Terug
26 products
Terug
26 products

Merkur

Dovo Merkur is, met hun uiterst goede kwaliteit, één van de toonaangevende fabrikanten van scheermessen en scheergerei ter wereld en de producten van Dovo Merkur worden daarom niet voor niets "meesterwerken van staal" genoemd. Met Merkur haal je een stukje kwaliteit in huis die jarenlang meegaat en daarbij zijn precisie en ergonomie behoudt. Maak kennis met deze prachtige producten tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Hoe kies je het juiste Merkur scheermes? Kies je voor een open of een gesloten kam?

Kiezen voor een gesloten of een open kam, het kan een lastige opgave zijn. Ben je beginnend natscheerder, dan zou een gesloten kam een veiligere oplossing zijn dan een open kam. Ben je al ervaren, dan kun je kiezen voor een open kam. Let er wel op dat je rustig en voorzichtig scheert.

 

Merkur scheermessen met een gesloten kam

Een gesloten kam is de meest voorkomende kam bij scheermessen die tegenwoordig worden geproduceerd. Een scheerkop met een gesloten kam biedt extra bescherming voor de man in kwestie. Een scheermes met gesloten kam is perfect voor alle natscheerders, zowel beginners als ervaren gebruikers. Het is tevens het scheermes dat het meest geschikt is voor regelmatig / dagelijks gebruik, omdat deze op een mildere wijze scheert dan een open kam.

 

Merkur scheermessen met een open kam

In tegenstelling tot het veiligheidsscheermes (gesloten kam), heeft een scheermes met open kam een ​​anders ontworpen scheerkop. In plaats van de rechte staaf heeft de open kam een ​​rij tanden die onder het scheermesje doorlopen. Een groot voordeel van het open-kam scheermes is dat je dichter op je huid kunt scheren. Je hoeft minder bewegingen over je gezicht te maken om een ​​superglad resultaat te krijgen.

Wat een nadeel kan zijn aan een open kam is dat je huid rechtstreeks in aanraking komt met de mesjes. Hierdoor kan de kans op irritaties en/of wondjes groter zijn.

 

Welk scheermes past bij mijn wensen?

Om de keuze voor een scheermes wat makkelijker te maken, vind je hieronder een aantal producten met daarbij een korte omschrijving. Zo kun je eenvoudig het scheemes vinden dat bij jouw scheer behoefte past.

 

Merkur 20C

De Merkur Safety Razor 20C is een moderne uitgebalanceerde Safety Razor met een zwart kunststoffen handvat en een scheerkop uitgevoerd in het chroom. De Safety Razor is extra lang en heeft met zijn handvat een goede grip, welke zorgt voor voldoende precisie. Deze Safety Razor komt met een gesloten kam.

 

Merkur 23C

Deze Safety Razor Merkur 23C komt met een gesloten kam. Deze Safety Razor is uitgevoerd in het chroom en het handvat is bewerkt en heeft een ruitpatroon. De Safety Razor is verlengd, wat ideaal is voor grotere handen en meer precisie geeft.

 

Merkur 34C

De Merkur Safety Razor 34C is een compacte Safety Razor, volgens velen de topper van Merkur en uitgevoerd in het chroom. Doordat de Safety Razor compact is, maar toch redelijke zwaar is ligt hij lekker in de hand en biedt het handvat extra grip door het gegraveerde ruit patroon. Deze Safety Razor komt met een gesloten kam.

 

Merkur 37C

De Merkur Safety Razor 37C uitgevoerd in het chroom, traditionele Safety Razor met een klassiek design en een schuine scheerkop 'Slant bar'. De 'Slant bar' of schuine scheerkop is wat dit mes zo bijzonder maakt. Doordat de scheerkop schuin staat, maak je tijdens het scheren een diagonale beweging, wat zo efficiënt scheert. Deze scheertechniek is aan te raden voor de ervaren Safety Razor gebruikers. Deze Safety Razor komt met een gesloten kam.

 

Merkur 38C

De Merkur Safety Razor 38C is een traditionele Safety Razor met schroefsluiting. De Safety Razor ligt hij lekker in de hand en biedt het handvat extra grip door de schuin gesneden grip.

In de Merkur Safety Razor passen alle Double Edge Blades, deze worden in de scheerkop geplaatst door middel van een schroefsluiting. Deze Safety Razor komt met een gesloten kam.

 

Merkur 25C met open kam

De Safety Razor 25C van Merkur verdient vlijmscherpe messen verdient in het begin respect in de omgang met haar vlijmscherpe messen. De kop van het scheermes beweegt niet mee zoals we zien bij de moderne scheermessen. Na een korte gewenningsperiode en een vaste hand ben je met deze Safety Razor in staat om zeer glad scheerresultaat neer te zetten.

Deze Safety Razor komt met een open kam en scheert iets directer dan een mes met gesloten kam. Ideaal voor grovere en langere baarden.

 

Bereid je gezicht voor

Bereid je gezicht altijd goed voor voordat je gaat scheren met zowel een open kam als met een gesloten kam. Dit doe je bijvoorbeeld door je huid van te voren goed te reinigen en een een goede scheerzeep te gebruiken tijdens het scheren. Smeer de scheerzeep bij voorkeur uit met een scheerkwast van Merkur.