Terug
33 products
Terug
33 products

Haargel voor mannen

Waarschijnlijk is haargel het eerste haarproduct waar iedere man kennis mee maakt. De meeste mannen kennen de goedkope grote gele of groene potten wel. Gel lijkt enigszins op een waterbasis pomade, maar is nog een stukje dunner en natter. Gel wordt over het algemeen ook harder. De hold van een haargel is niet geweldig, maar het droogt snel, waardoor er makkelijk mee te stylen is.

Haar gel is voor veel volwassen mannen eigenlijk uit den boze omdat het veelal erg chemisch is, makkelijk uit elkaar valt en voor een onnatuurlijke look zorgt. Toch zweren sommige mensen erbij en is het tevens een betaalbaar product.


Voor welk kapsel is haargel geschikt?

Gels zijn tegenwoordig lichter van gewicht en bevatten niet meer zoveel alcohol (wat het haar vroeger die natte, knapperige uitstraling gaf). Haargels zijn tevens gemakkelijker aan te brengen (een hoeveelheid ter grootte van een erwt is vaak voldoende) en geven een natuurlijker uiterlijk en een flexibele hold, vooral in combinatie met een föhn. Gel is ideaal voor iedereen met krullend haar, golvend haar, of grof gestructureerd haar, omdat het de krul vasthoudt zonder het te verzwaren.

 

Haargel voor krullend haar

Haargel is geschikt voor zowel steil als krullend haar. Daarnaast is haargel het meest geschikt voor kort en halflang (krullend) haar. Over het algemeen is haargel een uitstekend haarstylingproduct en een must-have wanneer je van afwisseling houdt. Ben je opzoek naar een haargel voor krullend jaar? Dan raden wij de Wave Gel Activator van het merk S-Curl aan. De gel geeft je haar meer structuur en volume die de natuurlijke slag of krullen van je haar naar boven halen, zonder daarbij je haar vettig te maken.

 

Lang haar en haargel

Wanneer je lang haar hebt en haargel wilt gebruiken, wees dan voorzichtig met de hoeveelheid gel die je gebruikt. Wanneer je het overdrijft met de hoeveelheid, kan je haar eruitzien alsof het nat en hard is. Dit kan een voor een ietwat onverzorgde look zorgen.

 

Hoeveel haargel moet ik gebruiken?

Door de structuur van haargel, verspreidt het zich gemakkelijk over de vingers. Ongeveer één of twee vingertoppen haargel zijn voldoende voor kort haar, terwijl twee tot vier vingertoppen haargel goed zijn om te gebruiken voor het stylen van halflang haar.

 

Top 10 haargel


1. Murray’s Edgewax
De Murray's Edgewax is hét product dat je moet hebben als een pomade te vet voor je is en een gel niet zijn ding doet. De Edgewax is een wax-achtig product dat de voordelen van een gel en pomade heeft, maar dan met een sterke hold en een goede glans.

2. Reuzel Fiber Gel
De Reuzel Fiber Gel biedt de eigenschappen van een gewone gel. Het geeft een sterke hold, lichte shine en bevat geen alcohol, waardoor je haar niet uitdroogt.

3. S-Curl Wave Gel Activator
Activeer je krullen of golven met de wave gel activator van S-Curl. De gel geeft je haar meer structuur en volume, waardoor de natuurlijke slag of krullen van je haar naar boven worden gehaald, zonder daarbij je haar vettig te maken.

4. Curly Gro Gel Activator Lite
Met deze Gel Activator Lite van Curly Gro geniet je van gezonde en zijdezachte haren, met een prachtige glans. Deze haargel bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten.

5. Gaijess Glue
Gaijess Glue is een extreem harde hold en fixatie: 6+ Harde sneldrogende haargel. Uitermate geschikt om extreme styling effecten mee te maken in kort haar.

6. Tenax Hair Gel
Deze haargel van Tenax heeft een extra stevige hold, die je haar de hele dag door in model houdt. De gel versterkt de haarstructuur wat de haargel perfect maakt voor dik haar.

7. Lock & Loaded Bedrock Hard Hold Gel
De Bedrock Hard Hold Gel van Lock and Loaded, geeft je haar een extreme hold en glans die de hele dag stand houdt.

8. American Crew Light Hold Styling Gel
De Light Hold Styling Gel maakt het haar dikker en voorziet de haren van glans zonder hierbij erg hard te worden. De gel is vrij van alcohol en brengt de hoofdhuid tegen uitdrogen.

9. Morgan’s Rock Hard Gel
Deze gel van Morgan's heeft een zeer steenharde hold die geschikt is voor de echte rockabilly-look.

10. Hanz De Fuko Gel Triq
De eerste op suiker gebaseerde Styling Gel, de Gel Triq van Hanz de Fuko. Een revolutionair Stylingsproduct met een extreme hold en een wet shine.