Terug
128 products
Terug
128 products

Mühle 

De producten van Mühle worden gekenmerkt door liefde en zorg, artistiek vakmanschap en industriële expertise. Mühle is één van de weinige merken ter wereld dat een volledig productassortiment voor nat scheren aanbiedt: scheerkwasten, scheermessen, scheerkommen en bijbehorende accessoires. 

Het Mühle aanbod is aangevuld door verzorgingsproducten die op een natuurlijke basis zijn gemaakt, zonder toevoegingen van schadelijke stoffen. Het assortiment wordt aangevuld door een natuurlijke cosmetica-serie Mühle Organic voor lichaamsverzorging en scheren, evenals stijlvolle accessoires. Alle modellen, scheerkwasten, scheermessen en houders zijn perfect op elkaar afgestemd. Met Mühle zal jij jouw scheerervaring naar een hoger level tillen!

 

Het ontstaan van Mühle 

Net terug uit de oorlog in 1945 richtte Otto Johannes Müller met veel optimisme een klein bedrijfje op. Hij werkte vanuit een wasruimte, haalde de eerste borstels tevoorschijn en bedacht het MÜHLE-logo. De oprichter van het bedrijf was gespecialiseerd in het ontwerpen van MÜHLE-scheerkwasten en kreeg zijn eerste export klanten in het buitenland. In 1949 verwoeste een brand het hoofdkantoor van het bedrijf, maar Otto Johannes Müller ging dapper verder.

Na het vroegtijdig overlijden van zijn vader nam Hans-Jürgen Müller het bedrijf met 40 medewerkers over in 1965. MÜHLE exporteerde zijn producten nu al naar maar liefst 36 landen! De jaren vorderden en het merk Mühle werd met de dag innovatiever. Er kwamen in de loop der jaren vele productlijnen bij zoals de veganistische vezels Black Fibre en Silvertip Fibre®, die nieuwe normen stelden voor synthetische vezels, evenals de serie veganistische natuurlijke cosmetica ORGANIC.

Van een kleine borstelfabrikant tot een wereldwijd merk met een klassieke status, MÜHLE vierde zijn 75-jarig jubileum in 2020 en blijft zich concentreren op de scheer cultuur gemaakt in het Ertsgebergte. Passend wordt nu ook een behandelruimte geopend in de MÜHLE Store Londen. Alle producten worden met veel passie en aandacht ontworpen en de producten van Mühle worden inmiddels verkocht over de hele wereld.

 

Scheerproducten van Mühle 

Mühle heeft een ruim assortiment met scheerkwasten, scheermessen en scheerkommen.

 

Scheerkwasten van Mühle

Eén van de specialiteiten van Mühle is het maken van scheerkwasten van zeer hoge kwaliteit. Deze kwasten worden met de hand gemaakt door traditionele ambachtslieden. Er zijn wereldwijd slechts een paar experts die deze kunst van het maken van scheerkwasten zo goed beheren als die van Mühle dat doen. De kwasten worden door Mühle zelf ontworpen en vervolgens met de hand gemaakt in de fabriek van Mühle. Het assortiment van scheerkwasten bij Mühle is zeer groot zodat er voor iedereen de perfecte kwast bij zit, zo heb je keuze uit klassieke tot moderne modellen en heb je keuze uit meerdere soorten haar en formaten.

 

Scheermessen van Mühle

Ook de scheermessen van Mühle zijn van zeer hoge kwaliteit en worden door het merk zelf ontworpen. Je kunt ze herkennen aan hun klassieke voorkomen met veel chrome en zwarte details. Voor elk gezicht zijn er geschikte scheermessen verkrijgbaar. Een bekende scheermessen-lijn van Mühle is de Mühle double edge safety razor lijn, zoals de geroemde Mühle R89.

Bij The Alpha Men vind je een breed aanbod met scheermessen van Mühle, met zowel een open kam, een gesloten kam en double edge.

 

Scheerkommen van Mühle

Wat heb je aan een scheerkwast en een scheermes als je er geen scheerkom bij hebt? Juist! In het Mühle assortiment vind je fijne scheerkommen welke met dezelfde zorg en aandacht zijn geproduceerd als de rest van de producten. De scheerkommen van Mühle zijn uitgevoerd in RVS en porselein.

 

Verzorging na het scheren

Naast het ruime assortiment met scheerkwasten, scheermessen en scheerkommen, heeft Mühle ook een goede selectie aan verzorging na het scheren. Denk aan een scheerzeep, aluin, baardwax, aftershave, scheercrème, baardshampoo, baardolie, douchegel, etc. Deze producten verzorgen de huid goed en zorgen voor een perfect scheerresultaat. Deze producten worden in verschillende lijnen aangeboden:

 

Aloë Vera 

De Aloë Vera-lijn heeft een heerlijke frisse geur van de combinatie van eikenbladeren en mint. Daarnaast bevat deze lijn Aloë Vera-extracten, wat een hydraterende en kalmerende werking heeft op de huid.

 

Sandelwood

De Sandelwood-lijn heeft een warme houtige geur die je scheerbeurt een echte klassieke vibe geeft. Sandalwood olie zorgt ervoor dat de huid wordt gehydrateerd en is van nature zacht en iets vet.

 

Sea Buckthorn

De Sea Buckthorn-lijn heeft een frisse en fruitige geur met de frisse geurnoten van limoen en sinaasappel. De producten bevatten het natuurlijke duindoorn, wat een regenererende werking op de huid heeft. Duindoorn stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen.

 

Organic

De producten uit de Organic-lijn van Mühle bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten, waarvan Arganolie uit Marokko de basis vormt. Deze argan olie wordt met de hand geperst en gekocht tegen fair trade prijzen. Ook bevatten deze producten vitamine E wat de huid hydrateert en de natuurlijke huidbescherming versterkt.

 

Mühle scheerproducten voor 21:00 besteld, morgen in huis 

Ben je enthousiast geworden en wil je zo snel mogelijk genieten van de producten van Mühle? Bestel dan jouw Mühle scheerproducten bij The Alpha Men. Als je voor 21:00 uur besteld dan heb jij je producten al de volgende dag in huis!