Terug
6 products
Terug
6 products

Wat is Castor Olie?

Castor olie staat ook wel bekend onder de naam “wonderolie”. Castor olie is een plantaardige olie welke uniek is in zijn soort. De geschiedenis van Castor olie is al eeuwenoud. Zo werd Castor olie onder andere al door de Egyptenaren gebruikt, zo’n 4000 jaar voor Christus. Het middel wordt vandaag de dag nog steeds volop gebruikt voor verschillende (cosmetische) doeleinden. Castor olie heeft tevens vele positieve effecten op het huid en het haar.

Waar komt Castor olie vandaan?

De Castor olie wordt gewonnen uit de vrucht van de zogenoemde “wonderboom” waarvan de Latijnse benaming “Ricinus Communis” is. De wonderboom is een erg snelle groeier, hij groeit dan ook vele malen sneller dan de meeste andere planten. De Castor plant heeft zijn roots in Oost-Afrika, India, en het Zuidoostelijke deel van de Middellandse Zee.

Castor olie is goed voor de huid

Castor olie staat onder andere bekend om zijn reinigende en verzorgende werking. Het is dan ook een veelgebruikt middel tegen een huid die droog is of her en der droge plekjes bevat. Doordat de Castor olie tevens reinigend werkt wordt het middel ook vaak toegepast op een onrustige huid. Castor olie maakt de poriën in de huid vrij van bacteriën en heeft door de aanwezigheid van het zogenoemde ricinolzuur een zuiverende werking. Gebruik je al een tijdje Castor olie? Dan zul je merken dat je huid er gaaf en gezonder uit gaat zien. Daarnaast ondersteunt Castor olie het herstellend vermogen van de huid, dit komt omdat de olie de diepere huidlagen gemakkelijk binnendringt.

Castor olie is goed voor het haar

Wanneer je langer en gezonder haar wilt kun je Castor olie gebruiken. Het haar heeft soms veel te verduren en Castor olie kan helpen om het oorspronkelijke haar weer terug te krijgen. Het is namelijk niet zo gek wanneer je kijkt naar de ingrediënten van Castor olie. Castor olie zit boordevol Ricinolzuur (90%), dit is een omega 9 vetzuur. Daarnaast bevat Castor olie omega 6 vetzuren en de essentiële vitamine; vitamine E. Deze ingrediënten zijn een bijzonder efficiënte samenstelling om de hoofdhuid schoon en gebalanceerd te maken/houden en het helpt om het haar meer souplesse te geven waardoor het minder snel zal afbreken. Castor olie ondersteund dus niet enkel de natuurlijke haargroei, maar weet de glans en volume van het haar ook in stand te houden.

Jamaican Black Castor Oil bij The Alpha Men

Mannen met kroeshaar of extreem droog haar, zullen het liefst Jamaican black castor oil gebruiken, vanwege het hoge asgehalte in deze oliën. Bij The Alpha Men bieden we Jamaican Black Castor Oil van het merk Sunny Isle aan. De Jamaican Black Castor oliën zijn krachtige verzorgingsproducten welke geschikt zijn voor zowel het haar als voor de huid. Deze oliën zijn gemaakt van biologische en authentieke Castor olie en zijn geheel verwerkt op traditionele Jamaicaanse wijze. De oliën hebben een vochtinbrengende werking voor de huid en het haar. Dit maakt de Jamaicaanse Castor olie tevens effectief voor de bestrijding van droog en beschadigd haar. Daarnaast is het zo dat de olie, ongeacht het haartype, de gezondheid van de haargroei bevorderd. Dit geldt niet alleen voor je hoofdhaar, maar ook voor je baardhaar, wimpers en wenkbrauwen.