Terug
26 products
Terug
26 products

Wax

Haar wax wordt door veel mannen over de gehele wereld gebruikt om het haar goed te kunnen stylen. Haarwax is daarom ook een zeer populair product. Het is ook makkelijk inzetbaar. Het geeft over het algemeen een sterke hold.

Dat is ook precies wat je wilt bereiken. De juiste haarstyling mannen. Een goede haar wax kan zowel een hoge shine én een matte finish opleveren. Hieronder meer over de eigenschappen van dit haarstylingsproduct. Een haar wax is wel minder geschikt voor lang haar of als je in het bezit van krullen bent. Dat komt omdat wax dik en hard van structuur is én een hoge hold geeft.

 

Wat doet wax met je haar?

Simpel. Met een haar wax kun jij je kapsel goed in model masseren. Op een vlotte manier stylen dus. De grootste voordelen van wax in je haar?

  • Het is een perfect stylingsproduct voor bijna alle haartypes
  • Het hard niet zo uit als gel dus je kunt het gedurende de dag naar hartenlust blijven restylen.
  • Niet alleen veel mogelijkheden qua hairstyling maar ook door het creëren van een subtiele tot hoge glans of een matte finish
  • Een haarwax mannen product bevat veelal natuurlijke ingrediënten waardoor het minder schadelijk voor het haar én de huid is.
  • Er zijn ook veel verschillende types haar wax die zijn uitgerust met vitamines zodat een wax niet alleen het haar styled maar juist ook voedt

Tip: lees ook ons artikel over dun haar. Hierin kun je precies checken hoe je, qua styling, hier het beste mee om kunt gaan.

 

Welke haarwax is het beste?

Maar dan. Hair wax kopen. Het hangt een beetje af van het type kapsel dat je hebt. In principe zijn wij voorstander van ambachtelijk gemaakte wax. Met uitsluitend natuurlijke ingrediënten waarmee jij je haar niet alleen styled maar ook van goede voeding voorziet. Dus laat de synthetische (goedkope) supermarkt wax aan je haar voorbij gaan.

Tip:check ons blog over de 7 veelgemaakte fouten inhaarverzorging mannen maar eens.   

 

Is wax slecht voor je haar?

Neen. In principe niet mits je wel gebruik maakt van een goed type wax. Liefst dus de voedende variant. Over de diverse haarstylingsproducten hebben we een zeer helder betoog geschreven. Ook goed om ‘Het verschil tussen pomade, clay, paste, wax, gel en meer!’ eens aandachtig door te nemen.

 

Waar is haarwax van gemaakt?

De wax voor in je haar zijn beschikbaar in 3 varianten. Ze worden namelijk op olie- en op waterbasis geproduceerd. Ook zijn ze er in een combinatie. Dus een mix van petroleumolie en water. Een haarwax op oliebasis is iets lastiger uit het haar te wassen dan de versie op waterbasis.

Je hebt er echter wel minder van nodig om een comfortabel resultaat te bereiken. Als je een wax op waterbasis gebruikt zul je merken dat deze harder wordt dan de olie variant.

Het is nogal persoonlijk welke de voorkeur geniet maar je kunt in ieder geval een perfecte wax kiezen die aan jouw eisen voldoet! Natuurlijk maken wij Alpha’s het je gemakkelijk door de ultieme top 10 van de beste wax voor je samen te stellen.

 

Hoe breng je wax in je haar aan?

Mocht je toch nog twijfelen hoe je het beste een wax kunt gebruiken hebben we hier de uitleg in een paar simpele stappen:

  1. Begin met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid was op je vinger. Afhankelijk van de hoeveelheid haar dat je hebt, kun je als eerste een hoeveelheid ter grootte van een erwt aanbrengen. Een te grote hoeveelheid haarwax laten je haar er namelijk vettig uit zien.
  2. Wax is een hard product, dus je zult het moeten opwarmen. Verdeel de was over de handpalmen en wrijf ze tegen elkaar tot ze volledig gesmolten zijn en goed smeerbaar aanvoelen.
  3. Breng de haarwax aan op je haar. Begin met aanbrengen van de wax op de achterkant van je hoofd en borstel de wax langzaam naar de voorkant van je haar.

Begin met het stylen van je haar! Uiteindelijk is er geen goede of foute manier om je haar met wax te stylen. Wel is het belangrijk dat je niet te veel van het product gebruikt, zo voorkom je dat je haar er (te) vettig uit zal gaan zien.

 

Is wax of gel beter voor je haar?

Het is persoonlijk natuurlijk maar in principe zijn wij meer een voorstander van haar wax dan een gel. Helemaal als je kiest voor een wax met voedende bestanddelen. Dan style je niet alleen maar krijgen je haar(follikels) ook de benodigde voeding om gezond te blijven zodat het haar er alive uitziet. Gel maakt je haar droger dan een wax. De laatste maakt je haar wat vettiger. Je hebt er ook minder van nodig dan een gel.

 

Wat is sterker, wax of gel?

Als je een gel aanbrengt wordt je kapsel harder dan wanneer je een wax aanbrengt. Dit heeft te maken met het feit dat een gel meestal op waterbasis is geproduceerd. Water droogt op. Dus heb je een droge en hardere ‘coupe’ zeg maar. Uiteraard zijn er ook verfijndere versies dan de heftige potten met blauwe & gele gel zoals we die van vroeger kennen.

Een wax, en helemaal op oliebasis, is minder hard en je kunt je kapsel blijven stylen. Dat wordt met een gel wat lastiger. Met name de goedkope versies waarmee je van die fijne schilfers in je haar krijgt.

 

Tot slot

Wil je een goede haarwax kopen? In onze top 10 beste wax vind je de creme de la creme onder de haarwaxen. Hopelijk hebben we je een helder beeld kunnen geven over haar wax en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Mocht je toch nog vragen hebben vernemen we deze heel graag van je. Daar zijn we voor.

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.