Terug
25 products
Terug
25 products

Wat is Haar Wax voor mannen?


Haarwax is al vele jaren een populair haarstyling product. Vooral omdat het voor veel haarstijlen te gebruiken is en omdat het een sterke hold geeft. Qua finish kan een wax een hoge shine geven, maar er zijn tevens waxes welke een matte finish geven. Een wax is iets minder geschikt voor wat langer haar door de dikte en hoge hold.

Een wax is er op waterbasis en oliebasis, of een combinatie van deze twee basissen. Voor iedere man is er dus wel een wax die aan zijn eisen voldoet! In deze haarwax top 10 hebben wij 10 verschillende soorten haarwax voor jou geselecteerd.


De voordelen van haarwax

Haarwax hardt niet uit zoals gel dit doet, dus je kunt het blijven restylen wanneer je haar niet blijft zitten zoals jij dat wilt. Eén van de grootste voordelen van het gebruik van haarwax zijn de onbeperkte styling mogelijkheden - het is perfect voor alle haartypes en kan in veel verschillende stijlen worden gebruikt. Je kunt producten vinden met een matte finish of met een subtiele glans, wat betekent dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn voor jouw kapsel.

Ook bevat een haarwax voor mannen veelal natuurlijke ingrediënten. Dit maakt een wax minder schadelijk en - wanneer er vitamines zijn toegevoegd aan de wax - zelfs voedend voor je haar.


Hoe breng je een haarwax aan in je haar?

Hieronder lees jij de vijf verschillende stappen om haar wax in je haar aan te brengen en je haar te stylen.

  1. Begin met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid was op je vinger. Afhankelijk van de hoeveelheid haar dat je hebt, kun je als eerste een hoeveelheid ter grootte van een erwt aanbrengen. Een te grote hoeveelheid haarwax laten je haar er namelijk vettig uit zien.
  2. Wax is een hard product, dus je zult het moeten opwarmen. Verdeel de was over de handpalmen en wrijf ze tegen elkaar tot ze volledig gesmolten zijn en goed smeerbaar aanvoelen.
  3. Breng de haarwax aan op je haar. Begin met aanbrengen van de wax op de achterkant van je hoofd en borstel de wax langzaam naar de voorkant van je haar.
  4. Begin met het stylen van je haar! Uiteindelijk is er geen goede of foute manier om je haar met wax te stylen. Wel is het belangrijk dat je niet teveel van het product gebruikt, zo voorkom je dat je haar er vettig uit zal gaan zien.

Onze Keuze:

 

Hanz de Fuko Sponge Wax

De Sponge Wax van Hanz de Fuko heeft een waterbasis formule voor een nonchalante, maar toch verzorgde look. De Wax heeft een Medium Hold met een Matte Shine als finish. De Sponge Wax is een lichtgewicht wax die je gemakkelijk aanbrengt en waarmee je in een handomdraai die messy/nonchalante look krijgt. De Wax is op waterbasis en maakt voor een groot deel gebruik van organische en plantaardige ingrediënten. Het geeft je absolute controle over je haar om het te kneden en te modelleren.


Murray’s Edgewax

De Edgewax van het merk Murray's is het product welke je moet hebben wanneer een pomade te vet is voor jouw haar en een gel zijn ding niet optimaal doet. De Edgewax is een wax-achtig product wat de voordelen van een gel en pomade heeft, maar dan met een sterke hold en een goede glans. Deze haarwax voelt niet vet aan en is door zijn waterbasis formule gemakkelijk uit te wassen.


By Vilain Wax Zero

De Gold Digger haarwax van het merk By Vilain is een professionele, hoog presterende haar wax met een extreme hold en een matte finish. Het helpt je de meeste spectaculaire kapsels met gemak te creëren. Het maakt je haar dikker door het meer textuur te geven en zorgt voor een matte finish zonder shine.