Pieter A.
Door mijn zoektocht naar een styling product met onder andere een light hold, ben ik inmiddels een vaste dan wel terugkerende klant van THE ALPHA MEN en kwam ik ditmaal uit bij Enigma Volumizing Cream, vanwege de beschrijving: een light tot medium hold. Maak daar maar beton van. Met een miniem half pufje in handdoekdrooghaar – wat in vredesnaam is handdoekdrooghaar: alles tussen na het afdrogen (deppen natuurlijk) en geheel droog nadien? - in plaats van de geadviseerde één tot twee keer pompen (zie opmerking beton), is het resultaat na enige droogtijd en handen door de haren halen, vooruit, redelijk tot goed richting gewenst: een hold die er wel zit maar die niet (te) stug aanvoelt. Voor de textuur luistert het nogal nauw hoe vochtig / droog het haar is op moment van inbrengen. Kleed je eerst aan na het douchen en haren kammen en breng pas daarna vlotjes aan (feunen laat ik achterwege). Daarbij is dit een product en dat is een grote plus, waarbij niet na een paar uur de jeuk op mijn gevoelige hoofdhuid uitbreekt. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar je doet op deze manier wel lekker lang met een flesje. De verpakking vermeld overigens een behoorlijk firme hold. Ruikt prettig.
30 Aug 2020
Je beoordeling toevoegen

Lockhart's 
Enigma Volumizing Cream

€24,95
Donderdag in huis
10+ op voorraad

De Enigma Volumizing Cream van Lockhart's geeft je een sterke, gewichtsloze hold, een enorm volume en veel textuur met een matte finish. Het bijzondere van de cream is dat het jouw haren niet verzwaart, maar juist volume geeft met een grove textuur.

e·nig·ma: (iˈniɡmə/)
zelfstandig naamwoord

 1. een persoon of ding dat mysterieus, raadselachtig of moeilijk te begrijpen is.

De cream heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze geheel onverwachts is ontstaan. Tijdens het experimenteren voegt Lockhart's wel vaker verschillende ingrediënten bij elkaar om te kijken wat het resultaat is, maar zoets unieks hadden ze niet verwacht.

Een crème die zo dun is dat het uit een pompflacon gebruikt kan worden en desondanks toch sterk blijft en je haar een uitzonderlijke hoeveelheid volume en textuur geeft. Voor Lockhart's was dit dus echt een "Enigma", vandaar de naam.

De crème is perfect voor korte, gestructureerde kapsel of juist voor langere, golvende kapsels.

Belangrijke ingrediënten:

 • Bentoniet & Kaolien: Geven je haar meer volume en textuur
 • Acrylaten: Geeft de crème zijn sterke hold
 • Kokosolie: Maakt je haar zachter en sterker
 • Kruidnagelbloemolie: Zorgt voor gezonder, sterk haar
 • Natuurlijke bijenwas: Biedt hold en houdt vocht vast

Geur: Virtue (Classic cologne)

Topnoten: Neroli, citroen, grapefruit
Middelnoten: Lavendel, jasmijn, roze peperkorrels, patchouli
Basisnoten: Amber, atlascederhout, vetiver, benzoë

Breng een klein beetje van de Enigma aan op handdoek-droog haar en verdeel de Cream door jouw haren van achteren naar voren. Kam of borstel de Enigma goed door de haren, zodat het goed verdeeld wordt. Föhn daarna jouw kapsel in model gebruik makend van de koudste stand op de föhn.

Water, Ceteareth-20, Kaolien, PEG-40 Gehydrogeneerde Ricinusolie, Bijenwas, Microkristallijne Was, PEG-7 Glyceryl Cocoaat, Bentoniet, Geur, Fenoxyethanol, Sorbinezuur, Polysorbaat 20, Acrylaten C10-30 Alkyl Methacrylaatolie Copolymeer , Glycerine, komkommerfruit-extract, rozemarijnbladextract, citronellaolie, limoenolie, kruidnagelbloemolie.

Kenmerken

 • Geeft extra volume en textuur

 • Heeft een matte finish

 • Verzwaart niet de haren

 • Firm Hold

 • Per toeval ontwikkeld

4 sterren uit 1 review
Uw review toevoegen