Tom S.
Als kennismaking met de safety razor ben ik erg te spreken over de effectiviteit en agressiviteit van dit exemplaar. Ik kijk er iedere keer naar uit om me te scheren, al is het iets wat je onder de knie moet krijgen. De kwast neemt snel voldoende water op en produceert mooi schuim. Als set, met chromen standaard, is het ook een lust voor het oog bij de wasbak. Echter zijn het handvat van de kwast en de razor lastiger vast te houden/te bedienen wanneer men natte handen heeft; dan zou eentje met geribbeld handvat stabieler in de hand liggen.
10 Jan 2020
Je beoordeling toevoegen

Muhle 
Vivo Safety Razor Scheerset (3-delig) - Black Fibre - Zwart

€105,00
Morgen in huis
Nog 1 op voorraad
Kies een optie

3-delige Scheerset uit de serie Vivo van MÜHLE. De scheerset bestaat uit een houder, een Black Fibre scheerkwast en een Safety Razor. Handvaten zijn gemaakt van gepolijst edelhars. Black Fibre zijn hoogwaardige synthetische vezels door MÜHLE ontwikkeld. Deze haren zijn gelijkwaardig aan de natuurlijke dassenhaar. De haren zijn voelbaar zacht en hebben een extreem lange levensduur. De vezel is minder kwetsbaar in het dagelijks gebruik en ze drogen sneller dan natuurlijk haar. De volledig veganistische vezels zijn zuiniger in gebruik. Ze hebben maar slechts de helft van de hoeveelheid scheerzeep nodig om hetzelfde schuim te produceren. Vivo heeft een klassieke vorm en is tegelijkertijd heel modern. De bolle en ergonomische vorm van het handvat versmalt bij de chromen basis en ligt lekker in de hand. Zeer geschikt voor de beginnende natscheerder maar ook voor de man die zijn huidige scheermateriaal een upgrade wil geven.

Maak de haren van de kwast nat met warm water. Sla het overtollige water uit de kwast. Haal de kwast door de scheerzeep of scheercrème zodat er voldoende aan de kwast zit. Schuim de zeep op in een opschuimbakje of direct op het gezicht. Laat het even inwerken alvorens te beginnen met scheren. Spoel na met koud water.

Anders dan bij een Gillette systeem heeft een safety razor geen beweegbare kop. Zorg dat je het mes altijd onder een hoek van 35º op het gezicht houdt. Zeker bij de kaaklijnen en de hals is het zaak om daar goed op te letten. Een safety razor scheert door zijn enkele mes wat directer dan een Gillette wat in het begin tot irritatie kan leiden. Scheer daarom altijd rustig. Dit geeft het mes de tijd de haartjes netjes af te scheren. Hierdoor minimaliseer je sneetjes en rode plekjes.

Kenmerken

  • Gemaakt van gepolijst edelhars

  • Heeft een kleine hoeveelheid scheerzeep nodig

  • Ontworpen om erg makkelijk in de hand te liggen

4 sterren uit 1 review
Uw review toevoegen