Terug
207 products
Taylor of Old Bond Street
€10,50
The Bluebeards Revenge
€7,95
Saponificio Varesino
€5,95
Terug
207 products

Blokzeep voor mannen

Welke blok zeep ga jij gebruiken?

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan dat je op vele manieren je lichaam met zeep kunt reinigen? Weet je hoe de werking van zeep is en wat voor soorten zeep voor mannen er zijn? Misschien stap je na het lezen van dit blog wel op een andere soort zeep over of kom je tot de conclusie dat jouw zeep zo slecht nog niet is.

 

Hoe werkt blokzeep?

In een stuk zeep of zeep in de vorm van een douchegel zitten zeepmoleculen, Sodium Hydroxide. Wanneer het stuk zeep of de douchegel met water in contact komt, krijg je loog en brengen de zeepmoleculen een verbinding tussen vet en water tot stand. Water en vet stoten elkaar normaal gesproken af. Door deze verbinding is het mogelijk om vuil en vet los te maken, aan de zeepmoleculen te binden en met het water weg te spoelen. Dit proces van ontvetten van de huid werkt vooral met warm water optimaal.

 

Welke soorten zeep zijn er?

Zeep voor mannen kun je in twee soorten onderverdelen, namelijk harde zeep en vloeibare zeep. Beide soorten kunnen behalve uit natuurlijke ingrediënten ook uit synthetische stoffen bestaan.

Harde zeep, soap bars

Harde zepen kun je in vele verschijningen kopen, verpakt en onverpakt en, heel handig, aan een touwtje en zelfs in de vorm van vlokken.
Het beste voor je huid én het meest milieuvriendelijk zijn vanzelfsprekend natuurlijke of biologische harde zepen, die enkel uit natuurlijke ingrediënten en oliën bestaan. Een enorm aanbod aan zeep vind je op onze webshop.

Harde zeep ziet er vaak ook heel aantrekkelijk uit. Dat harde zeep aan een comeback bezig is, is dan ook niet zo verwonderlijk. Het mooie van harde zepen is dat ze onbeperkt houdbaar zijn mits ze droog worden bewaard. Hoe ouder een harde zeep is, hoe hoger de concentratie aan werkzame stoffen. Leg dus rustig een voorraadje aan.

Vloeibare zeep (douchegel)

Vloeibare zeep bestaat voornamelijk uit water. Het gros van de aangeboden vloeibare zepen zijn helaas synthetisch. Samen met de plastic verpakking is dat een dubbele belasting van het milieu. Gelukkig worden er bij The Alpha Men ook veel natuurlijke vloeibare zepen aangeboden zoals Recipe for men naturals pale ale shower gel of de Abbate-y-la-mantia douchegel.

 

Mannengeuren

Zeep voor mannen heeft vanzelfsprekend hele andere geuren dan zeep voor vrouwen. Stoere, frisse geuren zoals die van sandelhout, citrus of musk. Met een ongeparfumeerde zeep zit je sowieso altijd goed. Na het wassen kun je dan een eau de parfum of aftershave van je favoriete merk gebruiken.