Johan J.
Na enkele weken de King C. Gillette Double Edge Safety Razor gebruikt te hebben was ik op zoek naar een upgrade, een nieuw safty razor. Na een zoektocht ben ik op de Merkur 37c met schuine kop uitgekomen. Dit omdat de Merkur 34c heel goed staat aangeschreven maar in mijn beleving een upgrade naar een rechte scheerkop mij niet de upgrade gaf die ik wenste. Ik moet zeggen dat ik vrij verrast ben door de 37c. Door de schuine stand van de kop snijdt het mes soepeler door de baardharen heen, door de schuine stand "hapt/snijdt" hij ook makkelijker in oneffenheden op de huid, zoals puistjes, wratjes en of moedervlekken. Hij dient dan ook in het begin met respect behandelt te worden. Ik heb een gecombineerde huid en merk dat de 37c minder irritatie oplevert, met name als je een mesje voor de 3e of 4e keer gebruikt. Wil je een Upgrade ga dan voor de Merkur 37c met schuine scheerkop!
05 Apr 2021
Bart
Ik heb nog redelijk beperkte ervaring met scheren met een safety razor, maar na toch wel wat gestoei met een Edwin Jagger DE89, de kezue gemaakt om een nieuwe krabber aan te schaffen. Na wat inlezen op deze uitgekomen. Conclusie: waarom had ik die niet eerder? Wat een genot, gemak en comfortabele scheerbeurten. Dit is hoe het bedoeld is. Wat mij betreft een absolute aanrader. Ik scheer me er dagelijks mee, zonder irritaties en vaak in slechts 2 beurten.
25 May 2020
Felix H.
Een fijne verrassing. Ik had verwacht dat dit scheermes agressiever zou zijn dan ik ervaren heb. Door de schuine / getordeerde kop kun je naar mijn mening wat 'slordiger' en sneller scheren. Wat me positief opvalt is dat met name de haartjes op de kaken goed en zonder snijden in de huid goed worden afgesneden.
01 Jan 2020
Je beoordeling toevoegen

Merkur 
Safety Razor 37C - Schuine Scheerkop

€48,50
Tijdelijk uitverkocht
Uitverkocht

De Merkur Safety Razor 37C uitgevoerd in het chroom, traditionele Safety Razor met een klassiek design en een schuine scheerkop 'Slant bar'.

De Safety Razor met zijn verwisselbare mesjes was een revolutie op het gebied van nat scheren en is vandaag de dag één van de meest klassieke scheeraccessoires.

De 'Slant bar' of schuine scheerkop is wat dit mes zo bijzonder maakt. Doordat de scheerkop schuin staat, maak je tijdens het scheren een diagonale beweging, wat zo efficiënt scheert. Deze scheertechniek is aan te raden voor de ervaren Safety Razor gebruikers.

In de Merkur Safety Razor passen alle Double Edge Blades, deze worden in de scheerkop geplaatst doormiddel van een schroefsluiting.

De Safety Razor met haar vlijmscherpe messen verdient in het begin respect in de omgang. De kop van het scheermes beweegt niet mee zoals we zien bij de moderne scheermessen. Na een korte gewenningsperiode en een vaste hand ben je met deze Safety Razor in staat om zeer glad scheerresultaat neer te zetten.

Deze Safety Razor komt met een gesloten kam.

Gemaakt in de bakermat voor al het goede staalwerk. Solingen Duitsland.

Lengte totaal: 83 mm
Lengte handvat: 64 mm
Gewicht: 79 gram

Zeep de baardharen goed in met een scheerzeep of scheerolie, dit om de baardharen dikker te maken en te verzachten. Begin bij de bakkebaarden en breng de Safety Razor met een hoek van ongeveer 30 graden op de huid. Trek de huid strak en laat de mes met een lichte druk over de huid glijden, scheer met de haargroei.mee.

Kenmerken

  • Zorgt voor een optimaal en glad scheerresultaat

5 sterren uit 5 reviews
Uw review toevoegen