Stolk
Inmiddels heb ik deze set zes maanden in gebruik. Het is duidelijk dat Merkur veel aandacht heeft besteed aan de materialen. Het setje is uitstekend afgewerkt en ziet er nog net zo mooi uit als bij de ontvangst. De zilvertip kwast is natuurlijk het prijzigste element, maar het is het geld zeker waard. De zachte kwast went snel. Als ik nu een polyester kwast gebruik voelt het alsof ik mij zeep met een dik stuk touw. De safety razor is ook uitmuntend. Het handvat heeft veel grip en de kop glijdt goed langs je huid. Het is een prijzig setje, maar het geld dubbel en dwars waard!
11 Apr 2019
Je beoordeling toevoegen

Merkur 
Set Safety Razor & Silvertip Scheerkwast

€235,00
Dinsdag in huis
Nog 1 op voorraad

De Merkur Set Safety Razor & Silvertip Scheerkwast, een prachtige set met de Silvertip Kwast en de 20C Safety Razor van Merkur. Dit in combinatie met de bijgeleverde stand, haal je met deze set het beste op het gebied van scheren in huis.

Deze set bevat de volgende producten, hieronder verder uitgelicht:

- Merkur Scheerkwast Silvertip
- Merkur Safety Razor 20C
- Merkur Stand
Safety Razor 20C:

De Merkur Safety Razor 20C uitgevoerd in het chroom en geanodiseerd aluminium met een extra lang en diagonaal gegraveerd handvat voor een betere grip en precisie. 

De Safety Razor met zijn verwisselbare mesjes was een revolutie op het gebied van nat scheren en is vandaag de dag één van de meest klassieke scheeraccessoires.

De Merkur Safety Razor 20C is een moderne uitgebalanceerde Safety Razor met een zwart kunststoffen handvat en een scheerkop uitgevoerd in het chroom. De Safety Razor is extra lang en heeft met zijn handvat een goede grip, welke zorgt voor voldoende precisie.

In de Merkur Safety Razor passen alle Double Edge Blades, deze worden in de scheerkop geplaats doormiddel van een schroefsluiting.

De Safety Razor met haar vlijmscherpe messen verdient in het begin respect in de omgang. De kop van het scheermes beweegt niet mee zoals we zien bij de moderne scheermessen. Na een korte gewenningsperiode en een vaste hand ben je met deze Safety Razor in staat om zeer glad scheerresultaat neer te zetten.

Deze Safety Razor komt met een gesloten kam.

Gemaakt in de bakermat voor al het goede staalwerk. Solingen Duitsland.

Specificaties:


Lengte totaal: 105 mm
Lengte handvat: 82 mm
Gewicht: 62 gram

Gebruik:

Zeep de baardharen goed in met een scheerzeep of scheerolie, dit om de baardharen dikker te maken en te verzachten. Begin bij de bakkebaarden en breng de Safety Razor met een hoek van ongeveer 30 graden op de huid. Trek de huid strak en laat de mes met een lichte druk over de huid glijden, scheer met de haargroei.mee.

 
Scheerkwast:

Merkur Scheerkwast met Silvertip kwastharen, modern vormgegeven scheerkwast in het mat chroom met een zwarte strip om de kwast minder glad te maken. 

Deze kwast is van absolute topkwaliteit, de kwast is gemaakt in Solingen van de fijnste haren die verkrijgbaar zijn. Deze kwaliteit vind je terug in het handvat, welke fijn in de hand ligt. Met dezze kwast creer je een mooi dik schuim, de Silvertip haren houden goed vocht vast en zijn zo in staat een mooi schuim te produceren.

Met deze scheerkwast van Merkur haal je kwaliteit in huis.

Specificaties:


Lengte totaal: 108 mm
Lengte handvat: 54 mm
Diameter kwast: 22 mm

 

Kwastharen:

Silvertip Dassenhaar (Silvertip Badger)
De absolute top op het gebied van dassenhaar. Silvertip is kenmerkend door zijn glazende zilveren kleur en de zwarte band die door het haar loopt. Silvertip komt van de nek en rug van de das, de haren worden speciaal geselecteerd en gecontroleerd voordat ze doorgaan voor Silvertip-kwastharen. Het haar is zeer zacht en heeft door zijn enorme vochtvasthoudendheid een hoog schuimend vermogen. Deze kenmerken maken de haren zeer geliefd voor scheerkwasten en zijn alleen te vinden op scheerkwasten van de hoogste kwaliteit.

5 sterren uit 1 review
Uw review toevoegen