Terug
215 products
-25%
Bestseller
€19,95
€14,95
-20%
Bestseller
Uppercut Deluxe
€19,95
€15,95
-18%
Bestseller
€21,95
€17,95
-21%
Bestseller
€18,95
€14,95
-6%
Bestseller
€17,95
€16,95
Natural
Firsthand Supply
€23,95
-5%
€20,95
€19,95
-19%
Bestseller
€20,95
€16,95
-16%
€18,95
€15,95
-20%
Bestseller
Uppercut Deluxe
€19,95
€15,95
-25%
Uppercut Deluxe
€19,95
€14,95
-15%
Uppercut Deluxe
€17,69
€14,95
-6%
€16,95
€15,95
Terug
215 products

Wat is Pomade?

Het woord pomade komt van het Franse woord appel. Dit omdat de vroegere huidvetten deze kenmerkende geur van dit type fruit hadden. Pomade is van origine een vet haar product die zijn grote opkomst vond in het begin van de 21e eeuw. Die glimmende kapsels van de jaren 20 t/m 50, dat is pomade. Pomade is sindsdien nooit meer verdwenen uit de kapperswereld, maar wel zoals elk product trendgevoelig. Sinds het begin van dit decennium zien we pomade weer terug komen en het lijkt wel sterker dan ooit tevoren. De opmars van de verschillende pomades wordt veroorzaakt door de Barbiers van Schorem, New York Barbershop en niet te vergeten die ene legendarisch voetballer van Feijenoord, Pellè. Zij zijn in Nederland mede verantwoordelijk voor de herintrede van de pomade. Met Reuzel pomade als ons semi-national trots veroveren de pomades snel de kapsels van Undercut-dragend Nederland.

 

Wat zijn de voordelen van pomades ten opzichte van andere producten?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van pomades. Het eerste voordeel is dat pomades je haar minder uitdrogen dan gel en haarspray. Dit is beter voor je haar én voor je hoofdhuid. Daarnaast kun je met gel en haarspray je haar niet opnieuw in model brengen, omdat je haar uithardt. Met een pomade kan dit wel. Tot slot zijn er veel meer verschillende soorten pomades, waardoor er altijd wel een is die bij jouw wensen past. 

 

Welke soorten pomades zijn er verkrijgbaar?

Over het algemeen zorgt een pomade voor een strakke coupe. Het voorkomt het uiteenvallen van de haren in losse plukken. Pomade vind je tegenwoordig in twee hoofdsoorten, Oliebasis en Waterbasis;

 

Oliebasis Pomade

Dit is de klassieker onder de pomades, de pomade op oliebasis voor de ultieme glans en hold zonder daarbij hard te worden. Volgens de verhalen werd deze pomade vroeger van dierlijk vet gemaakt en dan bij voorkeur van een varken(varkensvet noemen ze Reuzel). Het grote voordeel van dit type pomade is dat deze niet indroogt in je haar en daardoor niet hard wordt. Je haar blijft dagen lang goed zitten en is heel gemakkelijk te restylen. Pomade op oliebasis geeft volop glans en je krijgt hiermee heel gemakkelijk die diepe wetlook welke typisch is voor elke klassieke Pompadour. Het nadeel van pomade op oliebasis: uitwassen is haast onmogelijk.

 

Waterbasis Pomade

Relatief nieuw is de pomade op waterbasis. Deze soort haarstyling komt aardig dicht bij de pomade op oliebasis en heeft een zeer groot voordeel ten opzichte van de oliebasis pomade. De pomade op waterbasis is namelijk wel eenvoudig uit te wassen. De pomades op waterbasis drogen wel iets in, maar worden niet hard; althans niet zo hard als de traditionele styling gel. Daarnaast bevatten ze een mooie glans. Ga je voor de diepe wetlook glans, dan is een waterbasis pomade niet heel geschikt. Aangezien deze iets indroogt vervaagd de wetlook glans in tegenstelling tot een pomade op oliebasis. De pomade op waterbasis is wel een prachtig alternatief en komt qua eigenschappen erg dicht bij de olie-basis.

 

Voor welke look ga jij?

Zoveel mannen, zoveel wensen. Voor elke look is wel een geschikte pomade te vinden. Wil je graag een natuurlijke look? Kies dan voor een pomade met een light hold of een medium hold . Ben je op zoek naar een sterkere pomade om jouw look door weer en wind op zijn plaats te houden? Dan kun je beter kiezen voor een strong hold of zelfs een extra strong hold.

 

Online pomade bestellen?

Pomade koop je eenvoudig bij The Alpha Men. Wij bieden een ruim en divers aanbod pomades aan die direct leverbaar zijn. Wanneer je op werkdagen voor 21:00 uur besteld, kan je de volgende dag al genieten van je nieuwe haarstyling. De populaire merken uit de shop zijn de fijne pomades van Reuzel, Suavecito en Uppercut Deluxe.

 

In ons blog vind je meer informatie over de verschillende soorten haarstyling en het gebruik hiervan.