Terug
278 products
-11%
BESTSELLER
Uppercut Deluxe
€19,95
€17,69
Uppercut Deluxe
€17,69
-17%
Stickmore
€17,95
€14,95
Sweet Georgia Brown
€5,95
Terug
278 products

Pomade

Het woord pomade komt van het Franse woord voor appel. Dit omdat de vroegere haarvetten deze kenmerkende geur hadden. Pomade is van origine een vet haarproduct die zijn grote opkomst vond in het begin van de 21e eeuw. Die glimmende kapsels van de jaren 20 t/m 50, dat is pomade. Pomade is sindsdien nooit verdwenen uit de kapperswereld, maar wel zoals elk product trendgevoelig. Sinds het begin van dit decennium zien we pomade weer terug komen en het lijkt wel sterker dan ooit tevoren. De opmars van de verschillende pomades wordt veroorzaakt door de Barbiers van Schorem, New York Barbershop en niet te vergeten die ene legendarisch voetballer van Feijenoord, Pellè. Zij zijn in Nederland mede verantwoordelijk voor de herintrede van de pomade. Met Reuzel als ons semi-national trots veroveren de pomades snel de kapsels van Undercut-dragend Nederland.

 

Over het algemeen zorgt een pomade voor een strakke coupe. Het voorkomt het uiteenvallen van de haren in losse plukken. Pomade vind je tegenwoordig in twee hoofdsoorten;

Olie-Basis Pomade

Dit is de klassieker onder de pomades, de pomade op olie-basis voor de ultieme glans en hold zonder daarbij hard te worden. Volgens de verhalen werd deze pomade vroeger van dierlijkvet gemaakt en dan bij voorkeur van een varken(varkensvet noemen ze Reuzel). Het grote voordeel van dit type pomade is dat deze niet indroogt in je haar en daardoor niet hard wordt. Je haar blijft dagen lang goed zitten en is heel gemakkelijk te restylen. Pomade op olie-basis geeft volop glans en je krijgt hiermee heel gemakkelijk die diepe wetlook welke typisch is voor elke klassieke Pompadour. Het nadeel van pomade op olie-basis: uitwassen is haast onmogelijk.

Water-Basis Pomade

Relatief nieuw is de pomade op water-basis. Deze soort haarstyling komt aardig dicht bij de pomade op olie-basis en heeft een zeer groot voordeel ten opzichte van de olie-basis pomade. De pomade op water-basis is namelijk wel eenvoudig uit te wassen. De pomades op water-basis drogen wel iets in, maar worden niet hard; althans niet zo hard als de traditionele stylingsgel. Daarnaast bevatten ze een mooie glans. Ga je voor de diepe wetlook glans, dan is een water-basis pomade niet heel geschikt. Aangezien deze iets indroogt vervaagd de wetlook glans in tegenstelling tot een pomade op olie-basis. De pomade op water-basis is wel een prachtig alternatief en komt qua eigenschapen erg dicht bij de olie-basis.

Pomade online

Pomade koop je eenvoudig bij The Alpha Men. Wij bieden een ruim en divers aanbod pomades aan die direct leverbaar zijn. Wanneer je op werkdagen voor 21:00 uur besteld, kan je de volgende dag al genieten van je nieuwe haarstyling. De favorieten merken uit de shop zijn de fijne pomades van Reuzel en Uppercut Deluxe.

 

In ons blog vind je meer informatie over de verschillende soorten haarstyling en het gebruik hiervan.