Terug
25 products
Saponificio Varesino
€12,95
Uppercut Deluxe
€14,95
-36%
€16,90
€10,90
Terug
25 products

Roos Man

Last van roos? Dat geeft helemaal niks. Roos is de benaming van overtollige huid schilfering op de hoofdhuid. Deze worden veroorzaakt door de gistsoort Pityrosporon Ovale. Deze schilferingen ontstaan doordat de hoofdhuid zich steeds vernieuwd. Iedereen heeft dus deze schilferingen. Bij iemand met roos gaat dit proces alleen een stuk sneller, waardoor de overmatige schilfers op gaan vallen.

Een groot misverstand dat er bestaat over roos, is dat het krijgen van roos te maken zou hebben met een slechte hygiëne. Dat iemand last heeft van roos zegt in principe niks over de hygiëne van het haar of de hoofdhuid. Dat het er onsmakelijk uitziet, is iets anders. Gelukkig is roos één van de makkelijkste aandoeningen om te behandelen en te voorkomen.

 

Hoe ontstaat roos?

Wat de oorzaak is van het versnelde proces van het vernieuwen van de cellen van de hoofdhuid kan verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld genetisch bepaald zijn, maar ook in verband staan met eczeem achtige klachten. Seborroïsch eczeem ontstaat door een gist die van nature aanwezig is in de huid, deze vorm van eczeem herken je door schilfers bij bijvoorbeeld de wenkbrauwen.

Ook stress kan invloed hebben op dit versnelde proces net als het weer, door bijvoorbeeld verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid.

Zo nu en dan kan het lijken alsof je roos hebt doordat er schilfertjes zichtbaar zijn. Dit is lang niet in alle gevallen roos te noemen. Schilfertjes kunnen namelijk ook ontstaan doordat je teveel styling producten hebt gebruikt. De restanten welke achterblijven in je haar zorgt in dat geval voor hinderlijke schilfertjes. Tevens kan het niet grondig uitspoelen van een shampoo en/of conditioner voor jeuk en schilfertjes zorgen.


Hoe kun je roos voorkomen / genezen?

Met een anti roos shampoo uit het assortiment van onze webshop zul jij snel van je roos af zijn. Werkt het na het product een tijdje te hebben gebruikt nog niet? probeer dan een ander merk met een ietwat andere samenstelling. Iedere roos shampoo kan verschillen qua ingrediënten, door te variëren kun jij erachter komen welk anti roos product het beste werkt voor jouw haar.

Wanneer je weer van je roos af bent kun je jouw haar het beste regelmatig wassen met een goede shampoo welke enkel bestaat uit natuurlijke en voedende ingrediënten. Probeer daarnaast zo min mogelijk een hoed, helm, pet of muts te dragen, hiermee kun je deels voorkomen dat de roos terugkeert.

 

Welke anti-roos shampoos kun je gebruiken?

Bij The Alpha Men vind je verschillende anti-roos shampoos welke jou kunnen helpen om het schilferen van de hoofdhuid tegen te gaan. Zo verkopen we onder andere anti roos producten van de merken Recipe For Men, Morris Motley, Acca Kappa, American Crew en Morgan’s.


Onze keuze:


American Crew Anti-Dandruff Shampoo

Anti-Dandruff Shampoo van American Crew is speciaal voor de behandeling van de droge hoofdhuid, oftewel; een Anti-Roos shampoo. De werkzame ingrediënten in deze shampoo voorkomen jeuk en schilfers op de hoofdhuid. Daarnaast verkoelt en verzorgd deze shampoo de hoofdhuid. Voor het beste resultaat raden wij je aan om de anti roos shampoo minstens 2 keer per week gebruiken.

Morgan's Dandruff Control Shampoo

De Morgan's Dandruff Control Shampoo is een luxe, professionele shampoo. Het is speciaal geformuleerd om het jeuken en het schilferen van de huid tegen te gaan. Je zou deze shampoo dan ook erg goed een anti-roos shampoo kunnen noemen.