Terug
79 products
-32%
Bestseller
€27,90
€18,95
Taylor of Old Bond Street
€39,95
Taylor of Old Bond Street
€42,95
Taylor of Old Bond Street
€39,95
Taylor of Old Bond Street
€39,95
Terug
79 products

Eau de Cologne

Wat is Eau de Cologne?

Waarom een Eau de Cologne kopen? Het is een klassiek geurwater maar inmiddels een hip onderdeel in de verzorgingsroutine van de man. Vooral prettig als je niet meteen de hele dag een diepe walm om je heen wenst is eau de cologne fijne huid spa.

Eau de Cologne mannen, is over het algemeen een erg fris watertje. Laag in geurstoffen maar wel lekker tintelend. De geur wordt meestal gekenmerkt door levendige Citrus, sinaasappel en ook frisse limoen. Een eau de cologne bestellen? Check hieronder eerst even de eigenschappen zodat je de juiste keuze kunt maken.   

 

Waar is Eau de Cologne goed voor?

Een Eau de Cologne is een zeer verfrissend water waarmee jij jezelf een opkikker kunt geven als je een beetje duf bent. Loom? Splash of spray het citrus water over je hals en nek en je bent meteen weer wakker en bij de les.  

Wil je gedurende de dag langer van een geur genieten kun je ook kiezen voor een goede Eau de Toilette. Dit product heeft namelijk een nog iets hoger percentage aan geurstoffen in de mix waardoor deze langer om je heen blijft zingen.

 

Is Eau de Cologne parfum?

Nee. Eau de Cologne mannen kun je niet echt vergelijken met een eau de parfum. Een goede kwaliteit eau de parfum bevat tussen de 10 en 30 % parfum (olie) en is hierdoor veel sterker dan een Eau de Cologne. Je hoeft van een Eau de Parfum ook maar een klein beetje aan te brengen en heb je er minimaal 8 uur plezier van.

Een merk als Acqua di Parma heeft een erg fijne collectie eau de cologne, eau de toilette en eau de parfum. Klassiek chique. Echt Italiaans en erg in trek bij de heren.   

 

Is Eau de Cologne sterk?

Qua geur heeft een eau de cologne gemiddeld tot maximaal zo’n 6% aan geurbestanddelen (parfum) en hierdoor blijft de geur langer hangen dan bij een aftershave. Een Eau de Cologne gebruik je trouwens niet als aftershave (!) want hiermee kun je de net geschoren huid irriteren.

Dat is ook het verschil tussen eau de toilette en aftershave. Een Eau de Toilette heeft gemiddeld 5 tot 15% geurbestanddelen terwijl een aftershave tot zo’n 3% of juist geen parfum bevat maar puur bedoeld is om je huid na het scheren te desinfecteren en je poriën te dichten. Als je last van een gevoelige huid hebt kun je beter geen alcoholhoudende producten gebruiken (!)

Tip: Wil je minimaal 8 uur genieten van een geur? Dan is een Eau de Parfum de beste keuze.

 

Is Eau de Cologne desinfecterend?

Ja, je kunt een Eau de Cologne prima gebruiken om te desinfecteren. Een cologne bevat namelijk een hoog percentage alcohol. Lethal voor bacteriën. Ook handig als je bijvoorbeeld een jeukende muggenbeet hebt. Beetje eau de cologne erop zorgt eerst voor een prikkeling en daarna verzacht het de beet. Dus, snel eau de cologne kopen en altijd bij je hebben. Check voor nog meer informatie ons artikel ’verschil tussen eau de cologne, eau de parfum, en eau de toilette’ zodat je echt alle ins- en outs over deze producten kent.

De beste Eau de Cologne bestellen? Dat doe je uiteraard bij The Alpha Men. Check maar.