer zoveel alcohol. Waardoor je kapsel dat natte en knapperige uitstraling kreeg. Door de structuur van haar gel, verspreidt het zich gemakkelijk over de vingers.

Ongeveer één of twee vingertoppen haargel zijn voldoende voor kort haar. Voor halflang haar gebruik je twee tot vier vingertoppen. Dat is voldoende gel om het in 1 keer in model te masseren. 

 

Voor welk kapsel is haargel geschikt?

Een gel is het beste geschikt als je kort tot steil halflang haar hebt. Dit type haar kun je met een goede gel een strak karakter geven. Het geeft een prima hold en het kan krachtig shinen. Ook is haar gel geschikt voor krullend haar mannen, je creëert hierdoor meer natuurlijke slag zonder dat je het vettig maakt.

Een gel is niet zozeer geschikt voor lang haar. Je kunt het voorzichtig gebruiken maar niet te veel. Dan kan het er onverzorgd uitzien. Daarom raden wij juist een goede haarolie aan. Dit verzorgt, voedt en geeft je haar een gezonde glans. Het is dan ook niet pluizig meer!

Tip: Lang haar? Check onze beste haarolie & serum om jouw kapsel eens lekker te verwennen.

 

Wat is het verschil tussen gel en wax?

Een wax en gel delen wat eigenschappen, echter zijn er wel verschillen: een gel wordt hard en een wax niet. Haar wax is een allemansvriend en voor bijna elk haartype geschikt. Nog een voordeel van wax? Je kunt de hele dag door je haar restylen. Dat is met een gel niet mogelijk. 

Uiteraard hebben wij een fenomenale collectie voor je op de planken staan dus haarwax kopen? Leef je uit!

Mocht je toch nog vragen over gel of onze andere haarstylingsproducten hebben vernemen we deze uiteraard graag van je!

Voor nu veel succes.

Je vrienden, The Alpha Men.